Home Ενημερώσεις Αποκατάσταση Μονοπατιού Κουρνέλα-Μελίντα

Αποκατάσταση Μονοπατιού Κουρνέλα-Μελίντα

612
0

Αγαπητοί φίλοι, σας κοινοποιώ έγγραφο του αντιδημάρχου Πλωμαρίου που απαντάει στην καταγγελία μας για το μονοπάτι Κουρνέλα – Μελίντα καθώς και την απάντηση μας με συνημμένες φωτογραφίες της περασμένης Παρασκευής από την περιοχή. Η πρώτη μας επιστολή: Κύριε αντιδήμαρχε καλησπέρα, αντί άλλης απάντησης στην επιστολή σας σας κοινοποιούμε φωτογραφίες από την κατάσταση του μονοπατιού σήμερα.

Προφανώς ως έργο αποκατάστασης από τη δημοτική αρχή εννοείτε τις 5 πέτρες που διακρίνονται στην φωτογραφία Νο2 και έχουν κόψει την πρόσβαση προς το χωριό στο τέλος του μονοπατιού, οι οποίες όμως δεν έχουν καμιά πρακτική σημασία καθώς τα αυτοκίνητα μπορούν άνετα να φτάσουν στο σημείο εκείνο 50 μέτρα δηλαδή από το χωρίο της Κουρνέλας. Η πρόσβαση έπρεπε να αποκοπεί πολύ πιο πριν, στην έναρξη του μονοπατιού στο σημείο της φωτογραφίας 1, ενώ από τις άλλες 3 φωτογραφίες φαίνεται ότι τίποτε άλλο δεν έχει γίνει για την αποκατάσταση της περιοχής, καθώς η εικόνα εξακολουθεί να είναι θλιβερή και να μην θυμίζει περιπατητικό μονοπάτι αλλά έναν κανονικό αγροτικό δρόμο.

Εμείς εξακολουθούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι από τα «έργα» αποκατάστασης του Δήμου Πλωμαρίου και καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες για περεταίρω έλεγχο των αναφορών μας.

Μιχάλης Μπάκας Συντονιστής ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων

Το Έγγραφο – Η απάντηση του Αντιδήμαρχου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
Πληροφορίες: Ι. Ξανθούλης
Τηλ.: 2252032200 & 2252350121

Πλωμάρι 10/09/2010
Αρ. Πρωτ.: 5122
ΠΡΟΣ:
Οικολόγοι Πράσινοι
Υπόψη κ. Μιχάλη Μπάκα
Συντονιστή ΠΚ Λέσβου των
Οικολόγων Πράσινων
Μυτιλήνη

ΚΟΙΝ.:
1. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Γραφείο Γενικής Γραμματέα
Π. Κουντουριώτη 77, 81100
Μυτιλήνη

2. ΕΤΑΛ Α.Ε.
Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου
Ερμού 4, 81100
Μυτιλήνη

ΘΕΜΑ : Αποκατάσταση του μονοπατιού Κουρνέλα – Μελίντα.

Μετά από προφορική ενημέρωση που σας είχε γίνει από τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου κ. Ιωάννη Ξανθούλη, σας γνωρίζουμε και εγγράφως ότι ο Δήμος Πλωμαρίου έχει ήδη προβεί στην πλήρη αποκατάσταση της περιπατητικής διαδρομής Κουρνέλα – Μελίντα, όπως ακριβώς προβλεπόταν από το πρόγραμμα Leader, με τη χρήση φυσικών μέσων αποκλείοντας τη διέλευση οχημάτων, ευαισθητοποιούμενος στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Οι σχετικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί προ τετραμήνου.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Οι φωτογραφίες

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here