Home Εκδηλώσεις “Το Ουζερί” στην δεκαετία 1950-60 – Παρουσίαση του βιβλίου την Λαμπροτετάρτη στη...

“Το Ουζερί” στην δεκαετία 1950-60 – Παρουσίαση του βιβλίου την Λαμπροτετάρτη στη Μυτιλήνη

832
0

Σε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την ιστορική σημασία της δεκαετίας 1950-60, προβλέπεται πως θα εξελιχθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Μαυραγάνη «ΤΟ ΟΥΖΕΡΙ», στις 7.30 το βράδυ της Λαμπροτετάρτης, στο ουζερί ΔΙΑΥΛΟΣ στην περιοχή Λαδάδικα.

Ο διευρυμένος αριθμός των εισηγητών και η διαφορετικότητά τους, αλλά και η σημαντική παρουσία τους στην λεσβιακή πραγματικότητα, δίνει την βεβαιότητα πως θα παρουσιασθούν ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαδρομής του νησιού και στην συγκεκριμένη δεκαετία και στις επόμενες.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ανθή Παζιάνου και θα μετάσχουν σ’ αυτήν οι Κώστας Αρτακιανός, πρόεδρος της ΚοινΣΕΠ, «Μοδούσα», Γιώργος Ζορμπάς, πρόεδρος του «Παγγεραγωτικού», Αριστείδης Κυριαζής, συγγραφέας, Γιώργος Λαγουμίδης, «αμετανόητος πλωμαρίτης», Ηρακλής Πιτσιλαδής, αρχιτέκτονας, Τάκης Συρέλλης ποιητής, Γεωργία Φράγκου, φιλόλογος, Γιώργος Φωτεινός , δάσκαλος και ο συγγραφέας.

Την παρουσίαση, στην οποία ούζο κερνούν οι πλωμαρίτικες ποτοποιίες, οργανώνουν η ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ και ο ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΣ πολιτιστικός σύλλογος Γέρας.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here