Home Ενημερώσεις Ευχαριστήριο του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου για την Παράκαμψη της Λαγκάδας

Ευχαριστήριο του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου για την Παράκαμψη της Λαγκάδας

1579
1

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, κ. Μανώλης Αρμενάκας, έστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή, για την ολοκλήρωση της παράκαμψης της Λαγκάδας, που παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στην κυκλοφορία.

Η επιστολή:

Νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση ενός έργου πνοής για την περιοχή του Πλωμαρίου και των χωριών του, δηλαδή του τμήματος της επαρχιακής οδού Πλωμαρίου Μυτιλήνης στην περιοχή Λαγκάδα, που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όσους σχεδίασαν το έργο πριν από πολλά χρόνια Νομάρχες Λέσβου και Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου (Δημήτρη Βουνάτσο και Νάσο Γιακαλή), όσους προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν να το υλοποιήσουν λόγω δικαστηρίων και ποιλιτικών σκοπιμοτήτων και φυσικά αυτούς που το υλοποίησαν και ακούν στα ονόματα της Χριστιάννας Καλογήρου, Θεοδώρου Βαλσαμίδη και φυσικά την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και τους προϊσταμένους και προσωπικό της εταιρείας ΜΙΚΚΥ (πρώην Τοξότης).

Ελπίζουμε το έργο αυτό να αποτελέσει το έναυσμα για τους αιρετούς του νησιού να σκύψουν πάνω στην πιο εγκαταλελειμμένη αλλά και περισσότερα υποσχόμενη περιοχή της Λέσβου που είναι το Πλωμάρι και να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν, τα υπόλοιπα τμήματα του έργου Βελτίωσης της Ε.Ο. Παπάδου Πλωμαρίου, και να συνδράμουν θετικά σε όποιο άλλο δημοτικό ή μη έργο προγραμματίζεται ή πρόκειται να εκτελεστεί στην περιοχή αυτή.

Όπως αποδείχθηκε εφέτος με την αλματώδη αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Πλωμάρι, ο ζήλος των κατοίκων για την ανάδειξη του τόπου, η ρήξη με κατεστημένες καταστάσεις και πρόσωπα, η εργασία της δημοτικής αρχής και όχι μόνο για την βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και επισκεπτών και φυσικά ο προγραμματισμός και η διαφήμιση φέρνει αποτελέσματα απτά, παρά την σοβούσα κρίση.

Η πτώση, με πολύ αγώνα και προσπάθεια σταμάτησε, τώρα μένει να κεφαλαιοποιήσουμε τον αγώνα των τελευταίων ετών, όλων , Περιφέρειας και Δήμου και θέτοντας στο περιθώριο ανθρώπους και συνήθειες παλαιοκομματικές να βαδίσουμε μπροστά και να υλοποιήσουμε το όραμα μας, που είναι η ανάπτυξη όλης της νότιας Λέσβου με μπροστάρη το Πλωμάρι. Φράγμα, Πύλη Σένγκεν, βελτίωση Ε.Ο.Πλωμαρίου Μυτιλήνης, ασφαλτόστρωση Πλωμαρίου-Αγιάσου, Πλωμάρι-Βατερά, λιμάνι Πλωμαρίου, δημιουργούν θέσεις εργασίας και υλοποιούν το τουριστικό τρίγωνο Αγιάσου, Πλωμαρίου, Βατερών, που αλλάζει την οικονομία του τόπου. Ας βιαστούμε.

Ευχαριστούμε εκ μέρους όλων των κατοίκων.

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου

Εμμανουήλ Π. Αρμενάκας

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Δεν έχεις άδικο Ξενοφών. Εκατό χρόνια τώρα η Μυτιλήνη, κοιτάζοντας το συμφέρον της, μας έχει στο περιθώριο.
    Φταίμε όμως και εμείς, γιατί εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις δεν συμμετείχαμε σε διαδικασίες αναπτυξιακού προγραμματισμού, παρά μόνο ‘επαναστατούσαμε’ καθυστερημένα, όταν οι λύσεις είχαν ήδη δρομολογηθεί.
    Χρειάζεται διαρκής αγώνας κι όχι μόνο λόγια της τελευταίας στιγμής…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here