Home Άρθρα Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο(Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις)

Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο(Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις)

1040
1

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το δημοψήφισμα και από την τρομοκρατία που είχαμε τότε υποστεί σύσσωμος ο ελληνικός λαός και όσοι ξένοι ζουν σε τούτη τη χώρα. Τώρα έχουμε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ψήφισε υπερβολικά πολύς κόσμος τα εξής κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ, που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαν ψηφίσει το Μνημόνιο 3, δηλαδή τα παραδοσιακά κόμματα του μνημονίου(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), αλλά και τα νεομνημονιακά(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Τώρα βλέπουμε πολύς κόσμος να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει με ή χωρίς γραβάτες, αρκετοί από αυτούς είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία, άλλοι παραδοσιακά ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και δεν μιλάω για αγρότες αλλά γενικά για όλους.

Ο λαός καλά κάνει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, αλλά χρειάζεται προσοχή σε αυτούς που θέλουν να τον χειραγωγήσουν, είτε προέρχονται εξ δεξιών είτε εξ αριστερών, δεν πρέπει να είναι αγώνας μόνο για το ασφαλιστικό, πρέπει να είναι ένας αγώνας κατά όλων των μνημονίων και της λιτότητας και της εξαθλίωσης.

Υπάρχουν και πολλοί πρώιμοι επαναστάτες εκ δεξιάς, οι οποίο ξαφνικά έγιναν αντικαθεστωτικοί και ενώ στηρίζουν το μνημόνιο και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το μόνο που τους ενδιαφέρει τώρα, είναι να πέσει η σημερινή συγκυβέρνηση και να προκύψει μια νέα με κορμό τη ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, οι συριζαίοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν ακόμα και στον δρόμο και η απουσία τους ήταν αισθητή από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών και αρκετοί εξ αυτών δεν θέλουν να χάσουν την καρέκλα. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι εξ αριστερών αντιμνημονιακών, που προσπαθούν να κρατήσουν τα γκέμια και να οδηγήσουν το λαό εκεί που αυτοί θέλουν γιατί το έχουν προσυμφωνήσει… Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Τελικά ως λαός, θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, δυστυχώς για εμάς, δεν έχει βρεθεί τρόπος να μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν παίζει το σενάριο Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, με νόμισμα το Ευρώ κτλ χωρίς μνημόνιο. Οπότε θα λουστούμε τον Κούλη ή μια στραπατσάδα μνημονιακών και νεομνημονιακών κομμάτων στη συγκυβέρνηση με την ένδειξη “Εθνικής Σωτηρίας”.

Facebook comments:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here