Home Δελτία Τύπου Σύλλογος Βρισαγωτών προς Μητρόπολη Μυτιλήνης: Πώς αξιοποιήθηκαν τα 150.000 δολάρια που εστάλησαν...

Σύλλογος Βρισαγωτών προς Μητρόπολη Μυτιλήνης: Πώς αξιοποιήθηκαν τα 150.000 δολάρια που εστάλησαν από Αυστραλία;

1982
0

Αναδημοσίευση από το Lesvospost.com Επιστολή του πολιτιστικού συλλόγου Βρισαγωτων προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης. Αναλυτικά η επιστολή: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Προς Τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο

Θέμα: Ενημέρωση για την αξιοποίηση του εράνου από την Ιερά Επισκοπή Αυστραλίας

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Ιάκωβε,

Με επιστολή μας της 12ης Σεπτεμβρίου 2017 σας παρακαλέσαμε να μας ενημερώσετε για τις χορηγίες και δωρεές όπως και για την αξιοποίηση των χρημάτων που έχουν δοθεί για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας, αλλά ως τώρα δεν είχαμε καμία απάντηση. Από το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Αυγούστου 2017 της ελληνικής παροικίας Αυστραλίας, πληροφορηθήκαμε ότι η Ιερά Επισκοπή Αυστραλίας με έρανο που έκανε στις 2 Ιουλίου σε κάθε , εκάστη ενορία – κοινότητα ολόκληρης της Αυστραλίας για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου συγκέντρωσε το ποσό των $ 150.000, το οποίο έχει ήδη αποστείλει στη Μητρόπολη Μυτιλήνης στις 25 Ιουλίου το 2017 (όπως φαίνεται από τους αναλυτικούς πίνακες από τα έσοδα κάθε ενορίας που είναι στη διάθεσή μας). Ούτε και γι’ αυτή τη δωρεά υπήρξε κάποια ενημέρωση ή ούτε κάποιο ποσό διατέθηκε για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Βρίσας.

Καθώς θέλουμε να αποστείλουμε ευχαριστήρια επιστολή προς την Ιερά Επισκοπή Αυστραλίας όπως και στις ενορίες και κοινότητες της εκεί ελληνικής παροικίας, χρειάζεται να γνωρίζουμε πώς σκοπεύετε να διαθέσετε το ποσόν των χρημάτων του εράνου που έχετε λάβει. Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε σύντομα στο αίτημά αυτό, καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να πληροφορήσουμε σχετικά τους συντοπίτες μας, οι οποίοι ήδη αναρωτιούνται για την έλλειψη ενημέρωσης. Έχουμε επίσης την πρόθεση αλλά και την υποχρέωση να προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να γνωστοποιηθεί η γενναιόδωρη προσφορά των Ελλήνων της Αυστραλίας, να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το ποσό από την άνω δωρεά που αναλογεί στο χωριό μας και παράλληλα να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του χωριού μας και των κατοίκων του.»

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here