Home Ενημερώσεις Διαμαρτυρία αλιέων για την εδώ και μήνες σπασμένη πλατφόρμα στη Μαρίνα Πλωμαρίου

Διαμαρτυρία αλιέων για την εδώ και μήνες σπασμένη πλατφόρμα στη Μαρίνα Πλωμαρίου

439
0

Μετά από διαμαρτυρίες ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων, δημοσιεύουμε εικόνες από τη μαρίνα. Όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, με τα χρόνια μικρές ζημιές που δεν επισκευάζονται στην ώρα τους, γίνονται μεγάλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των σκαφών που είναι αγκυροβολημένα. Αυτή τη φορά έχει σπάσει μέρος από το τσιμεντένιο κομμάτι, όπως φαίνεται και στην κάτω φωτογραφία.

Το πρόβλημα υπάρχει αρκετούς μήνες κι οι ψαράδες ζήτησαν να δημοσιευτεί το θέμα στο διαδίκτυο μήπως και κάποιοι συγκινηθούν.

Τώρα για την παρούσα Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία, είναι γνωστό ότι στο Λιμενικό Ταμείο το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μαρίνα, πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός και Αντιπρόεδρος ο Κυριάκος Πετρέλης, ο οποίος είναι Πλωμαρίτης και Περιφερειακός Σύμβουλος με την Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, είναι πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων και έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με ίδια ακριβώς προβλήματα. Οπότε θα πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να μην αφεθεί στην τύχη του.

Το πλωτό τμήμα ως γνωστόν αποτελείται από μικρές πλατφόρμες οι οποίες είναι ενωμένες με αλυσίδες, σωλήνες νερού και ηλεκτροφόρα καλώδια, ασχέτως να λειτουργούν ή όχι οι παροχές. Στο παρελθόν όπως αναφέραμε είχε σπάσει ξανά ένα τμήμα και το λιμενικό ταμείο είχε αργήσει πάρα πολύ να επισκευάσει τη ζημιά με αποτέλεσμα να χειροτερέψει.

Και μια λεπτομέρεια ακόμα, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν “καριέρα” διαμαρτυρόμενοι για τη μαρίνα στο παρελθόν, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να δείξουν τι αξίζουν και τι μπορούν να κάνουν.

marina-spasimo-16

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here