Home Δελτία Τύπου Λαϊκή Συσπείρωση: «Έρωτας της δημοτικής αρχής Γαληνού με την ιδιωτικοποίηση και τα...

Λαϊκή Συσπείρωση: «Έρωτας της δημοτικής αρχής Γαληνού με την ιδιωτικοποίηση και τα μπλοκάκια»

897
0

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λέσβου: Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης/05/2016 για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΔΑΠΑΛ για την ανάθεση υλοποίησης της μελέτης για την απομάκρυνση, αποκομιδή και διαχείριση αποβλήτων και βιοαποβλήτων κήπων και πάρκων που προκύπτουν από την περιποίηση πρασίνου πάρκων και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, έγινε η αφορμή για να αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά ο «έρωτας» της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων τόσο με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, όσο και με την απασχόληση εργαζομένων με τα μπλοκάκια. Η ΔΕΔΑΠΑΛ για την εκτέλεση της παραπάνω μελέτης θα μπορεί να προβαίνει σε «υπεργολαβίες» – προσλήψεις με μπλοκάκια.

Έτσι -και με αυτή την ευκαιρία- αποκαλύφθηκε η ορθότητα της θέσης της Λαϊκής Συσπείρωσης για το χαρακτήρα και το ρόλο που έχει η Τοπική Διοίκηση: καλείται να εφαρμόσει και να προωθήσει όλους τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους των μέχρι τώρα κυβερνήσεων σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πλέον πασιφανές, πως το επιχείρημα της αδυναμίας και έλλειψης προσωπικού από τις υπηρεσίες του Δήμου γίνεται το «άλλοθι» για να παραδοθούν σταδιακά οι υπηρεσίες στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Τα ψευτοδιλήμματα και οι ανούσιες κόντρες μεταξύ των άλλων παρατάξεων (ή «η ΔΕΔΑΠΑΛ ή ο Μπόμπολας» από πλευράς δημοτικής αρχής, ενώ «αντιπολιτευόμενες» δυνάμεις προέτρεπαν χαρακτηριστικά «Ας έρθει και ο Μπόμπολας αλλά ας έρθει με αδιαφάνεια!») επιχειρούν να κρύψουν την πραγματικότητα: είτε η ΔΕΔΑΠΑΛ πάρει το έργο, είτε ο Μπόμπολας, είτε άλλος επιχειρηματίας, θα καρπωθούν το ζεστό χρήμα των Λέσβιων φορολογούμενων και θα απασχολούν εργαζόμενους με μπλοκάκια. Απόδειξη γι’ αυτό είναι πως δεν έκαναν κουβέντα για την εργασιακή και πολιτική ομηρία των εργαζομένων με τέτοιου είδους συμβάσεις. Φυσικά, δεν έκαναν επίσης κουβέντα για την απόλυτη αναγκαιότητα στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου καταγγέλλει στο λεσβιακό λαό ότι η εσκεμμένη υποστελέχωση και εγκατάλειψη των υπηρεσιών των Δήμων, η έλλειψη χρηματοδότησης των Δήμων, η απαγόρευση προσλήψεων κλπ έχουν μοναδικό σκοπό να παραδώσουν τομείς φιλέτο στο ιδιωτικό κεφάλαιο και να αναγκάσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια να βάζει συνεχώς το χέρι βαθιά στην τσέπη για υπηρεσίες που επιβάλλεται να παρέχουν κρατικοί φορείς.

Απαιτεί εδώ και τώρα να αποδοθεί στο σύνολό της στο Δήμο Λέσβου η κρατική χρηματοδότηση και να επιτραπούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ώστε να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι ανάγκες του Δήμου.

Μυτιλήνη 01/06/2016

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here