Home Βιβλία Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Ονειροβάτης” του Αντ. Θαλασσέλη στη Λέσχη Πλωμαρίου στις...

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Ονειροβάτης” του Αντ. Θαλασσέλη στη Λέσχη Πλωμαρίου στις 9 Αυγούστου 2017

903
0

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ. Οι εκδόσεις ΒΕΡΓΙΝΑ και η ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, παρουσιάζουν την Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 8 το βράδυ, την ποιητική συλλογή του Μποριανού Αντώνη Θαλασσέλη “ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΗΣ” με ομιλητή τον φιλόλογο τέως γυμνασιάρχη.

Στα πλαίσια της παρουσίασης θα προβληθεί βίντεο με απαγγελίες ποιημάτων από την ηθοποιό Έλενα Στρατή, τον ποιητή Κατερίνα Γκατζόγια και με ομιλητές τον γνωστό ποιητή Κώστα Καρούσο, πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, τον φιλόλογο τ. γυμνασιάρχη Στρατή Παντελέλλη και τον ποιητή και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Ηλία Παπακωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο συγγραφέας Απόστολος Γονιδέλης για την λυρική ποιήτρια Σαπφώ, ενώ σε άλλο βίντεο η ηθοποιός Ευαγγελία Θαλασσινή, θα αποδώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ρυθμική απαγγελία ποιημάτων της Σαπφούς στην αιολική διάλεκτο με συνοδεία επτάχορδης αρχαίας λύρας.
Ακόμη η φιλόλογος-συγγραφέας Ελένη Κουλιζάκη θα απαγγείλει ποιήματα της Σαπφούς, μεταφρασμένα από τον απόστολο Γονιδέλη, ενώ το πενταμελές μουσικό σχήμα αρχαιοελληνικών οργάνων ΕΥΕΛΔΩΡ θα παίξει τραγούδια αρχαίων Ελλήνων δημιουργών.

Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα δοθούν στο σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here