Home Δελτία Τύπου Δήμος Πλωμαρίου, Δελτίο Τύπου Για Την Αδελφοποίηση Λαυρίου-Πλωμαρίου

Δήμος Πλωμαρίου, Δελτίο Τύπου Για Την Αδελφοποίηση Λαυρίου-Πλωμαρίου

784
1

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2009 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου μας με τον Δήμο Λαυρεωτικής. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πλωμαρίου κας Γαρυφαλιά Τυροπώλη. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Πλωμαρίου, κ. Δημήτριος Βαρβαγιάννης, ο οποίος αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και τον Πρύτανη του ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, έκανε μία ιστορική αναφορά στα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο Δήμων, όπως το βιομηχανικό παρελθόν των δύο περιοχών, το πρόβλημα της αποβιομηχανοποίησης και της ανεργίας καθώς και στο μέλλον που διαγράφεται για τις δύο περιοχές. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη προσφορά του Πρύτανη στον τόπο του, καθώς και την συμβολή του στην Αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας και αναμνηστικού δώρου στον Πρύτανη, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να προτείνει την Αδελφοποίηση των δύο Δήμων, καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Πλωμάρι ώστε να αρθεί η απομόνωση της περιοχής (δρόμοι & λιμάνι).
Μετά το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο μας για την φιλοξενία που επιφύλαξαν στην αντιπροσωπεία του Δήμου τους, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα στις δύο πόλεις καθώς και στον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί διαδραματίσει προς αυτήν την κατεύθυνση η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαυρίου – Πλωμαρίου και έκλεισε τον χαιρετισμό του λέγοντας ότι «ως Δήμαρχος Λαυρεωτικής έχω υπογράψει αρκετά πρακτικά Αδελφοποίησης με Δήμους του εξωτερικού, αλλά στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την Αδελφοποίηση μας με το Πλωμάρι»
Η τελετή Αδελφοποίησης συνεχίστηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης και με τον όρκο Αδελφοποίησης των δύο Δημάρχων και την ανταλλαγή δώρων.
Τελευταίος έλαβε το λόγο ο τέως Βουλευτής και Νομάρχης Ν. Λέσβου κ. Δημήτριος Φωκίονος Βουνάτσος ο οποίος συνεχάρη τον Πρύτανη για την ιδέα της Αδελφοποίησης καθώς και τους δύο Δημάρχους για την υλοποίησή της.
Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αγιάσου κ. Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης, Πολιχνίτου κ. Συκάς Ιωάννης , Αγίας Παρασκευής Κυριαζής Γεώργιος, ο τέως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Αλέκος Ευαγγελινός, οι Αιδεσιμότατοι πατέρες κ.κ. Ευστράτιο Μανωλέλης & Εμμανουήλ Μανωλέλης, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου κα Γόμου-Πρωτογεράκη Καλλιόπη, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Μιχάλης Μαμάκος, Δημήτριος Φωκίονος Βουνάτσος, Σταύρος Πολίτης, οι Πρόεδροι Τοπικών Διαμερισμάτων, ο Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου κ. Αριστείδης Φρυδάς, ο Δ/ντης του Ναυτικού Παρατηρητηρίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, ο Λιμενάρχης Πλωμαρίου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΟΛΙΟΝ» Πλωμαρίου κα Μυρσίνη Βαρτή – Ματαράγκα και ο Γραμματέας Πλωμαριτών Αττικής «ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ» κ. Μιχάλης Μπελάς.
Ακολούθησε εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Βενιαμίν και τη χοροδιδάσκαλο Μαρία Γαλέτσα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΕΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΛΕΣΒΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑ ΤΟ MEGA, TO ANTENNA, TO ALPHA, TO SKAI, TO ALTER. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΧΩΡΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, Η ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΙΑΛΑΣ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here