Home Άρθρα Πώς θα διεκδικήσουν την ψήφο μας με τέτοιες εικόνες;

Πώς θα διεκδικήσουν την ψήφο μας με τέτοιες εικόνες;

585
11

Το καλοκαίρι σιγά σιγά τελειώνει ο καιρός βέβαια είναι ακόμα ιδανικός για διακοπές, οι περισσότεροι Πλωμαρίτες της διασποράς επέστρεψαν στη βάση τους και το Πλωμάρι έχει μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Ήδη έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των περισσότερων υποψηφίων για τον Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια.

Ο Παύλος Βογιατζής, νυν Νομάρχης Λέσβου έχει πάρει το χρίσμα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά ενώ για Δήμαρχο, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέλεξε τον αρχικά “Ανεξάρτητο” Άρη Χατζηκομνηνό.

Από το Πασοκ έγινε γνωστό ότι θα στηριχτεί η υποψηφιότητα του Νάσου Γιακαλή για την περιφέρεια, αλλά παραμένει άγνωστο και προκαλεί πονοκέφαλο στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, για το ποιος Δήμαρχος θα πάρει το χρίσμα για τον Δήμο Λέσβου.

Πώς όμως όλοι αυτοί από τα δυο “μεγάλα” κόμματα, θα έρθουν στο Πλωμάρι να διεκδικήσουν την ψήφο μας, όταν κανένα από τα μεγάλα έργα δεν έχει ολοκληρωθεί και πολλά άλλα υπολειτουργούν;

Ένα τρανό παράδειγμα

Με μια βόλτα στη μαρίνα του Πλωμαρίου, αποθανατίσαμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα αυτό το σημαντικό έργο, που ναι μεν ολοκληρώθηκε εδώ και χρόνια, αλλά ουδέποτε λειτούργησε στο 100% των δυνατοτήτων του. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης.

Bookmark and ShareΣτείλτε Το Θέμα Στο Profile Σας Στο Facebook

 

Γυμνά και κομμένα καλώδια, σκουπίδια, σκουριά και σπασμένα τσιμέντα


Bookmark and ShareΣτείλτε Το Θέμα Στο Profile Σας Στο Facebook

Comments Closed

11 COMMENTS

  1. ” Πώς όμως όλοι αυτοί από τα δυο “μεγάλα” κόμματα, θα έρθουν στο Πλωμάρι να διεκδικήσουν την ψήφο μας, όταν κανένα από τα μεγάλα έργα δεν έχει ολοκληρωθεί και πολλά άλλα υπολειτουργούν;” απορείς και γράφεις…
    Αυτή την ερώτηση κάνω συνέχεια στον εαυτό μου το τελευταίο διάστημα που ζούμε την εξαθλίωση της χώρας μας και την προσπάθεια του κοινωνικού μας και όχι μόνο, αφανισμού. Μακάρι να΄ταν μόνο το Πλωμάρι και τα μεγάλα έργα. Εδώ καταχρεοκόπησαν τη χώρα με την προκλητική κακοδιαχείριση, τη βύθισαν σε ασύλληπτα σκάνδαλα, έφαγαν , έφαγαν, έφαγαν και τρώνε οι λήσταρχοι από τον ιδρώτα μας( είναι βλέπεις οι 300 εγκέφαλοι , τα τέρατα μορφώσεως που ανέλαβαν να αναδείξουν και να κυβερνήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες…)και τολμούν να συνεχίζουν να ζητούν ψήφο. Δεν εξερώ κανέναν. Ν. Δ και Πασοκ στο ίδιο μήκος κύματος με τα λαμόγια, τους κλέφτες και τους ψεύτες που δεν είναι σε θέση να βγάλουν ένα μεροκάματο, να σηκωθούν το πρωί να πάνε στη δουλειά και βρήκαν το κορόιδο τον ελληνικό λαό να του τάζουν σωτηρία και να τον καταδυναστεύουν. Να δουλεύει ο λαός να ταίζει χαραμοφάηδες. Εδώ φτάσαμε. Και αυτοί οι άχρηστοι που ζούνε από τον ιδρώτα μας να ξανατολμούν να ζητούν την ψήφο μας ως σύγχρονοι βασιλείς. Περισσότερο προκλητικό και εξοργιστικό θεωρώ το ότι κρατούν εισφορές για την υγεία μας, και άλλες υποτιθέμενες παροχές, εισπράττουν φόρους λέει για να κάνουν έργα και οι παροχές είναι άφαντες. Μην έχεις λεφτά και πήγαινε να γιατρευτείς στα δημόσια νοσοκομεία. Μην έχεις λεφτά και πήγαινε στα δημόσια σχολεία. Θα εξισωθείς με τα ζώα-το λέω και αισθάνομαι πως τα αδικώ. Οπότε για ποια έργα μιλάμε. Καλά το επισημαίνεις βέβαια αλλά εδώ καιγόμαστε από όλες τις πλευρές.

  2. ΘΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ.
    ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΨΕΜΜΑΤΑ Ή ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ) ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΡΗΣΗ <>.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ.

  3. Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΦΑΓΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΡΗΣΗ:”ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ”.

  4. έτσι εξηγείται γιατί δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ενάντια “στον ένα δήμο”…φοβήθηκαν μη συλληφθούν πάραυτα, για παραμέληση καθήκοντος! Μη ξεχνάμε και ποιός είναι ο πρόεδρος δικαστών…Λέσβιος, γαρ…
    άραξαν, λοιπόν, ενθυλακώνουν το μισθό και ψάχνουν να τρυπώσουν σε κανα συνδυασμό, να συνεχίσουν με την ίδια “μανία” το “σωτήριο έργο” τους-να μην υποβαθμιστούμε και να μη μαραζώσουμε- και…εις υγείαν των κορόιδων…

  5. Ως πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων, ιδιτητών σαφών αναψυχής Η ΜΠΟΥΝΑΤΣΑ, έχουμε στείλει άπειρα έγγραφα ακόμη και στο τότε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, κλπ, με τα οποία θίγαμε τα προβλήματα της μαρίνας και το επείγον της επίλυσης τους διότι πέραν όλων των άλλων κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες. Αυτές οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μία κατάσταση αρκετών ετών, για την οποία ουδείς ενδιαφέρεται. Βεβαίως θα πρέπει να ειπωθεί ότι ευθύνονται και ασυνείδητοι χρήστες του λιμανιού οι οποίοι προξενούν φθορές και πετούν ή αφήνουν διάφορα αντικείμενα στο λιμάνι. Δηλαδή πρέπει να πάει ο λιμενοφύλακας να βάλει πρόστιμο για να μην πετάμει σκουπίδια;
    Όσον αφορά τους νέους υποψηφίους δημάρχους, περιφερειάρχες κλπ, άγνωστοι στο ευρύ κοινό, επιβαλλόμενοι άνωθεν, πως να προλάβουν να γνωρίσουν ένα τόπο και τα προβλήματα του μέα σε ένα μήνα. Οπότε το πλέον πιθανό είναι να συνεχίσουν να υπάρχουν αυτά.
    Τίθεται βέβαια και ένα πολύ μεγάλο ηθικό ζήτημα. Όλοι αυτοί οι υποψήφιοι ήταν κατά του νομοσχεδίου Καλλικράτης, τώρα πως το δέχονται, δεν διαμαρτύρονται και είναι υποψήφιοι. Πως μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί κάποιος που άλλα διατυμάνιζε πριν μερικούς μήνες και άλλα λέει σήμερα προς χάριν δόξας και χρήματος.Ποιος λοιπόν ο λόγος να πάω να ψηφίσω. Ποιος ο λόγος να φηφίσω ανθρώπους που δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο Πλωμάρι, είτε ασκούσαν εξουσία είτε όχι;

  6. Δε νομίζω ότι ο κ. Βογιατζής ειδικά να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Αυτός είναι Νομάρχης τα τελευταία 8 χρόνια στη Λέσβο. Είναι ο αρμόδιος στο να επιλύσει αυτό το πρόβλημα. Γιατί δηλαδή κάποιοι να μη θέλουν την ανάπτυξη του Πλωμαρίου;

    Τώρα ο Γιακαλής, ο Χατζηκομνηνός, ο Πατερέλης, ο Βουνάτσος, ο Παλαιολόγος, ο Πάλλης και ο Κόρακας δεν είχαν μέχρι σήμερα καμία αρμοδιότητα άλλα και εκείνοι δεν είναι άγνωστοι στο Πλωμάρι.

    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβερνάν την Ελλάδα το ίδιο και την Λέσβο και εσχάτως και το Πλωμάρι. Δεν είχαμε ποτέ π.χ. Κουμουνιστή Δήμαρχο για να ρίξουμε ευθύνες στο ΚΚΕ. Και ο κ. Ζαμτράκης ο οποίος πιθανών θα είναι υποψήφιος με τον Βογιατζή στην περιφέρεια είχε δείξει την “συμπάθια” του προς το Πλωμάρι ως χειριστής του Καλλικράτη στη Λέσβο.

    Ευθύνες έχουν φυσικά και οι δυο δήμαρχοι ο νυν και ο πρώην, δηλαδή ο Μιχάλης Μαμάκος και ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης ειδικά για τον δεύτερο έχω να πω ότι δεν ήταν αποφασιστικός όσο έπρεπε και είχε σκάρτα άτομα δίπλα του.

    Στο χέρι μας είναι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κεντρική εξουσία επιλέγοντας την αποχή όπως πολύς κόσμος στο Πλωμάρι που λέει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.

  7. “Στο χέρι μας είναι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κεντρική εξουσία επιλέγοντας την αποχή όπως πολύς κόσμος στο Πλωμάρι που λέει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.”
    ΚΑΝΕΙΣ δεν πρέπει να πάει να ψηφίσει.
    Να γυρίσουμε την πλάτη στον Καλλικράτη και στο αποφασίζουμε και διατάζουμε της κεντρικής εξουσίας. όπως μας αγνοούν να τους αγνοείσουμε κι αυτούς και τα σχέδιά τους τα ανθελληνικά.

  8. Δυστυχώς όμως Μαριάνθη μου τα κομματόσκυλα οργανώνονται τους βλέπω με τα μάτια μου και υπάρχουν και οι ετεροδημότες που θα έρθουν να ψηφίσουν οι οποίοι δεν είναι ενήμεροι για την όλη κατάσταση. Προχτές έβλεπα τους Πασόκους να έχουν μαζευτεί σε ένα καφενείο και να πίνουν τα ουζάκια τους, μη πω ονόματα τώρα….

    Βέβαια το θετικό είναι αυτό που είπα πριν ότι πολλοί άνθρωποι στο Πλωμάρι είναι αγανακτισμένοι και λένε ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν.

  9. ΑΠΟΧΗ ΗΗΗΗΗΗΗ! ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟ 1ο ΚΟΜΜΑ.
    ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ…ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ . ΕΔΩ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ……
    ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ….. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
    Α Π Ο Χ Η
    ΟΣΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑ (1) ΔΗΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ , ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. Α Π Ο Χ Η .

  10. κάποιοι στην Καλλονή, πάντως, συζητούσαν (τις μέρες που ήμουν) το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές συνδυασμός
    με όνομα – σύνθημα το:
    “ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ”
    (ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΌ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ΄ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ
    ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΊ ΣΕ ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ-ΑΠΟΧΗ, Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΙΕΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ)

  11. Αποχή?Μα αυτό θέλουν και τα λαμόγια για να παίρνουν εξουσια.Αυτό θέλουν και τα εντελοδόχα ΜΜΕ για να συνεχίσουν να τους στηρίζουν…

    Παράδειγμα?Στις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ πήρε 40% και είχαμε 30% αποχή σε εθνικό επίπεδο.Δηλαδή αν το δούμε αναλογικά η σημερινή κυβέρνηση πήρε ουσιαστικά 28%, δηλαδή δεν έχει τη στήριξη ούτε του 1/3 του ελληνικού λαού !!!

    Αυτό θέλουμε?Να μας κυβερνά η μειοψηφία?

    Μόνο με την ψήφο μας σε εναλλακτικές ανεξάρτητες προτάσεις θα πάρουν το μήνυμα τα λαμόγια

    Οχι στην αποχη!

Comments are closed.