Home Ενημερώσεις Σπ. Γαληνός: Καμία δομή φιλοξενίας στο Πλωμάρι – Μήνυση σε ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού...

Σπ. Γαληνός: Καμία δομή φιλοξενίας στο Πλωμάρι – Μήνυση σε ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού

1037
7

Στις 2:00 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 ξεκίνησε και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων του Πλωμαρίου που περίμεναν τον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Γαληνό και τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, κ. Μανώλη Αρμενάκα για να ενημερωθούν σχετικά με τα σενάρια για δημιουργία μονάδας φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Λέσβου και ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου διαβεβαίωσαν προφορικά τους κατοίκους ότι δεν θα δημιουργηθεί καμία δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Πλωμάρι και πουθενά αλλού στη Λέσβο.

Μετά από απαίτηση των παρευρισκομένων, και ο Σπύρος Γαληνός και ο Μανώλης Αρμενάκας υπέγραψαν το χαρτί στο οποίο γίνεται η συγκέντρωση υπογραφών κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας στο Πλωμάρι, αλλά επίσης οι κάτοικοι ζήτησαν να δεσμευτεί γραπτώς ο κ. Γαληνός για την υπόσχεση του, που απάντησε ότι θα γίνει στη συνέχεια.

Ο κ. Γαληνός βρέθηκε μετά από αρκετή ώρα στο αστυνομικό τμήμα, για να υποβάλει μήνυση κατά ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού στη Λέσβο για σπορά ψευδών ειδήσεων.

Γενικά στη συγκέντρωση υπήρχε πάντως πολύ μεγάλος εκνευρισμός και ένταση και οι τουρίστες και οι περαστικοί ρωτούσαν τι συμβαίνει…

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο βίντεο που θα ανεβεί στο Plomarinews.gr αργότερα.

kosmos-diamartiria-plom

galinos-dimarxeio2

Facebook comments:

7 COMMENTS

  1. Ανεξάρτητα από τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου για το θέμα, το περίεργο αλλά και ερευνητέο είναι ποιος και γιατί δημιούργησε το ζήτημα. Ποιανού ιδέα ήταν η συλλογή υπογραφών, από ποιον εκπέμπονταν οι διαβεβαιώσεις πως από στιγμή σε στιγμή καταφθάνουν οι “λαθρομετανάστες” όπως επίμονα τους αποκαλούν, ποιοι προκάλεσαν τον πανικό και άθλια εικόνα του σημερινού πρωινού στο Πλωμάρι. Δεν θα ήθελα να πιστέψω πως ο φορέας ανάπτυξης που δημιουργήθηκε με την σύμφωνη γνώμη όλων μας, καθίσταται αν δεν κατέστη ήδη, φορέας πρόκλησης αναταραχών, άνευ λόγου και αιτίας. Ή μήπως μετά λόγου συγκεκριμένου;

  2. για τον κύριο που έθεσε το ερώτημα:

    Αριστερός διανοητής ή απολογητής;
    Άθεος ή χριστιανομάχος;
    Εθνομηδενιστής ή μητραλοίας;
    Μασόνος ή βαλτός από ΜΚΟ;
    Στοχευμένος ή άστοχος;
    Πολύγραφος ή γραφικός;
    …………………………………………..
    Ουδείς γνωρίζει…

  3. Συνήθως οι βλάκες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ορθό από το λάθος, ούτε τις διαφορετικότητες της ζωής. Για των κύριο που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο “Μπάρμπας” , δεν έχω παρά να τον παραπέμψω στο έργο “Η μωρία της ανοησίας”. Η δική μου παρουσία και διαδρομή έχει κριθεί.

  4. Για να μην κουράζω τον κύριο μπάρμπα, διορθώνω λέγοντάς του πως ο ακριβής τίτλος του βιβλίου που τον παραπέμπω είναι “Η μωρία των ανοήτων” του Ρόμπερτ Τρίβερς, που εξηγεί πως η βλακεία κοστίζει.

  5. Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου δεν έχει καμιά ανάμειξη στο θέμα των κινητοποιήσεων, που αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης.

  6. Στο ποιος τελικά ευθύνεται για την άνευ λόγου και αιτίας πρόκληση της αναταραχής την τελευταία εβδομάδα στο Πλωμάρι, ο πρόεδρος του Φορέα Γαβριήλ Χαλδέζος, δήλωσε πως ο Φορέας που προσωπικά στηρίζω και επιθυμώ να επιτύχει τους σκοπούς του, δεν έχει σχέση με αυτές τις καταστάσεις. Γιατί δεν είναι ούτε καν διαχειριστής του γραφείου τουριστικών πληροφοριών, την ευθύνη λειτουργίας του οποίου έχει το τοπικό συμβούλιο. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ίδιος λειτούργησε πυροσβεστικά, λέγοντας πως η δημιουργία τέτοιων καταστάσεων δεν διευκολύνει, αλλά δυσχεραίνει την επίλυση δύσκολων προβλημάτων. Σημειώνω αυτή την δήλωση με ικανοποίηση, αφού με πείθει πως ο Φορέας εμμένει στους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here