Home Δελτία Τύπου Στις 20/6/2017 δημοπρατείται το έργο «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Παπάδου – Πλωμαρίου και...

Στις 20/6/2017 δημοπρατείται το έργο «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Παπάδου – Πλωμαρίου και αποκατάσταση κατολίσθησης στην οδό Νεοχωρίου – Ακρασίου»

1878
0

Δελτίο τύπου: Στις 20 Ιουνίου 2017 δημοπρατείται το έργο «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Παπάδου – Πλωμαρίου και αποκατάσταση κατολίσθησης στην οδό Νεοχωρίου – Ακρασίου» συνολικού Π/Υ 1.500.000 €.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών συντήρησης – αποκατάστασης των Επαρχιακών Οδών Παπάδου – Πλωμαρίου – Μελίντας και Νεοχωρίου – Ακρασίου και πιο συγκεκριμένα:

1. Ασφαλτόστρωση κατά τμήματα των παραπάνω οδών:

α. Με αρχή χιλιομέτρησης Χ.Θ. 0,00 τη διασταύρωση Σκοπέλου – Πλωμαρίου και κατεύθυνση προς Πλωμάρι.

• Από Χ.Θ. 0,00 θα γίνει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 500μέτρων.
• Από Χ.Θ. 2.800,00 θα γίνει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 200 μέτρων.
• Από Χ.Θ. 3.300,00 (διακλάδωση προς Καριώνα) θα γίνει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 1.700 μέτρων.
• Από Χ.Θ. 6.300,00 (παλαιό τμήμα παράκαμψης Λαγκάδας, όπου παρίσταται ανάγκη, θα γίνει εξυγίανση (με σκύρα λατομείου και σκυρόδεμα) και ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 700 μέτρων.

β. Με αρχή χιλιομέτρησης Χ.Θ. 00,00 την πλατεία ταξί Πλωμαρίου και κατεύθυνση προς Μελίντα – Παλαιοχώρι – Νεοχώρι – Ακράσι.

• Από Χ.Θ. 2.100,00 θα γίνει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 200 μέτρων.
• Από Χ.Θ. 3.200,00 θα γίνει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 200 μέτρων.
• Από Χ.Θ. 17.500,00 στον οικισμό Ακρασίου προς Νεκροταφείο θα γίνει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 600 μέτρων.

2. Εργασίες με στόχο την αποκατάσταση του οδοστρώματος και την επίτευξη ανεκτών συνθηκών οδικής ασφάλειας όπως: άρση καταπτώσεων, καθαρισμός και μόρφωση της υπάρχουσας χωμάτινης τάφρου, καθαρισμός φρεατίων και αγωγών απορροής ομβρίων, αποκατάσταση λοιπών υφιστάμενων τεχνικών έργων (τοίχων αντιστήριξης κλπ), αποκατάσταση ζυμωμάτων του οδοστρώματος και ενδεχόμενη κατασκευή στραγγιστηρίων αποκλειστικά εντός του εύρους του καταστρώματος που θα καταλήγουν σε υφιστάμενους αγωγούς, καθώς και κατασκευή οποιουδήποτε μικροτεχνικού έργου χρίζει το παραπάνω οδικό δίκτυο.

3. Αντιμετώπιση του φαινομένου της αποκόλλησης γαιών και βράχων στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Ακρασίου – Νεοχωρίου. Στο πλαίσιο των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν προβλέπεται:
• Η διάνοιξη οδού προσπέλασης των μηχανημάτων μέχρι τον αυχένα.
• Η διαμόρφωση σταδιακά τριών αναβαθμίδων (πατάρια) από πάνω προς τα κάτω, πλάτους 6 μέτρων και ύψους 6 μέτρων σε κλίση 2:1 για αποφυγή μικρών αποκολλήσεων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Θεόδωρου Βαλσαμίδη:

«Η βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί στο Πλωμάρι αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό και μετά τη σημαντική βελτίωση του τμήματος Ντίπι – Παπάδος που υλοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, ολοκληρώνεται έως τα μέσα του καλοκαιριού και η Παράκαμψη της Λαγκάδας, ενώ στο πλαίσιο του έργου αυτού θα συντηρηθούν και άλλα τμήματα που παρουσιάζουν προβλήματα.

Βασικός στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση και για ακόμη ένα σημαντικό έργο για την περαιτέρω βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα Παπάδος – Πλωμάρι συνολικού Π/Υ 10 – 12 εκ. ευρώ, για το οποίο ως Περιφέρεια έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη και το οποίο θα δημιουργήσει νέες κυκλοφοριακές συνθήκες στην πρόσβαση προς το Πλωμάρι»

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here