Home Ενημερώσεις Το Ανανεωμένο Αθανασιάδειον – Ομόρφυνε μια από τις βιτρίνες του Πλωμαρίου

Το Ανανεωμένο Αθανασιάδειον – Ομόρφυνε μια από τις βιτρίνες του Πλωμαρίου

816
0

Το γνωστό και ως “Μεγάλο Καφενείο”, τo Αθανασιάδειον, μετά από μια περίοδο που βρισκόταν σε φάση επισκευών, επιστρέφει ανανεωμένο διατηρώντας όμως το παραδοσιακό και κλασικό του ύφος και ομορφαίνει ξανά τη βιτρίνα του Πλωμαρίου.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον Γιώτη Φρυδά.

Στο κτίριο έγινε γενική ανακαίνιση και εξωτερικά και εσωτερικά σε ταβάνι, πόρτες, παράθυρα. Και σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι εργασίες ολοκληρώνονται σύντομα και το κατάστημα θα είναι ανοιχτό για το κοινό σε λίγες μέρες.

Θυμίζουμε ότι το Αθανασιάδειον είχε δοθεί κληρονομιά από τον μεγάλο ευεργέτη Αθανασιάδη στον τέως Δήμο Πλωμαρίου και τα έσοδα του ενοικίου βάση του όρου, προορίζονταν “ΥΠΕΡ ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΔΡΥΤΑΙ” όπως γράφει και η επιγραφή πάνω στο κτίριο στη βόρεια πλευρά του.

athanasiadeion-3

Από τότε που έγινε η ενοποίηση των Δήμων λόγω του Καλλικράτη, αρκετές χρονιές κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, υπήρχαν σχολεία τα οποία δεν είχαν πετρέλαιο για τη θέρμανση και οι πολίτες αναρωτιόντουσαν πώς είναι δυνατών εφόσον υπάρχουν τόσα κληροδοτήματα ανάμεσα τους και το Αθανασιάδειον, με όρο τα έσοδα του να πηγαίνουν στα σχολεία, να συμβαίνει αυτό. Ουδέποτε από τον Δήμο Λέσβου δόθηκε κάποια επίσημη απάντηση σε άρθρα, που δημοσιεύτηκαν σε blogs και τοπικά ΜΜΕ της Λέσβου.

athanasiadion2

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here