Home Άρθρα Το κράτος παίζει με τις ζωές μας – Κάποτε είχαμε κηπουρούς χωρίς...

Το κράτος παίζει με τις ζωές μας – Κάποτε είχαμε κηπουρούς χωρίς κήπους, τώρα ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς

2472
0

Είναι γνωστό από το μακρινό παρελθόν ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις διόριζαν πολύ “δικό τους” κόσμο στον δημόσιο τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δεκαετίες του 80′ και του 90′, είναι οι προσλήψεις κηπουρών για νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη την Ελλάδα, αλλά σε μερικά από αυτά δεν υπήρχαν ακόμα κήποι με γρασίδι και λουλούδια που χρειάζονταν τη φροντίδα τους, με αποτέλεσμα να κάθονται και να πληρώνονται…

Η ιστορία αυτή θυμίζει πολύ την ταινία “Υπάρχει και φιλότιμο”, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στον αλησμόνητο ρόλο του πολιτικού, επισκέπτεται την περιφέρεια του και βγάζει λόγο στους πολίτες, σε κάποιο σημείο λέγοντας ότι θα σας φτιάξουμε και γιοφύρια, ένας πολίτης τον διακόπτει εκείνη τη στιγμή: “Μα κύριε Μαυρογιαλούρο δεν έχουμε ποτάμια στο χωριό μας” με τον υπουργό να απαντά: “Θα σας φτιάξουμε και γιοφύρια”.

Σε κάποιο άλλο σημείο ο Μαυρογιαλούρος κάνοντας πρόβα το λόγο που θα απαγγείλει, λέει λανθασμένα “θα σας εξαφανίσομεν” διαπιστώνοντας ότι κάνει λάθος και λέει στη συνέχεια “Θα σας εξασφαλίσομεν”. “Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει” Μάλλον και στην πραγματικό ισχύει αυτό για όλους τους πολιτικούς μας.

Όλα αυτά τα γράφουμε με αφορμή μερικά περιστατικά που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό λόγω της ελλιπούς επάνδρωσης με οδηγούς ασθενοφόρου στο κέντρο υγείας Πλωμαρίου.

Ενώ υπάρχουν δυο ασθενοφόρα, οι τρεις μόνο οδηγοί που έχουν μείνει ενεργοί δεν επαρκούν για όλες τις βάρδιες με αποτέλεσμα κάποιες φορές να χρειάζεται να έρθει ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη αν προκύψει έκτακτο περιστατικό, που χρίζει διακομιδή στο νοσοκομείο Βοστάνειο.

Κατά τη γνώμη μας, ίσως η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας είναι σκόπιμη, για να είναι ευκολότερη μελλοντικά η μεγαλύτερη υποβάθμιση του ή η οριστική κατάργηση του.

Αν οι πολιτικοί μας άρχοντες είχαν λίγο φιλότιμο, λίγη λογική και λίγο πατριωτισμό η γενική κατάσταση της Ελλάδας δεν θα ήταν τραγική. Πόσο κοστίζει στο κράτος να προσλάβει οδηγούς και το απαραίτητο προσωπικό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας; Κάθε τρεις και λίγο ακούμε για διάφορες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και δυστυχώς πολλές φορές με ρουσφέτια με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων αργόμισθων, χωρίς όμως να βάζουμε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους στο ίδιο καζάνι, διότι υπάρχουν πολλοί που τιμάνε το μεροκάματο τους.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε δυο από τις περιπτώσεις που μας ανέφεραν πολίτες, όπου κινδύνεψαν ζωές συμπολιτών μας:

Καλησπέρα!Θα ήθελα να σας καταγγείλω 2 περιστατικά δικών μου ανθρώπων που κινδύνεψε η ζωή τους λόγο έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ Πλωμαρίου.

Το πρώτο συνέβη πριν ένα μήνα, αλλά δεν το είχαμε αναφέρει.

Επειδή όμως σήμερα συνέβη άλλο ένα περιστατικό στην οικογένεια μου, αναγκάζομαι να το δημοσιεύσω γιατί νιώθω αγανάκτηση, θυμό και ντροπή για τους υπεύθυνους.

Πριν λίγο καιρό, έπαθε κάταγμα ισχίου δικός μου άνθρωπος και βρισκόταν στο βουνό 15 χιλιόμετρα απ’ το Πλωμάρι..

Όταν ειδοποιήσαμε το Κ.Υ στις 12.10 το μεσημέρι μας είπαν ότι δεν υπάρχει οδηγός και θα έρθει το Ε.Κ.Α.Β απ’ τη Μυτιλήνη, αλλά πρώτα πρέπει να έρθει γιατρός απ’ το Κ.Υ να τον δει αν όντως χρειάζεται μεταφορά με ασθενοφόρο.

Ο γιατρός ήρθε στις 12.50 και αφού επιβεβαίωσε ότι χρειαζόταν μεταφορά, ενημέρωσε το Κ.Υ και εκείνοι με τη σειρά τους το Ε.Κ.Α.Β.

Ήταν πεσμένος μέσα στο χώμα 3 ολόκληρες ώρες μέχρι να έρθει το Ε.Κ.Α.Β(σας στέλνω φωτογραφία) με αναπνευστικό πρόβλημα(χρειάζεται οξυγόνο 20 ώρες τη ημέρα)με καρδιακή ανεπάρκεια και κρυοσφαιριναιμια που αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να έχανε τη ζωή του επειδή το Κ.Υ δεν είχε οδηγό για άμεση μεταφορά.

Σήμερα πάλι ένας δικός μου άνθρωπος μετά από κάποιο ατύχημα που είχε και αιμορραγούσε τον μεταφέραμε στο Κ.Υ και πάλι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ίδια απάντηση.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΔΗΓΟΣ θα περιμένουμε το Ε.Κ.Α.Β και θα τον συνοδεύσει γιατρός, αλλά αμέσως μετά θα τον γυρίσετε πίσω εσείς ή θα πληρώσετε ταξί να επιστρέψει ο γιατρός στο Κ.Υ.

Περιμέναμε 2 ώρες αυτή τη φορά στο Κ.Υ με αγωνία για τη ζωή του ανθρώπου μας βλέποντας τα 2 ασθενοφόρα του Πλωμαρίου ακινητοποιημένα στο προαύλιο χώρο χωρίς οδηγό…

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here