Home Άρθρα Το Πλωμάρι χωρίς ταχυδρομείο – Διαμαρτυρία του Δ.Σ. της Λέσχης “Βενιαμίν Λέσβιος”

Το Πλωμάρι χωρίς ταχυδρομείο – Διαμαρτυρία του Δ.Σ. της Λέσχης “Βενιαμίν Λέσβιος”

2347
2

Δελτίο τύπου από τη Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Λέσβιος”. Πολλές δεκάδες χρόνια μας γυρίζουν πίσω τα ΕΛΤΑ αφήνοντας το Πλωμάρι, το δεύτερο σε πληθυσμό οικισμό της Λέσβου, χωρίς ταχυδρομείο, δηλαδή ουσιαστικά χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Κι αυτό γιατί μετά την παραίτηση του κ. Ασβεσταδέλλη, λόγω συνταξιοδότησης το Πλωμάρι έμεινε με έναν μόνο ταχυδρομικό διανομέα, που σε συνδυασμό με την ανυπαρξία οδών και αριθμών στο μεγαλύτερο μέρος του οικισμού, καθιστά αδύνατη την διανομή της καθημερινής αλληλογραφίας.

Και συμβαίνει αυτό σ’ έναν τόπο, όπου εκτός από τις χιλιάδες ξενιτεμένους που έχει στα πέρατα του κόσμου, φιλοξενεί και εκατοντάδες ξένους Ευρωπαίους κυρίως που έχουν μόνιμες κατοικίες στο Πλωμάρι, όπου διαμένουν, περισσότερο από έξι μήνες το χρόνο.

Το διοικητικό συμβούλιο της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος», λαμβάνοντας υπ’ όψη την κατάσταση που δημιουργείται, αλλά και την εικόνα δεκάδων πολιτών, που συνωστίζονται στο ταχυδρομείο, για να παραλάβουν την αλληλογραφία τους, διαμαρτύρεται εντονότατα, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της κανονικότητας, με την συμπλήρωση της κενής θέσης του ταχυδρομικού διανομέα, εκφράζοντας την απορία του, πως και γιατί οι αρμόδιοι άφησαν την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι ,αδιαφορώντας για τις εντεύθεν συνέπειες.

Το Δ.Σ. της Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Λέσβιος”

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Καλησπερα. Εγω τηλεφώνησα σήμερα στον διευθυντή των ΕΛΤΑ της Λεσβου τον κο Σακη. Μου ειπε οτι πρεπει να περιμένουμε και δεν μπορει να κανει κατι. Νομίζω οτι αυτο έπρεπε να εχει γίνει απο την αρχή μας εφόσον ξέρανε οτι ο ενας ταχυδρόμος θα συνταξιοδοτηθεί. Τελος βρίσκοντας στο δρόμο τον δεύτερο ταχυδρόμο τον ρώτησα αν θα κανει διανομή στα πλαίσια του δυνατού βέβαια και μου απάντησε ευθαρσώς οτι δεν κανει πουθενά διανομή πλέον. Οποτε γιατι τον εχουμε? δεν καταλαβαίνω. Γιατι δεν κανει διανομή έστω όσο μπορει κάθε μερα . Μην μου πείτε γιατι δεν ξέρει το πλωμαρι γιατι δεν ισχυει. Ευχαριστω

  2. Με το νέο σύστημα παραλαβής και όχι διανομής,νομίζω ότι παραβιάζεται η εμπιστευτικότητα της αλληλογραφίας , αλλά δεν εξασφαλίζεται και η παραλαβή των επιστολών,αφού είναι σε ένα κουτί και ο καθένας μπορεί να πάρει ότι επιστολή θέλει ,δικιά του η άλλου…Νομίζω ότι οι επιστολές πρέπει να παραδίδονται από ταχυδρομικό υπάλληλο στον παραλήπτη, ας οργανώσουν κατάλληλα το γραφείο και ας λειτουργήσουν ως θυρίδα παράδοσης επιστολών, όπως κάνουν στην παραλαβή των συστημένων. Παράλληλα, ας ανοίξει ο Δντης ένα ευρετήριο τηλεφώνων πελατών, να δηλώσουμε τα τηλεφωνά μας και κάθε εβδομάδα ή συντομότερα ας τηλεφωνεί ο Δντης να πηγαίνουμε για την παραλαβή επιστολών. Υπ’όψιν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη παραλαβή των λογαριασμών, άρα και στην εξόφλησή τους με οικονομικές συνέπειες για τους παραλήπτες από την μη έγκαιρη εξόφλησή τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here