Home Βιβλία Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γιάννη Κοντέλλη “Ένας Αιώνας Ακράσι (1834- 1934)”

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γιάννη Κοντέλλη “Ένας Αιώνας Ακράσι (1834- 1934)”

719
0

Πάνω από ένα χρόνο έχουμε χάσει τον αγαπημένο μας συγχωριανό μας Γ. Κοντέλη. Τον Γιάννη Ι Κοντέλλη την ψυχή του χωριού μας, το ΑΚΡΑΣΙ. Τον γνωρίζετε για την αγάπη του για το χωριό μας και τα πολλά βιβλία που έχει γράψει γι΄ αυτό. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι το γεγονός ότι έχει διασώσει πάρα πολλά έγγραφα από το 1834 μ.χ. μέχρι σήμερα και από τα οποία τα σπουδαιότερα και αρχαιότερα τα εκδώσαμε σε ΒΙΒΛΙΟ. Βιβλίο που κυκλοφόρησε μέσα στον Δεκέμβριο του 2016.

Ένα Βιβλίο που θα πρέπει να έχει κάθε ΑΚΡΑΣΙΩΤΗΣ στο σπίτι του και όχι μόνο γιατί μέσα από αυτό φαίνεται η κοινωνική και οικονομική ζωή του ΑΚΡΑΣΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ και γενικότερα του Νησιού της Λέσβου. Έχει ενδιαφέρον επίσης και για κάθε επιστήμονα που ενδιαφέρεται και μελετά την οικονομική και κοινωνική ζωή της Λέσβου και γενικότερα της Ελλάδας.

Μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του βιβλίου μαζί με ένα δείγμα από έγγραφο του 1909 (επί τουρκοκρατίας στο Ακράσι Λέσβου) και σας αντιγράφουμε μέρος του προλογικού σημειώματος του εκλιπόντος Γιάννη Ι Κοντέλλη, ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΚΡΑΣΙ…

«Το καλοκαίρι του 1990 βρήκα σκόρπια και σε κακή κατάσταση, σε διάφορα μέρη μέσα στην εκκλησία, έγγραφα περιόδου 1832-1927, με διάφορο περιεχόμενο. Όλα τα ανωτέρω έγγραφα είναι αξιόλογα, γιατί μας δίνουν άγνωστες πληροφορίες για την ιδιωτική και κοινωνική ζωή και γενικά για την ιστορία του χωριού. Αφού τα αρίθμησα κατά χρονολογική σειρά, τα κατέγραψα με ειδικούς σχολιασμούς και υπομνήσεις . Στάθηκα με θρησκευτική ευλάβεια μπροστά σ’αυτά τα εκατό πενήντα δύο έγγραφα και ΠΑΡΑΚΑΛΩ το μελλοντικό ερευνητή το ίδιο να κάνει. Καταβάλλω συνεχείς προσπάθειες να βρεθούν και άλλα παλιά έγγραφα, γιατί ασφαλώς υπάρχουν σε χέρια ιδιωτών. Αν βρεθούν τέτοια έγγραφα θα φωτοτυπούνται και θα εγγράφονται στο παρόν τετράδιο στο τέλος, κατά την ίδια τάξη των προηγουμένων. Ακράσι 2 Μαϊου 1991 Γιάννης Γεωργίου Κοντέλλης, τ. Λυκειάρχης»

Το βιβλίο κοστίζει μόνο 10 ευρώ (δεν είναι μεσα τα ταχυδρομικά έξοδα ) και μπορείτε να το παραγγείλετε: με ένα τηλέφωνο σας (6977033166) ή και να μας στείλετε email: gexve@hotmail.com και φυσικά θα κοπεί η σχετική απόδειξη χρημάτων που θα μας καταβάλετε.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here