Home Αθλητικά 1989: 1η άνοδος στη Δ’ Εθνική Αιγέας – Διαγόρας 1-0 – Γ....

1989: 1η άνοδος στη Δ’ Εθνική Αιγέας – Διαγόρας 1-0 – Γ. Σπάρταλης ο Συνδετικός Κρίκος

3208
0

Είναι γνωστό ότι η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται. Τη ποδοσφαιρική χρονιά 1988-1989 πρωταθλητής Λέσβου αναδείχτηκε ο Αιγέας Πλωμαρίου και προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην τότε Δ’ Εθνική Κατηγορία, που πλέον δεν υφίσταται. Προπονητής αλλά και παίχτης της ομάδας του Πλωμαρίου εκείνη την εποχή, ήταν ο Γιώργος Σπάρταλης, μια μεγάλη δόξα του Λεσβιακού ποδοσφαίρου με πλούσια καριέρα ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής μέχρι και σήμερα, που πλέον κάθετε στον πάγκο του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Τότε ήταν η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Αιγέας επιβλήθηκε του Διαγόρα με σκορ 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Γρηγόρης Μωραΐτης.

Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται και σε ένα ματς “τελικό” θα αναμετρηθούν οι Αιγέας και Διαγόρας, δυο από τις πιο ιστορικές ομάδες του νησιού μας με συνδετικό κρίκο του Γιώργο Σπάρταλη. Φυσικά πολλά έχουν αλλάξει από το μακρινό 1989, το γήπεδο έχει εδώ και χρόνια φυσικό χορτάρι, η κερκίδα μεγάλωσε, χτίστηκαν νέα αποδυτήρια και γραφεία. Από όσους έπαιζαν τότε ο μόνος που έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι πρόσφατα είναι ο Γιάννης Χιωτέλης.

Ελπίζουμε να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 ένας ωραίος αγώνας σε αθλητικά πλαίσια και όλα να κυλήσουν ομαλά και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος.

Στη πρώτη φωτογραφία πάνω, βλέπεται την κατάμεστη κερκίδα από τον αγώνα Αιγέας – Διαγόρας το 1989.

Η πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί είναι ο κόσμος που βρισκόταν στην κερκίδα σε εκείνο το παιχνίδι. Οι άλλες δυο φωτογραφίες κάτω είναι με τον Γιώργο Σπάρταλη ρε ρόλο ποδοσφαιριστή-προπονητή από εκείνες τις χρονιές, μαζί με όλες τις μεγάλες δόξες που είχε υπό τις οδηγίες του.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here