Home Ενημερώσεις Τον Ιούλιο παραδίδεται στην κυκλοφορία η λαγκάδα – Εγκρίθηκε νέα μελέτη για...

Τον Ιούλιο παραδίδεται στην κυκλοφορία η λαγκάδα – Εγκρίθηκε νέα μελέτη για επιπλέον βελτιώσεις στο δρόμο Παπάδου-Πλωμαρίου

2917
1

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας, κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, η παράκαμψη της Λαγκάδας αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στον Ιούλιο, οι εργασίες της ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν εχτές Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017.

Επίσης παραθέτουμε ενημερωτικό σημείωμα και χάρτη για τη μελέτη βελτίωσης κατά τμήματα της επαρχιακής οδού Παπάδου – Πλωμαρίου η οποία ολοκληρώθηκε, καθώς εγκρίθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τα Κτηματολογικά Διαγράμματα της μελέτης. Πλέον το για το έργο αναζητούνται πόροι και η ένταξη του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥ – ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Πίνακες της μελέτης του έργου «Βελτίωση κατά τμήματα της Επαρχιακής Οδού Παπάδου – Πλωμαρίου».

Ολοκληρώθηκε έτσι και είναι πλήρης η μελέτη, η οποία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί στο Πλωμάρι.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η βελτίωση τμημάτων της 2ης Επαρχιακής Οδού Παπάδου – Πλωμαρίου συνολικού μήκους 7 χλμ. περίπου, ως εξής:

– Κόμβος 1
Προβλέπεται η κατασκευή κόμβου για τη σύνδεση του Αγ. Ισιδώρου δυτικά προς Πλωμάρι (ποτοποιία ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ) με το τμήμα Α΄ που θα κατασκευαστεί και σήμερα είναι χωματόδρομος.

– Τμήμα Α΄
Αφορά τον παλιό επαρχιακό μη ασφαλτοστρωμένο περιφερειακό δρόμο Αγ. Ισιδώρου από Κόκκαλα μήκους 1.000 μ περίπου, μεταξύ των κόμβων 1 και 2.

– Κόμβος 2
Προβλέπεται η κατασκευή κόμβου για τη σύνδεση της οδού προς Αγ. Ισίδωρο βόρειο – ανατολικά προς Μυτιλήνη (ποτοποιία ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ) με το Τμήμα Α΄.

– Τμήμα Β΄
Από τον κόμβο 2 (διασταύρωση προς Αγ. Ισίδωρο μέχρι το τέλος του εκτελούμενου έργου της παράκαμψης Λαγκάδας, μήκους 3.800 μ. περίπου. (θέση Άγιος Παντελεήμονας).

– Τμήμα Γ΄
Από την αρχή της Παράκαμψης Λαγκάδας μέχρι τη περιοχή «Βόλτες Φιλλιπή» μήκους 1600 μ. περίπου.

– Τμήμα Δ΄
Αφορά το μη διαπλατυνθέν τμήμα στην ιδιοκτησία «Σουρλάγκα» στην περιοχή «Αρμίρχος» μετά το Σκόπελο προς Πλωμάρι με αρχή 1250 μ. από διακλάδωση προς Τάρτι και τέλος 700 μ. από διακλάδωση προς Τάρτι μήκους 540 μ. περίπου.

Η αρχικώς εκτιμώμενη δαπάνη για την κατασκευή του έργου ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000 ευρώ περίπου.

Δήλωση Θ. Βαλσαμίδη:

«Η βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί προς το Πλωμάρι αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στην κατεύθυνση ολοκληρώσαμε ήδη την βελτίωση & συντήρηση του τμήματος Ντίπι – Παπάδος, ολοκληρώνουμε την Παράκαμψη της Λαγκάδας και έχουμε πλέον ένα απολύτως ώριμο έργο που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση του οδικού άξονα Παπάδος – Πλωμάρι. Στην κατεύθυνση αυτή αναζητούμε ήδη τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του έργου, το οποίο αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων της περιοχής.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Φημες λενε ότι ο δρομος τελειωσε αλλα ακομη οι εργατες ειναι απληρωτοι

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here