Home Άρθρα Ταλαιπωρία και παράπονα πολιτών για τις κλειστές τράπεζες και τα άδεια ΑΤΜ...

Ταλαιπωρία και παράπονα πολιτών για τις κλειστές τράπεζες και τα άδεια ΑΤΜ – Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς ανοιχτή

2579
1

Μετά το μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank είναι κλειστά με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και επισκέπτες-τουρίστες για τις όποιες συναλλαγές δεν γίνονται από τα ΑΤΜ.

Όμως και τα ΑΤΜ κάποια στιγμή άδειασαν με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανάληψη χρημάτων.

Η τράπεζα Alpha Bank που αρχικά είχε γίνει γνωστό λίγες μέρες πριν το σεισμό ότι επρόκειτο να κλείσει, τελικά αναθεώρησε την απόφαση αυτή. Όμως λόγω του ότι στεγάζεται στον κτίριο του πρώην δημαρχείου Πλωμαρίου, παραμένει κλειστή μετά το σεισμό, ενώ όλες οι άλλες υπηρεσίες που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο λειτουργούν κανονικά, όπως η πυροσβεστική, τα γραφεία της Αντιδημαρχείας, το ΓΕΦ κ.α.

Η Εθνική Τράπεζα που λειτουργούσε κανονικά μέχρι την ημέρα του σεισμού, είχε ήδη εδώ και αρκετό καιρό ξεκινήσει έργα στο κτίριο που στεγαζόταν η καφετέρια “Αφροδίτη” στον παραλιακό, για να γίνει η μετακόμιση της εκεί. Τώρα παραμένει κλειστή άγνωστο μέχρι πότε.

Η Τράπεζα Πειραιώς, που λειτουργούσε εδώ και καιρό μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα, λόγω θερινής σαιζόν έχει ανακοινώσει ότι θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2017.

Η όλη κατάσταση θυμίζει την προ διετίας περίοδο λίγο πριν το δημοψήφισμα που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τότε που ξαφνικά είχαν κλείσει όλες οι τράπεζες και έντρομοι οι πολίτες έτρεχαν στα ΑΤΜ να σηκώσουν χρήματα και για πρώτη φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με τα περίφημα “Capital Controls”

Σίγουρα η ζωή μας χωρίς τράπεζες θα ήταν καλύτερη, αλλά δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια είναι αναγκαίο κακό…

Ο συμπολίτης μας, κ. Ξενοφών Μαυραγάνης μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο:

​Κι αφού μας ευχαριστεί για την κατανόησή μας το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, μας στερεί την δυνατότητα να κάνουμε ανάληψη χρημάτων αφού το ΑΤΜ, είναι νεκρό τουλάχιστον από το Σάββατο 24.6.
Μάλλον σε κάφρους ή τέλος πάντων σε υπανάπτυκτους απευθύνονται οι υπεύθυνοι, που επιμένουν πως μπορούμε να ζήσουμε χωρίς καθόλου χρήματα. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι της Άλφα μπανκ, ήταν έτοιμοι να την κοπανίσουν και βρήκαν την ευκαιρία με τον σεισμό. Όταν όλο το κτίριο λειτουργεί, αυτοί θεωρούν καλό να ισχυρίζονται ότι κινδυνεύουν. Ά ρε καταϋμένο Πλωμάρι.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Έχουμε μπει στο καλοκαίρι. Φανταστείτε και τις εντυπώσεις των τουριστών που έρχονται στο Πλωμάρι να περάσουν τις διακοπές τους και ξεμένουν από ρευστό. Ρεζίλι θα γίνουμε!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here