Από την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 ακούγεται ξανά το σενάριο της υποβάθμισης με μείωση της δύναμης, ακόμα και της ολικής κατάργησης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Πλωμαρίου. Ήδη έγινε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα της Αντιδημαρχείας Πλωμαρίου που καλεί τους κάτοικους να παρευρεθούν στο πρώην δημαρχείο Πλωμαρίου το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη.

Με επιφύλαξη αναφέρουμε κάποια σενάρια που εμπλέκουν την υποβάθμιση/κατάργηση με την στελέχωση του Αεροδρομίου Μυτιλήνης, το οποίο ως γνωστόν έχει ιδιωτικοποιηθεί. Άλλο σενάριο μιλάει για την μετάθεση τριών από τους οδηγούς.

Χαρακτηριστικές είναι η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, κ. Αρμενάα και η επιστολή του του Προέδρου του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής, κ. Χαλαυτή με αποδέκτες τους τρεις βουλευτές του Νομού Λέσβου.

Μανώλης Αρμενάκας: Έχουμε κουραστεί πλέον εδώ στο Πλωμάρι, εδώ και πέντε χρόνια τη μία έχουμε τον Δήμο, το ΙΚΑ, το Αγρονομείο, το Αστυνομικό Τμήμα, σήμερα πάλι τη Πυροσβεστική, κάθε μέρα και μία καταργηση, μια υποβάθμιση της πόλης, προς όφελος ποίου;;;;. Απ’ την άλλη όταν ζητάμε αυτονόητες παροχές για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε βρίσκουμε τοίχο (βλ. πύλη Σέγκεν, δρόμος Βατερών) Φθάνει πια, εάν δεν είμαστε επιθυμητοί στο Ελληνικό Κράτος ή όπου άλλού, ας μας το πουν να φύγουμε. Ετσι κι αλλιώς ξεπουλημένοι είμαστε.

Δημήτρης Χαλαυτής: