Home Ενημερώσεις Ακατάλληλο και από τη δευτεροβάθμια το Α’ Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου – Ποια...

Ακατάλληλο και από τη δευτεροβάθμια το Α’ Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου – Ποια η πιθανή λύση

1251
0

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου λάβαμε το κείμενο που ακολουθεί. Να αναφέρουμε ότι στον επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” στις 23 Αυγούστου 2017, κρίθηκε οριστικά ότι το κτίριο του σχολείου εντάσσεται στην Γ’ Κατηγορία, που σημαίνει ότι χρίζει επισκευής για να γίνει κατάλληλο για διδασκαλία.

Παράλληλα ακούστηκαν τραβηγμένα σενάρια όπως π.χ. για μετακόμιση των μαθητών σε σχολείο του Μεσαγρού στη Γέρα, για Κοντέινερ, για στέγαση στο Γ’ Δημοτικό και διδασκαλία τις απογευματινές ώρες. Προς το παρόν πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να αξιοποιηθούν κάποιες καινές αίθουσες στο Λύκειο Πλωμαρίου(Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για το παλιό ή το νέο κτίριο), οπού εκεί στο παρελθόν λειτουργούσε το Λύκειο και σε συνδυασμό τοποθέτησης κάποιων κοντέινερ.

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε νέα γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και αναμένουμε νεότερη ενημέρωση.

Η ενημέρωση που είχαμε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου:

Μετά από τον επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου την Τετάρτη 23/8/2017 από την αρμόδια εταιρεία (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) ο οποίος απεφάνθη οριστικά ότι το κτήριο εντάσσεται στην Γ κατηγορία, το πρόβλημα της στέγασης του εν λόγω σχολείου παραμένει.
Με δεδομένη την καθολική άρνηση των γονέων και των δύο δημοτικών σχολείων για λειτουργία τους σε πρωινή – απογευματινή βάρδια, την Παρασκευή 25/8/2017, μετέβη αντιπροσωπεία γονέων στο δήμαρχο Λέσβου κύριο Γαληνό για να τονίσει εκ νέου αυτήν την απόφαση της κοινής γενικής συνέλευσης των δύο σχολείων και την ανάγκη εξεύρεσης άλλης εναλλακτικής λύσης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το αίτημα των γονέων αντιμετωπίστηκε θετικά και στη συνέχεια έγινε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς εξεύρεση εναλλακτικής λύσης. Η λύση του φέρεται να προκρίθηκε είναι η στέγαση του 1ου Δημοτικού Σχολείου εν μέρει σε κενές αίθουσες που υπάρχουν στο Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου και εν μέρει σε λυόμενες αίθουσες που θα τοποθετηθούν στην αυλή του εν λόγω σχολείου, με παράλληλη δημιουργία ξεχωριστού αύλιου χώρου και ξεχωριστής εισόδου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here