Home Εκδηλώσεις Το διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Λέσχη Πλωμαρίου 25-29 Σεπτεμβρίου 2016

Το διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Λέσχη Πλωμαρίου 25-29 Σεπτεμβρίου 2016

621
1

Με δώδεκα ταινίες , τρεις από τις οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, συμμετέχει η «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος», στην διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ, που διεξάγεται στην Λέσβο, κάθε Σεπτέμβριο.

Οι ταινίες των οποίων η προβολή θα αρχίσει στις 8 το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, είναι παραγωγής Ισραήλ-ΗΠΑ, Ελλάδας, Γερμανίας-Καναδά, Ρουμανίας, Ελλάδας-Γερμανίας, Λιθουανίας-Ιταλίας, Γαλλίας, Φιλανδίας και Νορβηγίας, επιλέχθηκαν από την οργανωτική επιτροπή, η οποία και καθόρισε ως χώρους προβολής τους εκτός από την ανακαινισμένη αίθουσα της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» , το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, το στούντιο της Χρυσομαλούσας, την αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Μολύβου και το Μουσείο Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής.

Πριν από κάθε προβολή θα υπάρχει μια μικρή εισήγηση για την ταυτότητα του έργου και θα επακολουθεί συζήτηση, εφόσον επιθυμεί το κοινό.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα προβάλλονται από την ΕΤ2 και ΕΤ3, οκτάλεπτα φιλμάκια τα οποία ετοιμάζουν ήδη φοιτητές του τμήματος πολιτισμικής τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό τον καθηγητή κ. Σκοπετέα. Ένα από αυτά θα αφορά το Πλωμάρι.

Στην τετράχρονη διαδρομή του το φεστιβάλ, που έχει κριθεί ιδιαίτερα θετικά από τον τύπο κλασσικό και ηλεκτρονικό, περιλαμβάνει για πρώτη φορά το Πλωμάρι, του οποίου η ανταπόκριση θα προσδιορίσει και την μελλοντική συνέχιση της συνεργασίας.

Το δ.σ. του Σωματείου, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, καλεί όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους να παρακολουθήσουν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προβολές.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Θα παρακαλούσα πολύ τους αναγνώστες της ιστοσελίδας, να λάβουν υπόψη ότι οι προβολές των ταινιών του φεστιβάλ, αρχίζουν στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή και όχι στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως από λάθος του δελτίου τύπου (δικό μας λάθος) που στείλαμε αναγράφονταν.
    Επαναλαμβάνουμε ότι οι προβολές των 12 ταινιών, θα αρχίσουν στις 25 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Σεπτεμβρίου. Λυπούμαστε για το λάθος και επανορθώνουμε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here