Home Ενημερώσεις Ακατάλληλο το Α’ Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου – Αντιδρούν οι γονείς στην απογευματινή...

Ακατάλληλο το Α’ Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου – Αντιδρούν οι γονείς στην απογευματινή διδασκαλία

2452
4

Πρόβλημα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχει για τους μαθητές του Α’ Δημοτικού σχολείου Πλωμαρίου. Με τον μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, το κτίριο του σχολείου υπέστη ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο, με αποτέλεσμα η λειτουργία του για τη νέα σχολική χρονιά να είναι αδύνατη με την παρούσα κατάσταση.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού με τον προϊστάμενο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κ. Καπιωτά, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Κατσαβέλλη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Κατσαρό προέκυψαν τα εξής, σε πρώτη φάση είχε γίνει γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενοι οι μαθητές του Α΄Δημοτικού να βρουν προσωρινή σχολική στέγη στο κτήριο του Γ’ Δημοτικού, αλλά τα μαθήματα να γίνονται το απόγευμα, το δεύτερο βρίσκει τους γονείς κάθετα αντίθετους διότι λόγω δουλειάς είναι δύσκολο να μπορούν να προσέχουν όλοι οι γονείς τα παιδιά τους τις πρωινές ώρες. Μια άλλη πρόταση που ακούστηκε είναι να γίνονται μαθήματα εναλλάξ ανά εβδομάδα με πρωινή και απογευματινή διδασκαλία.

Πιθανή λύση είναι και η τοποθέτηση ειδικών προκατασκευασμένων κτιρίων(κοντέινερ) όπου εντός αυτών θα γίνονται μαθήματα.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ζήτησε να γίνει εκ νέου έλεγχος του κτιρίου και αν αλλάξει ο χαρακτηρισμός της επικινδυνότητας, ενδεχομένως να αναλάβει της επισκευή ο Δήμος Λέσβου και να λειτουργήσει το σχολείο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Η λειτουργία απόγευμα ή εναλλάξ πρωί-απόγευμα δεν είναι δύο διαφορετικές εκδοχές, είναι το ίδιο πράγμα. Καθώς σε σχολικά κτίρια που λειτουργούν δύο σχολεία εξυπακούεται ότι λειτουργούν εναλλάξ πρωί-απόγευμα, ώστε να γίνεται δίκαια η κατανομή της λειτουργίας για όλους τους μαθητές.

  2. Μία διόρθωση: Ο κος Καπιωτάς είναι Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, δηλαδή υπεύθυνος για γυμνάσια και λύκεια. Η παρουσία του στη σύσκεψη ήταν για το θέμα του ΕΠΑΛ Πλωμαρίου.

  3. Εμ, βέβαια η εύκολη λύση είναι απόγευμα. Εμείς που δουλεύουμε πρωί πού θα αφήνουμε τα παιδιά μας; Το απόγευμα έχουν άλλες δραστηρίοτητες, πανε άλλοι αγγλικά, άλλοι χορό, άλλοι ποδόσφαιρο. Πότε θα διαβάζουν για το σχολείο; Στις 11 το βράδυ; Είμαστε σοβαροί; Άμα δεν μπορείτε εσείς στο Δήμο να βρείτε άλλη λύση, π α ρ α ι τ η θ εί τ ε…….

  4. Αμα ηταν λαθρομετανάστες, αμέσως θα βρίσκαν αίθουσες και προκατ να τους βάλουν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here