Home Άρθρα Μέτρια προσέλευση στη Σύσκεψη για τον Τουρισμό και ένταση για τη μικρή...

Μέτρια προσέλευση στη Σύσκεψη για τον Τουρισμό και ένταση για τη μικρή χωματερή στο κέντρο του Πλωμαρίου

1510
0

Λιγότεροι από 30 ήταν οι παρευρισκόμενοι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, για τον τουρισμό στο Πλωμάρι και την ενημέρωση για την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση “Greek Travel Show” στην Αθήνα το τριήμερα 19, 20 και 21 Μαΐου με αποκλειστικό περίπτερο έξι τετραγωνικών μέτρων για το Πλωμάρι,.

Θα πρέπει οι επιχειρηματίες του τόπου μας, ειδικά αυτοί του τουρισμού, επιτέλους να κατανοήσουν ότι μόνο με ομαδική δράση μπορεί να βοηθηθεί το Πλωμάρι και κατ’ επέκταση τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία τους. Στη σύσκεψη ήταν δεν ήταν 5-6 ξενοδόχοι και 4-5 εστιάτορες.

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Αρμενάκας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ντυμένοι και να φέρονται όπως πρέπει στους Έλληνες και ξένους τουρίστες και εάν είναι δυνατόν να βγάζουν τα σκουπίδια την ώρα που θα περνάνε τα απορριμματοφόρα. Σύντομα θα τοποθετηθούν και φανάρια κυκλοφορίας σε δυο σημεία της πόλης μας. Για το θέμα της πύλης εισόδου, είπε ότι όλα είναι σε καλό δρόμο επισημαίνοντας ότι η πύλη θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2018, επίσης ένα από τα έργα που δρομολογούνται είναι η τοποθέτηση βυθιζόμενων-αναδυόμενων κάδων στο σημείο που σήμερα λειτουργεί παράτυπα ως προσωρινή χωματερή δίπλα από την κύτη του ποταμού Σεδούντα, με αφορμή αυτό το θέμα δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στον κ. Αρμενάκα και στον κ. Θεοδωρίδη, ο δεύτερος τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζει να λειτουργεί μια μικρή χωματερή στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Λίτσα Βάμβουρα ενημέρωσε σχετικά με τη συμμετοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου στην έκθεση, λέγοντας ότι θα παραχωρηθεί περίπτερο 6 τετραγωνικών μέτρων αποκλειστικής προβολής του Πλωμαρίου, τονίζοντας και ποιες είναι οι ανάγκες για τη λειτουργία αυτού. Η έκθεση “Greek Travel Show”(19-21 Μαΐου 2017) που αναφέρεται στον εσωτερικό τουρισμό πραγματοποιείται από τη “ΔΕΘ HELEXPO” στο εκθεσιακό κέντρο “HELEXPO” στο Μαρούσι. Η πρόεδρος απευθήνει κάλεσμα και στους φοιτητές εκ Πλωμαρίου στην Αθήνα, να συνδράμουν εθελοντικά για τη λειτουργία του περιπτέρου. Από το Δήμο θα σταλεί ένας υπάλληλος μόνο στην Αθήνα.

Για τις ανάγκες του περιπτέρου απαιτείται ένα σχετικά μικρό ποσό, ήδη κάποιοι από τους παρευρισκομένους επιχειρηματίες έδωσαν χρήματα.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι στη σύσκεψη ενώ προσκλήθηκαν και το αστυνομικό τμήμα, αλλά και και το λιμενικό σταθμό, δεν παρέστη κάποιος εκπρόσωπος τους.

Οι ιστοσελίδες μας, Plomarinews.gr και Plomaricity.gr, θα στηρίξουν της παρουσία του Πλωμαρίου στην έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και πιθανόν με φυσική παρουσία ενός ατόμου για τις ανάγκες του περιπτέρου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here