Home Άρθρα Γιατί το Πλωμάρι δεν αντιδρά για τον Καλλικράτη; Παίζονται παιχνίδια σε βάρος...

Γιατί το Πλωμάρι δεν αντιδρά για τον Καλλικράτη; Παίζονται παιχνίδια σε βάρος της Νότιας Λέσβου

1850
0

Ήταν κοινό μυστικό ότι από τη Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, πάρθηκε απόφαση για να προταθεί η δημιουργία δυο(2) δήμων στο νησί στην περίπτωση αλλαγής του Καλλικράτη, κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε από τον υπεύθυνο αυτοδιοίκησης του κυβερνώντος κόμματος στο νησί μας, κ. Βασίλη Τεντόμα, ο οποίος πρότεινε δυο(2) δήμους σε πρόσφατη συνάντηση υπό τον Δήμαρχο Λέσβου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, πρότεινε τη λύση του Μητροπολιτικού Δήμου, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά ότι ο Δήμος Μυτιλήνης θα έχει τα “κλειδιά” και το ταμείο.

Και στις δυο περιπτώσεις το Πλωμάρι δεν έχει να κερδίσει κάτι. Αν γίνουν δυο δήμοι, προωθείται η Καλλονή να πάρει την έδρα του δεύτερου και εάν γίνει η Μυτιλήνη μητρόπολη των νέων δήμων είτε είναι τρεις(3), τέσσερις(4) ή πέντε(5) θα έχουμε έναν δήμαρχο χωρίς αρμοδιότητες και δυνατότητες να πάρει αποφάσεις για το πώς θα διαχειριστεί τα χρήματα για έργα και άλλες ανάγκες, όπως συμβαίνει τώρα, που υπάρχει Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, ο κ. Αρμενάκας, αλλά δεν μπορεί να διαθέσει ο ίδιος με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου χρήματα κατευθείαν για μικρές ή μεγάλες ανάγκες του Πλωμαρίου, τη στιγμή που η πόλη μας παράγει πλούτο από τα μαγαζιά, τα ανταποδοτικά τέλη και τα χρήματα από τα κληροδοτήματα που πάνε όμως στο κεντρικό ταμείο του Δήμου Λέσβου.

Ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου ως μέλος της επιτροπής για την αλλαγή του Καλλικράτη, τις προηγούμενες ημέρες ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Λέσβου για το θέμα της διάσπασης και σε πρόσφατη σύσκεψη στο πρώην δημαρχείο Πλωμαρίου για τον τουρισμό, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί βάση του Καλλικρατικού νόμου να κρατήσει τα λεφτά στο Πλωμάρι για έργα και για μικρές ή μεγάλες ανάγκες, κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί ανεπίσημα όταν ήταν υποψήφιος.

Είναι πάντως αδιανόητο πώς δεν έχει γίνει κάποια συγκέντρωση-λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Πλωμαρίου για να υπάρξει μια αντίδραση, παίζονται παιχνίδια σε βάρος όλης της νότιας Λέσβου και δεν αντιδρά κανένας.

Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών με αίτημα να δημιουργηθεί δήμος στη νότια Λέσβο και να είναι κόκκινη γραμμή η δημιουργία τουλάχιστον τριών(3) δήμων όταν αποφασιστεί η τροποποίηση του Καλλικράτη.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους νυν και πρώην αυτοδιοικητικοί από το Πλωμάρι

Αρμενάκας, Ξανθούλης, Καρπέλης, Βάμβουρα, Μιχαλέλης, Γιαννουλέλη, Αλβανού και Γαϊτανή ως ενεργοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Πετρέλης ως ενεργός Περιφερειακός Σύμβουλος, αλλά και Μαμάκος, Βαρβαγιάννης, Ψώμου, Θεοδωρίδης, Πατερρέλης και πολλοί άλλοι ως παλιοί δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να μαζευτούν μαζί με τους πολίτες και να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή για τη διάσπαση του Δήμου και τη δημιουργία νότιου δήμου και να επιλεγούν οι τρόποι προώθησης του αιτήματος μας και αν χρειαστούν και κινητοποιήσεις.

Άμεσα θα πρέπει να γίνει κάλεσμα για τη λαϊκή συνέλευση κατοίκων Πλωμαρίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here