Home Δελτία Τύπου Οικολόγοι Πράσινοι εναντίων Δημοτικής Αρχής Πλωμαρίου

Οικολόγοι Πράσινοι εναντίων Δημοτικής Αρχής Πλωμαρίου

419
0

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (??) ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΜΕΛΙΝΤΑΣ – ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΕΝΟΧΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Μυτιλήνη 9 Σεπτεμβρίου 2010. Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λέσβου επανέρχονται στο ζήτημα της αποκατάστασης του μονοπατιού σε περιοχή του Πλωμαρίου. Σε σημερινή επιστολή μας προς τη ΓΓ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Σ. Θεολογίτου, που την κοινοποιούμε στο Δήμο Πλωμαρίου και την ΕΤΑΛ, επισημαίνουμε την καθυστέρηση του Δήμου Πλωμαρίου να αποκαταστήσει το μονοπάτι όπως όφειλε.

Αναφερόμαστε σε για παράνομες ενέργειες φορέων που πλήττουν βάναυσα το περιβάλλον. Τον Νοέμβριο του 2009 είχαμε γίνει αποδέκτες καταγγελίας από πολίτες για την καταστροφή της περιπατητική διαδρομής Κουρνέλα – Μελίντα, διαδρομής ενταγμένη στο πρόγραμμα Leader. Δημόσια καταγγείλαμε το γεγονός αναμένοντας την αποκατάσταση της περιοχής.
http://lesvosgreens.blogspot.com/2009/12/blog-post_10.html
Μετά από την καταγγελία του γεγονότος και παράσταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της 3ης Μαρτίου 2010, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η πλήρης αποκατάσταση του μονοπατιού και η χρήση φυσικών μέσων για την παρεμπόδιση της χρήσης του μονοπατιού από αυτοκίνητα.
http://lesvosgreens.blogspot.com/2010/03/blog-post_04.html
Δυστυχώς έχουνε περάσει 6 μήνες από την απόφαση και ακόμα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τον Δήμο για την αποκατάσταση του μονοπατιού. Το γεγονός αυτό νομιμοποιεί μια παράνομη και βάναυση ενέργεια προσβολής του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και αποτελεί παράδειγμα προς άλλους επίδοξους καταπατητές των φυσικών πόρων του νησιού μας. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΓΓ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου την καλούμε να παρέμβει άμεσα για την επιβολή της νομιμότητας.
Φοβούμαστε ότι και σε αυτήν την περίπτωση έχουμε άλλο ένα παράδειγμα της αντίληψης που έχουν κάποιοι τοπικοί άρχοντες για το περιβάλλον και τη φύση. Όταν θέλουν να πάρουν κάποια επιδότηση ή να πάρουν κάποιο έργο το επικαλούνται και να φωνασκούν για την ομορφιά του τόπου τους και την κληρονομιά που παραλάβαμε από τους προγόνους τους. Όταν όμως θέλουνε να βολέψουν τα συμφέροντα κάποιων ιδιωτών (ψηφοφόρων;) όλα αυτά πάνε περίπατο και κάνουν ότι θέλουν χωρίς να σκεφτούν καθόλου την προστασία του περιβάλλοντος.
Στα διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση
Μιχάλης Μπάκας,
Συντονιστής ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here