Home Αφιερώματα Οι Μηλιές

Οι Μηλιές

1524
0

Οι Μηλιές, που ήταν άλλοτε Κοινότητα, σήμερα είναι ένα πασίγνωστο μικρό χωριό. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να βγαίνει απ’ την εγκατάλειψη και να προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών ντόπιων, αλλά και ξένων, που κατοικούν τους θερινούς, κυρίως, μήνες στην περιοχή αυτή. Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι έχουν γίνει πολλές εργασίες για να επισκευαστούν τα παλιά σπίτια, καθώς και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που γιορτάζεται στις 29 Αυγούστου και γίνεται μεγάλο πανηγύρι, χωρίς ν’ αλλοιώνεται η παλιά αρχιτεκτονική και παραδοσιακή του εμφάνιση.

Σήμερα προσελκύει αρκετούς επισκέπτες, που κάνουν τη βόλτα τους ως εκεί, να προσκυνήσουν στην εκκλησία, να
πλυθούν ή να πιούν από το αγίασμα που υπάρχει, να σερβιριστούν το καφεδάκι τους στο καφενεδάκι, κάτω από τη δροσερή και μεγάλη “φρίτζα’’ και να περάσουν λίγες ευχάριστες στιγμές μακριά απ’ το θόρυβο της πολυκοσμίας.
Από τις Μηλιές, πηγαίνοντας προς Καρυώνα υπάρχει μια πρότυπη μονάδα ιππασίας, που έφτιαξε με μεράκι και γνώση ένας νέος άνθρωπος, ο Κώστας Μούκας, είναι το αγρόκτημα “Τούμπα’’.

Να η ευκαιρία να κάνετε μια ευχάριστη βόλτα πάνω στ’ άλογο, κάτι που στους περισσότερους θ’ αρέσει πολύ. Είναι καιρός να γνωρίσουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, που είναι πολλές και να ξεφύγουμε λίγο απ’ τις πλαστικές καρέκλες της πλατείας, που μας καθηλώνουν και μας αδρανοποιούν. Ας ανακαλύψουμε κι άλλους τέτοιους προορισμούς που υπάρχουν στην περιοχή του Πλωμαρίου μας και μένουν αναξιοποίητοι, λόγω της αδιαφορίας μας, όπως η Κουρνέλα, η Μέσουνα, το Άνω Χωριό, η Αγκιαθερή, τα Κολυμπάτερα και πολλοί άλλοι, για περιπατητικό τουρισμό. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: www.toumba.gr

Συντάκτης: Κλεάνθη, από το περιοδικό “Πλωμαρίτικοι Αντίλαλοι” www.plomarion.com

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here