Home Ενημερώσεις Αντιδράσεις για το ότι ο Δήμος Λέσβου ζητά 10€ για τα οστεοφυλάκια

Αντιδράσεις για το ότι ο Δήμος Λέσβου ζητά 10€ για τα οστεοφυλάκια

1921
0

Μια απίστευτη ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου έκανε την εμφάνιση της εδώ και λίγες ημέρες στα κοιμητήρια όλης της Λέσβου, με αποτέλεσμα τις αντιδράσεις των πολιτών.

«Η πληρώνεις 10€.. η τα οστά των συγγενών σου θα πάνε σε χωνευτήρι»

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα κοιμητήρια της Λέσβου ο Δήμος καλεί του πολίτες να πληρώσουν τα 10€ που αναλογούν για την ετήσια φύλαξη οστών σε οστεοφυλάκιο των Δημοτικών κοιμητηριών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό των κοιμητηριοων τα οστά φυλάσσονται στο οστεοφυλάκιο, στο χώρο δηλαδή του κοιμητηρίου, που είναι στεγασμένος ἠ κλειστός και περιλαμβάνει κατάλληλες υποδοχές για τη φύλαξη των οστών των ανακομιζομένων νεκρών. Εάν δεν πρόκειται να φυλαχθούν στο οστεοφυλάκιο, τα οστά μετά την ανακομιδή τοποθετούνται στο χωνευτήριο. Χωνευτήριο ονομάζεται ο χώρος στο έδαφος του κοιμητηρίου, που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των οστών ανακομιζομένων νεκρών.

Η διοίκηση και η διαχείριση των κοιμητηριών ασκείται από το Δήμο δια των αρμόδιων υπηρεσιών. Υπεύθυνος για τη λειτουργία των κοιμητηρίων, την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κανονισμού, είναι ο Αντιδήμαρχος της αντίστοιχης ενότητας, σε συνεργασία με τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοτικής ἠ Τοπικής Κοινότητας.

Η φύλαξη των οστών είναι δυνατή στο οστεοφυλάκιο του κάθε κοιμητηρίου καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ ανά έτος.

Μέχρι εδώ όλα καλά και φυσικά ο Δήμος Λέσβου έχει κάθε δικαίωμα να ζητά τα 10€ για την φύλαξη των οστών…

Αλλά η παρακάτω ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου είναι ασέβεια και προς τους συγγενείς και προς τον νεκρό..

Δηλαδή με λίγα λόγια λέει ο δήμος Λέσβου ότι ακόμα και οστά νεκρού που οι συγγενείς τους βρίσκονται εκτός Λέσβου, εκτός Ελλάδας κτλ αν δεν πληρώσουν τα 10€, τα οστά θα μεταφερθούν στο χωνευτήρι…

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δημου Λέσβου χωρίς περεταίρω σχολιασμό… και τα συμπεράσματα δικά σας….

«Καλούνται οι συγγενείς των θανόντων, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητές τους, σχετικά με το δικαίωμα ετήσιας φύλαξης οστών σε οστεοφυλάκιο (10 ευρώ) να προσέλθουν στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας, έως 31 Αυγούστου 2017, προς τακτοποίηση τους και για να δηλώσουν εάν επιθυμούν τη συνέχιση της φύλαξης των οστών, εντός του οστεοφυλακίου.

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Κοιμητηρίων του Δήμου Λέσβου, θα πραγματοποιηθεί τοποθέτηση των οστών στο χωνευτήρι του κοιμητηρίου.»

Πηγή: www.lesvospost.com

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here