Home Δελτία Τύπου Για τέταρτη φορά το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου στο τελικό του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

Για τέταρτη φορά το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου στο τελικό του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

3173
0

Ανακοίνωση από το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου: Περίπου 795 ομάδες και 3000 μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ) απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον καινοτόμο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας ”YOUNG BUSINESS TALENTS 2016-2017” που υλοποιήθηκε για τέταρτη φορά στην Ελλάδα. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν παράλληλα η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και για πρώτη φορά φέτος το Μεξικό.
Στο διαγωνισμό ”YOUNG BUSINESS TALENTS 2016-2017” που ξεκίνησε το Νοέμβριο 2016 η καθεμιά ομάδα-εικονική επιχείρηση που αποτελούταν από 3 ή 4 μαθητές, έπρεπε κάθε εβδομάδα-εικονικό έτος βάση σεναρίου να καταθέτει ένα επιχειρηματικό σχέδιο-business plan δηλ. να αποφασίζει όπως και σε μια επιχείρηση. Στόχος της ομάδας ήταν να καταστήσει την εικονική της επιχείρηση όσο πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γίνεται εφαρμόζοντας τις τεχνικές του management και του marketing.
Μετά από 11 εβδομάδες-εικονικά έτη με on line διαδικασία και χρησιμοποιώντας έναν επιχειρηματικό προσομοιωτή (business simulator) δηλ. ένα πολύ προηγμένο λογισμικό που έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται στοιχεία και να αναπαριστά την αγορά σε πραγματικό ανταγωνισμό και έχοντας καταθέσει 11 επιχειρηματικά πλάνα, οι 75 πρώτες ομάδες βάση συσσωρευμένης κερδοφορίας πέρασαν στον τελικό που έγινε με φυσική παρουσία στην Αθήνα στις 22/4/2017.

Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ πέρασε για τέταρτη φορά στον τελικό.

Έτσι η ομάδα: THE_OUTSIDERS με τους μαθητές:

Λάσκαρη Παναγιώτη
Βουλαλά Κωνσταντίνο
Φωτεινό Δημήτρη
Λάμπρου Γεώργιο-Κωνσταντίνο

και η καθηγήτρια κα Γιαμουγιάννη Αναστασία ΠΕ09 Οικονομολόγος έζησαν μια μοναδική διδακτική εμπειρία στο συναρπαστικό τελικό με τη συμμετοχή τους στο βιωματικό αυτό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας.

Ο δ/ντής του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου και ο σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές και την καθηγήτρια για την επιτυχία τους και τους εύχονται πάντα να επιτυγχάνουν το στόχο τους.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here