Home Αγροτικά - Αλιεία - Κτηνοτροφία Αγροτικό Συλλαλητήριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στη Λάρσο

Αγροτικό Συλλαλητήριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στη Λάρσο

760
0

Δελτίο τύπου: Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τον αγροτικό κόσμο του νησιού μας να πάρει μέρος στο Παλεσβιακό Συλλαλητήριο που οργανώνει την Τρίτη 14 Φλεβάρη στις 11:30 το πρωί στο κόμβο της Λάρσου.

Μετά από τρεις συνεχόμενες κινητοποιήσεις σε Καλλονή – Μανταμάδο και Γέρα η μικρομεσαία αγροτιά του νησιού κορυφώνει τον αγώνα της συμμετέχοντας στο Συλλαλητήριο της Τρίτης συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που πήραν απόφαση να κατέβουν στην Αθήνα αυτή τη μέρα.

Θέλουμε να ενώσουμε την φωνή μας και την αγανάκτησή μας, με την μικρομεσαία αγροτιά όλης της χώρας, γιατί αν και μακριά γινόμαστε πιο δυνατοί και ο αγώνας μας πιο αποφασιστικός μέχρι την τελική νίκη.

Καλούμε όλους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους , τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, να στηρίξουν τον αγώνα μας, γιατί αφορά την επιβίωση όλων μας.
Όλοι και όλες την Τρίτη 14 Φλεβάρη στις 11:30 το πρωί στη Λάρσο.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων
Λέσβου
Δελτίο τύπου: Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

(μέλος ΟΓΕ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των φτωχών αγροτών του νησιού μας στον αγώνα τους για επιβίωση.

Είμαστε στο πλάι τους και δηλώνουμε όχι μόνο την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και αγροτισσών, αλλά και την ανάγκη της κοινής μας δράσης ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

Ιδιαίτερα είμαστε στο πλευρό της φτωχής αγρότισσας, της ξεχασμένης αυτής γυναίκας, που βλέπει μέρα με τη μέρα το εισόδημα της οικογένειας της να συρρικνώνεται, την υπερ-φορολόγηση, τα χαράτσια του ΕΛΓΑ, τα καλλιεργητικά έξοδα, την εκτίναξη του ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε λογής τέλη και χαράτσια να οδηγούν στην παραπέρα φτωχοποίησή της. Της γυναίκας που σε πολλές περιπτώσεις είναι ανασφάλιστη καθώς το αγροτικό εισόδημα δεν φτάνει για να ασφαλίζονται και ο άνδρας και η γυναίκα. Της γυναίκας που χτυπιέται από την ερήμωση του χωριού, που το κλείσιμο των σχολείων την αναγκάζει να μεταφέρει καθημερινά τα παιδιά της χιλιόμετρα μακριά, που αντιμετωπίζει την υπολειτουργία των αγροτικών ιατρείων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες του νησιού μας και καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης, 14 Φλεβάρη και ώρα 11:30 πμ στη Λάρσο, υπερασπιζόμενες τα δίκαια αιτήματά της.

Μυτιλήνη 12/02/2017

Από τη Διοίκηση

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here