Home Η Μηχανή του Χρόνου Ταξίδι στο Πλωμάρι του 1985: Εορτασμός Θεοφανείων στο λιμάνι Πλωμαρίου(Βίντεο)

Ταξίδι στο Πλωμάρι του 1985: Εορτασμός Θεοφανείων στο λιμάνι Πλωμαρίου(Βίντεο)

3002
5

Ένα ακόμα βίντεο από τη δεκαετία του 80′ φέρνει η στήλη μας “Η Μηχανή του Χρόνου”. Αυτή τη φορά παρουσιάζουμε τον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι Πλωμαρίου. Κατά πάσα πιθανότητα το βίντεο είναι τραβηγμένο τη χρονιά 1985, ο εορτασμός των Θεοφανείων και αγιασμός των υδάτων είναι καθιερωμένο να γίνεται στις 6 Ιανουαρίου. Ένα οπτικοακουστικό υλικό που πρέπει να δουν όλοι οι Πλωμαρίτες και οι Πλωμαρίτισσες.

Από το βίντεο αφαιρέσαμε τα σημεία μόνο που είχαν αλλοιωθεί από τη φθορά του χρόνου και μπορείτε να δείτε πολλά πρόσωπα από εκείνη την εποχή και το πως ήταν το Πλωμάρι τότε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μαζί με αυτούς που βούτηξαν για το σταυρό, στη θάλασσα πέφτει και ένας συμπολίτης μας φορώντας ρούχα, άγνωστο αν έπεσε με τη θέληση του ή επρόκειτο για σκόπιμο σπρώξιμο ή κατά λάθος. Το σταυρό έπιασε ο συνήθης ύποπτος, που μάλιστα βουτάει ανελλιπώς μέχρι φέτος, ο Γιάννης Ραφτέλης.

*Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο από Αθήνα, Μιχάλη Τάμπου, για την ψηφιοποίηση του υλικού.

Δείτε το βίντεο

Facebook comments:

5 COMMENTS

  1. Μπράβο, εξαιρετικό, γεμάτο αναμνήσεις μιας ανέμελης εποχής!

  2. Χρονια πολλα γεματο αναμνησεις αλλα γιατι “Πιθανον 6 Ιανουαριου; υπαρχει περιπτωση τα Θεοφανεια να εορταστουν σε αλλη ημερομηνια;

  3. Δεν είναι σίγουρο το έτος, δηλαδή εάν το υλικό είναι του 1985 ή του 1986. Η ημερομηνία είναι πάντα η ίδια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here