Home Ενημερώσεις Σύνδεση νησιών Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη

Σύνδεση νησιών Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη

608
0

Το «Νήσος Σάμος» είναι το νέο πλοίο της Hellenic Seaways το οποίο από την 1η Αυγούστου ξεκινά το δρομολόγιο σύνδεσης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου πλην της Σάμου, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μια φορά την εβδομάδα.

Η εταιρεία ήδη ανάρτησε το πρόγραμμα δρομολογίων που θα εκτελεί το πλοίο για δύο μήνες, από 29 Ιουλίου μέχρι 27 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει ανοίξει το σύστημα κρατήσεων για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, κάτι που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το «Νήσος Σάμος» θα συνδέει τέσσερις φορές την εβδομάδα τον Πειραιά με τα λιμάνια των Μεστών στη Χίο και της Μυτιλήνης, αρχής γενομένης από τις 29 Ιουλίου και μια φορά την εβδομάδα θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Μεστά Χίου – Μυτιλήνη – Μύρινα Λήμνου – Θεσσαλονίκη, με πρώτο δρομολόγιο αυτό της 1ης Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο καθυστέρησε κατά 1.5 μήνα την έναρξή του αφού έπρεπε η Θεσσαλονίκη να έχει συνδεθεί με το Βόρειο Αιγαίο από 17 Ιουνίου. Η Hellenic Seaways αγόρασε σε πλειστηριασμό το πλοίο «Ionian Queen» στα τέλη του 2015 έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα 18ετές πλοίο, «χτισμένο» του 1988, δυναμικότητας μεταφοράς 700 οχήματων και 2.200 επιβατών αναπτύσσει δε ταχύτητα 22 μιλίων.

Πηγή: www.autotriti.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here