Home Άρθρα Λόγος και Αντίλογος στο Πλωμάρι. Σεπτέμβριος 2010

Λόγος και Αντίλογος στο Πλωμάρι. Σεπτέμβριος 2010

1231
2

Γράφει ο Γιάννης Μαλλής. Μια φορά και έναν καιρό ήταν δύο φίλοι: Ο Λάκης ο Λόγος και ο Αντώνης ο Αντίλογος. Γέννημα θρέμμα Πλωμαρίτες. Τους άρεσε πολύ να κουβεντιάζουν. Και φυσικά η… δημοσιογραφική ομάδα της ιστοσελίδας και ο υπογράφων, τους ανακάλυψε, ήταν πάντα εκεί δίπλα και κρυφάκουγε. Ανεξάρτητα με ποιον συμφωνούσε ή διαφωνούσε κάθε φορά.

Μην ανησυχείτε αν σας ανακατέψουν ακόμα και εσάς στις κουβέντες τους. Καλοπροαίρετα θα το κάνουν. Κουτσομπόληδες είναι. Τους έχω ικανούς για όλα! Κι από μια άποψη, όλα όσα θα διαβάσετε τώρα με τον Λάκη και τον Αντώνη, είναι ένα προϊόν αχαλίνωτης… πραγματικότητας.

Λόγος: Αυτοί με τα ούζο “Πλωμάρι” κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια με τις διαφημίσεις τους. Εγώ λέω ότι πρέπει να πληρώνουν που χρησιμοποιούν το όνομα του Πλωμαρίου.
Αντίλογος: Εγώ λέω να γίνει μια τελετή και να τους αποδοθεί “το χρυσό κλειδί της πόλης”. Ποιος βάζει κάθε χρόνο τόση διαφήμιση που παραπέμπει στο Πλωμάρι; Ο Δήμος; Η Νομαρχία; Άλλοι ιδιώτες; Κανείς.
Κάτσε μη τα μαζέψουν και φύγουν και αφήσουν ένα πρατήριο μόνο σαν τα “Μυλέλια” ή και τα “Στεδανά” Μυτιλήνης… Και μείνουμε εμείς με την ανάμνηση.

Λόγος: Μια χαρά τουρισμό είχαμε και φέτος. Ε! Μη γίνουμε Μάλια, Λαγανάς και Φαληράκι.
Αντίλογος: Κάτσε ρε συ Λόγο. Μη πιάνεις τα άκρα. Δηλαδή να μην έχουμε ένα καλό μαχαίρι να κόβουμε το ψωμί μας γιατί με αυτό γίνονται και φόνοι; Τι λογική είναι αυτή;
Ποτέ λίγοι παραπάνω επισκέπτες δεν έβλαψαν κανέναν τόπο. Και στο χέρι του ντόπιου είναι τι προσφέρει και προς τα που καθοδηγεί τον τουρίστα.

Λόγος: Πάντως ρε Αντώνη από θάλασσα πάμε καλά. Μπλέ σημαία και φέτος ανέμιζε στον Άγιο Ισίδωρο. Καμάρωνε ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος όλοι…
Αντίλογος: Ξέρεις φίλε Λόγο πόσα χιλιόμετρα ακτογραμμής έχει η μικρή μας Ελλάδα; Αν δεν κάνω λάθος είναι στη δέκατη θέση των χωρών παγκοσμίως! Και ξέρεις πόσες γαλάζιες σημαίες είχε φέτος; 638.
Στη δεύτερη θέση με γαλάζιες σημαίες, παγκοσμίως μετά τους Ισπανούς. Μην καμαρώνουμε λοιπόν εδώ στο Πλωμάρι για το αυτονόητο και το προφανές. Μαζί με εμάς καμαρώνουν άλλοι 637 στην Ελλάδα…

Λόγος: Ο δήμαρχος και η παρέα του υποστηρίζουν ότι έγινε έργο. Και η μελέτη για την διαμόρφωση της πλατείας είναι έτοιμη. Μόνο κάτι λεπτομέρειες έμεναν.
Το φράγμα παραλίγο, η Λαγγάδα στο τσακ… γιατί σκόνταψε στο βράχο αλλά θα ξεκολλήσει. Ο δρόμος προς Αγιάσσο θα ξεκινούσε αφού το ‘πε και το χωνί κάποια στιγμή, αλλά δυο λεπτομέρειες τον ανέβαλαν…
Αντίλογος: Το ματς ρε Λόγο έληξε στο 94”. Κράτησε ο διαιτητής και 4 λεπτά καθυστέρηση. Τώρα αν παραλίγο θα το βάζαμε ή αν είχαμε 2 λεπτά θα το κάναμε το έργο δεν λέει τίποτα.
Εμείς εδώ στο Πλωμάρι είμαστε ο λαός του παρακάτι, του παραλίγο με έργο, ο λαός του παραλίγο… έγκυος! Άσε με… ρε φίλε…

Λόγος: Πω πω ρε συ Αντίλογε… Πνεύμα αντιλογίας είσαι. Κοίτα ρε συ… κοίτα…:
ΈΧΟΥΜΕ: παραλίες, λιμάνι, ούζο, λάδι, ελαιόδενδρα, φρέσκα ψάρια, καφενεία, ταβέρνες, καλή αγορά, ωραίο παραλιακό δρόμο, μαρίνα, μεγάλη κεντρική πλατεία, ωραία πλατεία στον Πλάτανο, ωραία χωριά τριγύρω, αρκετούς κατοίκους. Άνοιξε τα μάτια σου να ξεστραβωθείς.
Αντίλογος: Δε λέω ρε φίλε. Αλλά να μην στα πω και γω; Θέλω να κρατάω τις ισορροπίες για να μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα:
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ: Ιστορικά μνημεία, αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία, μοναστήρια, κάστρο, καλό οδικό δίκτυο, ακτοπλοϊκές συνδέσεις από το λιμάνι μας, φροντισμένη και διατηρημένη μαρίνα, όμορφη κεντρική πλατεία, όμορφα κτήρια δημόσιων υπηρεσιών (σε λίγο δεν θά ‘χουμε και τι να βάλουμε μέσα, όπως πάμε!)… θες κι άλλα;

Λόγος: Φτάνει, φτάνει μού κανες τη καρδιά περιβόλι. Να πούμε τουλάχιστον καλό φθινόπωρο και καλό χειμώνα στον κόσμο;
Αντίλογος: Να δω τώρα με τον Καλλικράτη τι καλοσύνη θα έχουμε…Τουλάχιστον στις εκλογές του Νοεμβρίου ψηφίστε -επιτέλους- με νου και… φαντασία!

Εις το επανιδείν… Γιάννης Μαλλής

Comments Closed

2 COMMENTS

  1. Και νομίζω πως πριν 20 χρόνια ήσουν από τα άτομα που με ενθάρρυναν για το επάγγελμα αυτό.
    Πάντως περνάνε μεγάλη κρίση τα περιοδικά και ο τύπος πια…
    Η Imaco (Kωστόπουλος) κλείνει πολλά έντυπα αυτόν το καιρό.
    Τα “Ελληνικά Γράμματα” του Λαμπράκη έκλεισαν με 90 εργαζομένους “στον αέρα”.

Comments are closed.