Home Ανακοινώσεις Τα έργα σε Βιολογικούς Καλλονής Πλωμαρίου & Ερεσού καθηστέρησαν κι από ότι...

Τα έργα σε Βιολογικούς Καλλονής Πλωμαρίου & Ερεσού καθηστέρησαν κι από ότι συζητείται δεν θα τελειώσουν

819
1

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Εμπρός. Όλη η επιστολή παραίτησης του προέδρου της ΔΕΥΑΛ – Δείχνει την Δημοτική Αρχή υπεύθυνη για τα προβλήματα ο ΑκριώτηςΠριν λίγη ώρα έδωσε στην δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Δημήτρης Ακριώτης. Σε αυτή περιλαμβάνονται πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που ανοίγουν ένα νέο κύκλο συζήτησης για τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΥΑΛ

ΠΡΟΣ: 1) ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ 2) Κ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ

Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι
Κατ αρχήν σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε επιλέγο-ντας με ως πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ.
Με την απόφαση 757/26-11-2014 ΔΣ που επεκτάθηκε ηη ΔΕΥΑΛ σε ολο το Νομό Λέσβου είχε αποφασιστεί να καταγραφούν και να παραδοθούν σε λειτουργία αφού γίνουν τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης οι εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέ-τευσης που δεν ήταν σε λειτουργία και επίσης να γίνουν μία σειρά έργων βελτίω-σης της ύδρευσης που είχαμε καταγράψει σε όλα τα χωριά μαζί με του προέδρους σύμφωνα με την λίστα που επισυνάπτεται στην απόφαση μας αυτή.
Με την απόφασή μας 298/22-4-2015 αποφασίστηκε να εκτελεστούν από το Δήμο τα εργα αποκατάστασης των βιολογικών μονάδων τα οποία σήμερα υλοποιούνται σε Καλλονή Πλωμάρι και Ερεσό με μεγάλη καθυστέρηση κι από ότι συζητείται δεν θα τελειώσουν και θα ζητηθούν συμπληρωματικές συμβάσεις. Αυτό επιβαρύνει την ΔΕΥΑΛ να επεμβαίνεις συνεχώς σε συντηρήσεις και επισκευή βλαβών και επιβολή προστίμων από την Δ/νση Περιβάλλοντος με παραπομπές για ποινικά αδικήματα από διαρροές λυμάτων.
Με τις αποφάσεις 7/27-1-2016 αποφασίστηκε η εκτέλεση 9 απαραίτητων εγκατα-λειμμένων και κατεστραμμένων έργων ύδρευσης ώστε να υδροδοτούνται απρο-βλημάτιστα χωριά μας σε Γέρα- Πλαγιά- Παράκοιλα- Ερεσσό- Καλλονή –Πολυχνίτο .και Αγία Παρασκευή. Αυτά κατα τελευταίες δηλώσεις τις τεχνικής υπηρεσίας δεν μπορούν να εκτελεστούν.
Επιπροσθέτως η ΔΕΥΑΛ με τα πενιχρά έσοδα της και στρώνοντας το σύστημα χρέωσης και πληρωμών σε όλα α χωριά εχει χρονοκαθυστέρηση εσόδων και μπο-ρεί και καλύπτει καθημερνά νύχτα και μάρα αργίες και γιορτές βλάβες αποκατα-στάσεις καταμετρήσει και προμήθειες ανταλλακτικών και αντλιών για εξασφάλιση υδροδότησης καθώς και συνεχείς αποφράξεις και συντήρηση των δικτύων αποχέ-τευσης αι των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων που οι περισσότερες ήταν σε μη λειτουργική κατάσταση. Σας είχαν παρουσιαστεί αναλυτικά εδώ στο Δημ. Συμβού-λιου με φωτογραφίες.
Επίσης με την 334/11-5-2015 απόφαση μας ειχε αποφασιστεί η προμήθεια ανταλ-λακτικών και υλικών για να αποκατασταθούν άμεσα δίκτυα από συνεργεία της ΔΕΥΑΛ πράγμα που δεν υλοποιήθηκε.
Από τη άλλη πλευρά με την χρέωση των νερών σε όλα τα χωριά από το Δήμο (που δεν είχε γίνει επι της προηγούμενης Δημοτικής θητείας ο Δήμος εισέπραξε 2.500.000 ευρώ ως ανταποδοτικά ύδρευσης από τα οποία δεν διατέθηκε τίποτα για τα παρα-πάνω έργα.
Η προηγούμενη χρονιά αντιμετωπίστηκε από την ΔΕΥΑΛ με τα δόντια και με τα χρήματα που πήραμε πισω από το παρακαταθηκών που είχαν δεσμευτεί από την προηγούμενη αρχή.
Ηδη φέτος έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα στην υδροδό-τηση από την στιγμή που δεν έγιναν τα αναφερόμενα έργα.
Αυτά επισημάνθηκαν έγκαιρα προς τον κ. Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους με το έγγραφό μας από 6-4-2015 χωρίς να αλλάξει κάτι.
Επίσης οδόν αφορά τα δικονομικά από την αρχή της επέκτασης και της θητείας μας εχίνε καταλογισμός ποσού 650,000 και 1.150.000 προηγουμένων λογαριασμών ρέ-ματος από το Δήμο προς την ΔΕΥΑΛ και θα γίνει ακόμα καταλογισμός 1,000,000 περίπου για το πιο πρόσφατο διάστημα. Επίσης όλα τα αντλιοστάσια πέρασαν στην ΔΕΥΑΛ υποχρεώνοντας την σε δαπάνη 135,000 ευρώ για εγγυήσεις προς την ΔΕΗ εντός τρέχοντος έτους.
Σε πρόσφατη σύσκεψη που προκαλέσαμε με τους συμβούλους της ΔΕΥΑλ και τον Δήμαρχο για την ανάγκη βοήθειας προς την ΔΕΥΑΛ αμφισβητήθηκαν τα προαπο-φασισθέντα από την Δημοτική Αρχή και μάλιστα τέθηκε και θέμα ανεπάρκειάς της λειτουργίας της επιχείρησης.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό από μένα προσωπικά αλλά και από τους εργαζόμε-νους στην επιχείρηση. Δεν μπορώ να αποδεχθώ να μην μπορώ να δώσω νερό σε ένα χωριό για δαπάνη κάποιων χιλιάδων ευρώ σύμφωνα και με την επι τριάντα χρόνια θητεία μου και ειδικότητα μου στην διαχείριση υδατικών πορων.
Σημειώνουμε ότι από το καλοκαίρι 2015 έως και σήμερα, με την η ροή και φιλοξενίας των προσφύγων- μεταναστών έχει υπερδιπλασιασθεί και το ημερήσιο κόστος για τη ΔΕΥΑ υδροδότησης λόγω των κέντρων Μόριας και Καρα Τεπέ του δικτύου υδροδότησης του Συνδέσμου με κατανάλωση σε νερό .μέχρι σήμερα 160,000 ευρώ (φιλοξενούνται πάνω από 4000 άτομα) που κανείς δεν πληρώνει ού-τε διεκδικήθηκε από την Δημοτική Αρχή η πληρωμή και αυτά θα επιβαρυνθούν στους πολίτες της Μυτιλήνης.
Επίσης δεν ρυθμίστηκαν οι οφειλές των Δημοτικών επιχειρήσεων ΑΔΕΛ- Σχολικών Επιτροπών- Αθλητικών χωρων προς την ΔΕΥΑΛ όπως ειχε συμφωνηθεί.
Για τους παραπάνω λόγους διαφωνώντας για την πολιτική βοήθειας και στήριξης προς την ΔΕΥΑΛ ώστε να εχουμε καλή παροχή υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας που χρεώθηκαν και χρεώνονται με τέλη ύδρευσής χωρίς την αντίστοιχη αντα-ποδοτικότητα σας υποβάλλω την παραίτηση μου από Προέδρος της ΔΕΥΑΛ την οποία θεωρώ και αμετάκλητη. Εύχομαι καλή επιτυχία στον επόμενο σύμβουλο που θα αναλάβει και είμαι στην διάθεση του για κάθε ενημέρωση.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ

Πηγή: www.emprosnet.gr

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Ακόμα μια απόδειξη για το πόσο ΛΑΘΟΣ ήταν η δημιουργία ΕΝΟΣ Δήμου από ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ή αλλιώς ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here