Home Uncategorized Προβολή Ταινίας: “Πέτρινα Χρόνια”. Κινηματογραφική Παρασκευή 18/11/2016 στη Λέσχη

Προβολή Ταινίας: “Πέτρινα Χρόνια”. Κινηματογραφική Παρασκευή 18/11/2016 στη Λέσχη

782
0

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21:10μμ στα πλαίσια της “Κινηματογραφικής Παρασκευής”, θα προβληθεί στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου “Βενιαμίν Ο Λέσβιος” η Ελληνική ταινία, “Πέτρινα Χρόνια”.

Σχετικά με την ταινία: «Το χρονικό μιας αγάπης και μιας δύσκολης εποχής της πατρίδας μας τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια μέχρι τη μεταπολίτευση του ’74, μέσα από την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού αριστερών που σ’ αυτά τα είκοσι χρόνια συναντήθηκε μόλις τέσσερις φορές..» Ταινία του Παντελή Βούλγαρη 1985. Ο Μπάμπης Γκολέμας και η σύντροφός του Ελένη Βούλγαρη – Γκολέμα, αποτελούν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

Ο γιος τους Μιλτιάδης, ένας από τους πιο μικρούς πολιτικούς κρατούμενους, γεννήθηκε στη φυλακή, όπου κρατούσαν τη μητέρα του επικηρυγμένη σαν κατάσκοπος, η οποία συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης, όντας έγκυος.

Οι συνθήκες της γέννησης του παιδιού της ήταν φοβερά δύσκολες μέσα στη φυλακή.
Στη δικτατορία, επισκέφτηκε τις φυλακές ο Παττακός, σαν υπουργός δικαιοσύνης

Ρώτησε τίνος είναι το παιδί. Η Ελένη απάντησε «δικό μου».
«Α» λέει «εσύ είσαι… το φίδι! Τώρα θα δεις, θα στο πάρουμε το παιδί, γιατί εσείς οι κομμουνιστές φτιάχνετε γενίτσαρους, δε φτιάχνετε ανθρώπους!»

Ο Μπάμπης Γκολέμας είδε για πρώτη φορά το γιο του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Σε ηλικία τριών ετών, ο Μιλτιάδης πάντρεψε τους γονείς του στο εκκλησάκι των φυλακών.

«Τα πέτρινα χρόνια δεν είμαστε εμείς οι δύο και το παιδί μας», λέει ο Μπάμπης Γκολέμας «αλλά μια ολόκληρη στρατιά ανθρώπων που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο.»

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here