Home Άρθρα Κινδυνεύει άμεσα το Λύκειο Πλωμαρίου με κλείσιμο τμημάτων!

Κινδυνεύει άμεσα το Λύκειο Πλωμαρίου με κλείσιμο τμημάτων!

707
0

Ενημέρωση από την Όλγα Καούκη, Μαθηματικό. Ήδη από το 2011 με την προτροπή και τις πιέσεις της Τρόικας ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες συγχώνευσης και κλεισίματος σχολείων. Αυτές οι προσπάθειες ξεσήκωσαν κατά καιρούς θύελλες αντιδράσεων και κινητοποιήσεις στον εκπαιδευτικό χώρο, με αποτέλεσμα να παγώσουν τότε οι συγχωνεύσεις.

Όμως τον Ιούλη που μας πέρασε, ψηφίστηκαν στα… μουλωχτά και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ “οι προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού” των Λυκείων. Βλέπε: http://www.esos.gr/arthra/45185/proypotheseis-leitoyrgias-tmimaton-omadon-mathimaton-prosanatolismoy-kai-mathimaton.

Με βάση λοιπόν αυτό το ΦΕΚ , θα έπρεπε όλη η φετινή Γ΄Λυκείου Πλωμαρίου και το θεωρητικό τμήμα της Β΄Λυκείου να φύγουν τελείως από το σχολείο (λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού μαθητών) και να μεταφερθούν αναλόγως ή στη Γέρα ή στη Μυτιλήνη. Φυσικά με ότι αυτό συνεπάγεται…!!!
(Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα Λύκεια του νησιού και φυσικά όλης της χώρας.)

Αρχικά θεωρήθηκε ότι σαφώς επρόκειτο για κάποια λανθασμένη διατύπωση και ότι με μια συμπληρωματική υπουργική απόφαση θα διορθωνόταν το λάθος.

Οι μάσκες όμως έπεσαν με την τροποποίηση που δημοσιεύτηκε αυτές τις μέρες (με αριθμ. Πρωτ. 108279/Δ2/1-7-2016 υπουργική απόφαση β΄2182) μετά από τις πιέσεις και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τον εκπαιδευτικό χώρο μέσα στο καλοκαίρι . Στην οποία τροποποίηση αναφέρεται σαφώς ότι «μόνο για τα επόμενα δύο χρόνια, και μόνο για την Γ΄ Λυκείου δεν θα ισχύσει ο παραπάνω νόμος». Που σημαίνει πως για την μεν Γ΄τάξη δόθηκε μια μικρή περίοδος χάριτος, αλλά πως τα παιδιά της Β΄θεωρητικής (ανθρωπιστικών σπουδών) θα πρέπει άμεσα φέτος να φύγουν από το Πλωμάρι….!!!

Φυσικά το «παιχνίδι» δεν έχει χαθεί , μιας και υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ψηφιστεί και νέα τροποποίηση.

Και φυσικά ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ: πάγια πια η τακτική τους, να «ρίχνουν» μια παράλογη πρόταση και στη συνέχεια να σφυγμομετρούν από τις αντιδράσεις για να δουν εάν θα επιμείνουν στην εφαρμογή της ή εάν θα αναγκαστούν να την πάρουν πίσω..…

Όλα θα εξαρτηθούν λοιπόν από το πόσο μοιρολατρικά εμείς (καθηγητές-μαθητές-γονείς-πολίτες) θα δεχτούμε (ή όχι;;;) το κλείσιμο των σχολείων μας, από τις αντιδράσεις και τις πιέσεις των φορέων του τόπου, και φυσικά και από την στάση και τις πιέσεις που θα ασκήσουν στο υπουργείο οι αρμόδιοι της εκπαίδευσης( περιφερειακοί διευθυντές και διευθυντές δευτεροβάθμιας).

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here