Home Εκδηλώσεις Προβολή ταινίας στη Λέσχη: “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” Παρασκευή...

Προβολή ταινίας στη Λέσχη: “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” Παρασκευή 31/3/2017

698
0

Επιστρέφει η “Κινηματογραφική Παρασκευή” στη Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Ο Λέσβιος”. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:20, θα προβληθεί η ταινία “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” στην έγχρωμη έκδοση της. Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (Α/Μ) ( ή Η γυνή να φοβήται τον άνδρα) είναι ελληνική κωμική, αισθηματική, κινηματογραφική ταινία, του 1965, σε σκηνοθεσία Γεώργιου Τζαβέλλα και σε παραγωγή Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, με πρωταγωνιστές τους Μάρω Κοντού και Γιώργο Κωνσταντίνου. Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με πλήθος αναφορών στη ζωή και στα προβλήματα της μικροαστικής τάξης στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα.

Η ταινία θίγει, αρχικά, το πρόβλημα της μεταλλασσόμενης Αθήνας. Μαζί με αυτό, όμως, άμεσα και ξεκάθαρα, παρουσιάζει τα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Το ζευγάρι του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι ένα ζευγάρι χαρακτηριστικό της εποχής και των νέων ηθών, που ξεπερνάει με αγώνα τις δυσκολίες της συμβίωσης και το πετυχαίνει. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντωνάκη αλλά και η Μάρω Κοντού, στο ρόλο της Ελένης, πλάθουν δύο θαυμάσιους ρόλους.

Επίσης, είναι η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Τζαβέλλας. Ενώ και η ερμηνεία του Γιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντώνη Κοκοβίκου, θεωρείται μια από τις καλύτερες του.

Απόσπασμα από την ταινία

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here