Home Η Μηχανή του Χρόνου Βίντεο: 25 Μαρτίου 1985 Παρέλαση και παραδοσιακοί χοροί στο Πλωμάρι

Βίντεο: 25 Μαρτίου 1985 Παρέλαση και παραδοσιακοί χοροί στο Πλωμάρι

5410
3

Άλλο ένα βίντεο από τη δεκαετία του 80 έρχεται από τη στήλη “Η Μηχανή Του Χρόνου” που μας πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην 25η Μαρτίου του 1985. Η μαθητική παρέλαση και οι παραδοσιακοί χοροί που γίνονται στην κεντρική πλατεία του Πλωμαρίου. Στο βίντεο έχουμε κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα πλάνα και έτσι μπορείτε να δείτε αρκετά αγαπημένα πρόσωπα από το παρελθόν.

Δείτε την παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα από τους μαθητές της Μαρίας Γαλέτσα. Στο τέλος του βίντεο υπάρχει και υλικό από τη βόλτα και αναμονή του κοινού ενδιάμεσα από την παρέλαση. Στην εκδήλωση συμμετέχει και φιλαρμονική αποτελούμενη από μαθητές.

Τα χρόνια εκείνα, ο κόσμος που έδινε το παρόν στις εθνικές εορτές και στις εκδηλώσεις ήταν πολύ περισσότερος και όπως θα δείτε στο βίντεο υπάρχουν διαχωριστικές κορδέλες.

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Υπεροχες εικονες απο μια υπεροχη παρελαση,μια υπεροχη φιλαρμονικη αρμονικα δεμενη μουσικα η εκδηλωση με το παραδοσιακο συγκροτημα των Αδελφων Χρηστου που συνοδευε τα χορευτικα και μια εικονα συνολικα σχολειων που τα διακατειχε ενας αυτοσεβασμος και μια ιδιιτερη αυτοπειθαρχια που εβγαζε αυτο το αποτελεσμα.
    Ευχομαστε οι εικονες να ανανεωθουν και ταυτοχρονα να επανελθει η φιλαρμονικη κλπ στο Πλωμαρι και φυσικα ο θεσμος των παρελάσεων να διατηρηθεί και οχι να γινεται προσπαθεια να απαξιωθει ,γιατι ειναι μεταξυ αλλων μερος του πολιτισμου μας..

  2. πρους jim:Aμα γινουν ικλουγες εχουν α φαν φουμου γι ψιφτουαριστιρι..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here