Home Άρθρα Η Λέσβος Αμαρτάνουσα – Άρθρο με αφορμή της επίσκεψη του Πάπα στη...

Η Λέσβος Αμαρτάνουσα – Άρθρο με αφορμή της επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο

891
6

Γράφει ο Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης. Τελικώς η εωσφορικώς σχεδιασθείσα απόβαση του αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκου στην γη της αγιοτόκου Λέσβου, συνοδευόμενου μάλιστα από τους δύο αρνητές της ορθοδοξίας, Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε.

Κι αυτό παρά την έκκληση του πρωτοπρεσβυτέρου και ομότιμου καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεοδώρου Ζήση στον Αρχάγγελο του Μανταμάδου και τον Άγιο Ραφαήλ, να μην επιτρέψουν αυτή την ανόσια και εξαιρετικώς αντιορθόδοξη ενέργεια. Που επί πλέον λύπησε βαθύτατα των Φώτη Κόντογλου, που παρακολουθούσε με άφατη αγωνία τα σχεδιαζόμενα και τεκταινόμενα.

Φοβερά πράγματα συνέβησαν στο νησί το περασμένο Σάββατο , όπως τα είχαν προβλέψει οι εξαιρετικά φιλοπρόοδοι μητροπολίτες Πειραιώς και Καλαβρύτων, κι ένας άλλος που δεν θυμάμαι, καθώς και 21 σωματεία ορθοδόξων χριστιανών.

Οι τρεις αρνητές των παραδόσεων του Χριστιανισμού και της διδασκαλίας του Χριστού θώπευσαν κεφαλάκια μουσουλμανόπαιδων, ευλόγησαν άρρωστους και ανήμπορους πιστούς του Αλλάχ και άκουσον, άκουσον προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών απίστων που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Σοφά και ύπουλα καθοδηγημένοι βέβαια, δεν παρακάθησαν σε πλουσιοπάροχα και πανάκριβα γεύματα, μέρες Σαρακοστής για μας, τρώγοντας από το συσσίτιο των προσφύγων ριζότο με λαχανικά και ελιές, μη παραβιάζοντας την νηστεία τους οι Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος, εφόσον το Σάββατο επιτρέπεται η κατάλυση ελαίου. Αλλά τέλος πάντων αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα όσα ανόσια, ανεπίτρεπτα και φρικτά διέπραξαν αυτή την ημέρα. Αφού συνέπραξαν στον διασυρμό της ορθοδοξίας, όπως ακριβώς τον είχε σχεδιάσει ο κερασφόρος Μαμμωνάς, που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο Βατικανό. Που είναι βέβαια κράτος, εχθρικό προς την ορθοδοξία και την Ελλάδα ασφαλώς. Αυτό το τελευταίο οφείλω να ομολογήσω, ότι δεν το γνώριζα.

Την αγωνία του γι αυτή την προκλητική επίσκεψη, εξέφρασε και ο πανελλήνιος σύνδεσμος θεολόγων, αυτών δηλαδή που διδάσκουν, υποτίθεται, τα εγγόνια μας πια, την θρησκεία της αγάπης, λέγοντάς τους ουσιαστικά ότι τα εκατομμύρια των καθολικών του κόσμου είναι εχθροί μας.

Αλλά πώς ακριβώς θα ματαιώνονταν η επίσκεψη του Πάπα στο νησί μας; Πώς θα αποφεύγαμε τον διασυρμό και την παγκόσμια καταδίκη; Τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν ο Αρχάγγελος του Μανταμάδου και ο Άγιος Ραφαήλ; Είχαν τους τρόπους. Να προκαλέσουν την πτώση του παπικού αεροπλάνου, οπότε το μήνυμα θα ήταν τόσο ηχηρό, που ελπίζω πως θα αφύπνιζε ψυχές και συνειδήσεις. Θα ήταν η καλλίτερη και πλήρως αποδεδειγμένη θέληση του Θεού να εξαλειφθεί ριζικά ο πυρήνας και η ρίζα της μεγαλύτερης αίρεσης που διαστρέφει την ουσία της διδασκαλίας του Χριστού και οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπων στην ανεξάλειπτη αμαρτία.

Θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν μια μεγάλης έντασης καταιγίδα, που να αποτρέψει την αεροπορική πτήση. Βέβαια το μήνυμα δε θα ήταν τόσο ηχηρό και ανατρεπτικό των όσων σχεδιάζονται εναντίον του πιστού λαού, αλλά θα ήταν επί τέλους κάτι. Και θα ευχαριστούσε επί πλέον τον Φώτη Κόντογλου.

Τίποτα όμως απ’ όλ’ αυτά δεν συνέβη. Και επετράπη αυτή η κάθοδος των ανόμων στα αγιοποτισμένα λεσβιακά χώματα, ακυρώνοντας τις ελπίδες, όλων όσων τα αντίθετα εύχονταν. Κοντά σ’ αυτό επιτράπηκε και η πραγματοποίηση των εγκαινίων του κοινωνικού παντοπωλείου, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τιμώντας έτσι τον μακαρίτη πια ιδρυτή της «Αγκαλιάς» παπά Στρατή. Άλλου αιρετικού κι αμαρτωλού κι αυτού, που επί τέλους είδε τους δυο δεσποτάδες του νησιού μας, να παρίστανται σ’ αυτήν την τελετή.

Μακράν της Λέσβου για κάποιο διάστημα και παρακολουθώντας τα γενόμενα από την τηλεόραση, ανατρίχιασα, από αγανάκτηση ασφαλώς, βλέποντας τον δήμαρχο Γαληνό, να προσάγει στον τρισκατάρατο Λατίνο Πάπα το βιβλίο επιφανών επισκεπτών, ζητώντας του να το υπογράψει.

Και μου ήρθε αμέσως η εικόνα συμπατριώτη μας, της εγγύς διασποράς, που επισκέπτεται το νησί για τρεις ως πέντε το πολύ μέρες τον χρόνο, που μου έλεγε προ ημερών ότι μ’ αυτά τα μυαλά που έχουμε παραδίνουμε τη Λέσβο στους μουσουλμάνους, τους αιρετικούς και εν γένει τους εχθρούς της.

Βέβαιος απολύτως για την ορθότητα της συμπεριφοράς του, αφού μας έχει εγκαταλείψει η χάρις του Θεού και των Αγίων του.
ΑΚΤΙΝΕΣ 12.4.2016. Θ.Ζήση «Στη Λέσβο ο Πάπας και άλλοι άθεοι»

Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης

Facebook comments:

6 COMMENTS

  1. Μερικες ταπεινες παρατηρησεις:

    1)Η χαρις Του Κυριου δεν μας εχει εγκαταλειψει αλλά ισως εμεις δεν καθαριζουμε την Καρδια μας με μετανοια εξομολογηση και ταπεινωση ωστε να μας επισκεφθει η χαρις Του Αγ.Πνευματος.Ο Θεος επλασε τον ανθρωπο ως κατ`εικονα και ομοίωσιν Του με απωτερο σκοπο ολοι μας να γινουμε Άγιοι (Γινεσθε Αγιοι καθως Αγιος εγω ειμι..)

    2)Το κακο υπαρχει στον κοσμο όχι γιατι το επιβαλει Ο Θεος της Αγαπης, αλλά ως απορροια της απομάκρυνσης απο το Θεο,του Ανθρωπου.Ο Θεος ειναι Ο στοργικος Πατερας που περιμενει τον ανθωπο σαν παιδι Του να γυρισει στην Αγκαλια Του και να τον εξυψωσει οπως συνεβη και με την παραβολη του Ασωτου.Το αγαπάτε τους εχθρους σας ειναι η ειδοποιος διαφορα και αντιδιαστελεται στο `θανατος στους Απιστους του κορανίου`
    Το να περιμένουμε απο το Θεο να ριξει αεροπλανα να τιμωρίσει τους Απίστους και τον Παπα δεν θα συμβεί ποτε.Αλλα και να συνέβενε πάλι παραμένει ερωτηματικο εάν ο υψωμένος εγωισμός μας θα μας έστρεφε σε μια καθολικη κοινωνια Αγαπης.Τα θαυματα και οι ενίοτε παρουσιασεις των Αγιων γινονται για να θεραπευσουν την οποια αμφιβολια δυναται να δημιουργήσει ο συγχρονος ορθολογισμος που σε κάθε περιπτωση θα βρισκονται δυσπιστοι Θωμαδες να αμφισβητουν (οπως θα συμβει την άλλη βδομάδα με το θαυμαστο γεγονος της έλευσης του Αγιου Φωτος)και δεν γινονται επειτα απο παραγγελια ενω δεν πρεπει να μας διαφευγει ότι και ο ίδιος ο Ιουδας ηταν πλαι στον ενσαρκωθεντα Θεο και παρα τα θαυματα που ειδε στραφηκε στα τριάκοντα αργυρια και ο ιδιος παλι ο εγωισμος του τον οδηγησε στην αγχονη..

    Ειθε αυτες τις μερες να υποδεχθουμε χαμηλη τη φωνη και ταπεινη τη καρδια τον Κυριο μας και να ακολουθησουμε στο μετρο που μπορουμε την πορεια προς το Γολγοθα και να βγουμε αναγεννημενοι μαζι Του ψάλλοντας το `Παραγεις γαρ τα συμπαντα και καινοποιεις` και να καταληξουμε αναφωνόντας Χριστος Ανεστη!

  2. Όλοι αυτοί ήρθαν στη Λέσβο για να πουλήσουν καλοσύνη και φιλανθρωπία, αφού είναι πολύ της μόδας τελευταία. Η επιτομή της υποκρισίας.

  3. Κυριε φυλατε υμας απο υμας και φυλατε τους αλοθρησκος απο υμας.

  4. Απλοϊκέ, το κείμενο σου γεμίζει χαρά τις ψυχές μας.
    Να είσαι καλά.
    Είθε ταπεινά να ζητήσουμε συγχώρεση και να ακολουθήσουμε τον Κύριο στο Μαρτύριο, τον θάνατο
    και στην Ανάσταση.

  5. 1.Ου γαρ έρχεται μόνο;τρικυμία εν κρανίω;μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσει; φονταμενταλισμός;αθεϊσμός και απανθρωπιά; υπάρχει χριστιανός ή άθεος μουλάς;
    Δεν γνωρίζω.Φυσικά και είναι δικαίωμα όλων μας η ελευθερία του λόγου της έκφρασης ,αλλα και της διαφωνίας,έτσι λοιπόν κατά την ελεύθερη αποψή μου δεν μπορεί να απευθύνεται κάποιος λέγοντας “η Λέσβος αμαρτάνουσα” και να παρακαλά να πέσουν αεροπλάνα και να σκοτωθούν οι ανθρώπινες ψυχές που επιβαίνουν σ’αυτό έστω και αν είναι οι χειρότεροι του κόσμου. διαφωνώ λοιπόν με την άποψη αυτή και θα σας παραθέσω μόνο μερικές από τις σκέψεις μου για να τις κρίνετε και να τις συγκρίνετε με το παραπάνω κείμενο.2.Ας δούμε λοιπόν τα ανθρώπινα δικαιώματα που ίσως πολλές φορές έχει επικαλεσθεί κάποιος νομικός στην καριερα του …..το διεθνές σύμφωνο για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα εστιάζεται σε θέματα όπως δικαίωμα στη ζωή, η ελευθερία του λόγου,η θρησκευτική ελευθερία και το δικαίωμα ψήφου.Το διεθνές σύμφωνο για τα οικονομικά,κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα εστίαζεται στην τροφή,στην εκπαίδευση,στην υγεία,στη στέγη.Με τα παραπάνω διακηρύσσονται, αυτά τα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους και απαγορεύουν τις διακρίσεις.Εκτός των παραπάνω τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν περισσότερες από 20 κύριες συμφωνίες που αναφέρονται λεπτομερώς στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων π.χ η προστασία των ευάλωτων πληθυσμών, όπως οι πρόσφυγες (το 1951), οι φυλετικές διακρίσεις, η απαγόρευση της δουλείας, τα βασανιστήρια κ.α . 3.Με τον όρο φονταμενταλισμός υποδηλώνουμε ένα τύπο θρησκευτικότητας σε υψηλό βαθμό πολιτικοποιημένο, που χαρακτηρίζεται από μισσαλοδοξία και επιθετικότητα απέναντι σε όσους δεν συμερίζονται το δικό του όραμα για τον κόσμο και την ιστορία και είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να επιβάλει στο όνομα του Θεού,τη θέληση του,δια της ισχύος, ενώ από την άλλη μεριά είναι στραμένος προς το παρελθόν και αντιμετωπίζει με καχυποψία κάθε νεωτερισμό προπαντός το είδος της πλουραριστικής νεοτερικότητας που γεννήθηκε από τον διαφωτισμό και τις εκκοσμικευμένες αξίες του..4.Λόγια όπως το να παρακαλούμε τους αγίους του νησιού να ρίξουν το αεροπλάνο που μεταφέρει τους “τρισκατάρατους ” στη Λέσβο ή να σπείρουν καταιγίδες για να εμποδίσουν την πτήση,αλλά και η κάκιστη ενέργεια!!!! να εγκαινιασθεί το κοινωνικό παντοπωλείο του αείμνηστου παπαστρατή,ισως εγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης και δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω παρά μόνο με τη φράση που αρχικά έγραψα ‘ ”τρικυμία εν κρανίω” .Στη κρίση του κοινού της πόλης μας όλες οι σκέψεις που ειπώθηκαν δημόσια και τα σχόλια του παρόντος.Ευχαριστώ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here