Home Αθλητικά Οι δικοί μας Μαραθωνοδρόμοι του Αυθεντικού Μαραθωνίου από το Πλωμάρι Λέσβου

Οι δικοί μας Μαραθωνοδρόμοι του Αυθεντικού Μαραθωνίου από το Πλωμάρι Λέσβου

993
0

Στις 8 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος, τον οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αθήνας και Μαραθώνα. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Φέτος υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών. Ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες, είχαμε και συμμετοχές από τη Λέσβο, αλλά και τρεις συμμετέχοντες από το Πλωμάρι, οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να τερματίσουν. Οι δικοί μας Μαραθωνοδρόμοι που έλαβαν μέρος, ήταν οι Γιάννης Χιωτέλης, Γιώργος Χριστέλης και Δημήτρης Κλωναρίδης. Τον Γιάννη Χιωτέλη όλοι λίγο πολύ τον γνωρίζουμε, γυμναστής στο επάγγελμα και για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής και προπονητής στον Αιγέα Πλωμαρίου. Ο Γιώργος Χριστέλης είναι 40 ετών και κατάγεται από το κάτω χωριό Πλωμαρίου και μένει στην Αθήνα. Ο Δημήτρης Κλωναρίδης είναι 18 ετών, μένει στην Αθήνα και κατάγεται από την Κάπη, αλλά μεγάλωσε στο Πλωμάρι. *Εάν υπάρχει κάποια άλλη συμμετοχή σχετική με Πλωμάρι, μπορείτε να μας ενημερώσετε στο e-mail info@plomarinews.gr

Οι τρεις αθλητές μας μίλησαν σχετικά με την απόφαση τους να λάβουν συμμετοχή, την προετοιμασία που χρειάστηκε να κάνουν, αλλά για για την εμπειρία του να συμμετέχεις και να τερματίζεις σε Μαραθώνιο.

xiotelis22Γιάννης Χιωτέλης:
Χρόνος 5 ώρες και 28 δευτερόλεπτα. Πρώτη φορά πήρα μέρος στο Μαραθώνιο το 2010, με ιδέα ενός φίλου και συναδέλφου μου, του Σπύρου Γκολφινόπουλου, που τελικά τρέξαμε μαζί εκείνη τη χρονιά. Μετά από αυτή τη συμμετοχή, είχα αποφασίσει να λάβω μέρος ξανά σε Μαραθώνιο. Παροτρύνω τον κόσμο του Πλωμαρίου και της Λέσβου, να ασχοληθούν και να προετοιμάσουμε μελλοντικές συμμετοχές. Σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η τελική θέση κατάταξης. Ο τερματισμός δεν φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολος, χρειάζεται όμως υπομονή και επιμονή. Σαν εμπειρία, όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίσεις στην διάρκεια του αγώνα, το συναίσθημα του τερματισμού είναι ανεκτίμητο.

christelis-photo3Γιώργος Χριστέλης: 

Χρόνος 4 και 49 λεπτά. Καταρχήν κατάγομαι από το Κάτω Χωριό. Είμαι 40 ετών. Τρέχω τα τελευταία 9 χρόνια κυρίως σε αγώνες 10 χιλιομέτρων και 20 χιλιομέτρων. Ήταν απλώς το επόμενο βήμα που ήθελα να κάνω.

Προετοιμάστηκα πιο συστηματικά τους τελευταίους 3 μήνες αλλά δεν χρειαζόμουν πολύ δουλειά γιατί τρέχω όλο τον χρόνο. Η εμπειρία ήταν απίστευτη. Είναι άθλος καταρχήν να καταφέρεις να τερματίσεις, αλλά είναι κάτι που αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει.

Δημήτρης Κλωναρίδης:

klonaridis-photo1-002Χρόνος 5 ώρες και 33 λεπτά. Από μικρός μου άρεσε το τρέξιμο σαν ιδέα αλλά πότε μου δεν έτυχε να ασχοληθώ και να μπω σε κάποιον σύλλογο έτρεχα απλώς στο άλσος της γειτονιάς μου σαν απλή γυμναστική και διασκέδαση… Πέρσι τον Ιούνιο έτυχε να ακούσω για έναν γύρο 2 περιοχών που ήταν 10 χιλιόμετρα και αποφάσισα να συμμετάσχω κι από τότε ουσιαστικά ξεκίνησα να ασχολούμαι σοβαρά με το τρέξιμο αλλά και πάλι μόνος η με κάποιον φίλο που κάναμε προπονήσεις στο άλσος και έπαιρνα μέρος σε διάφορα 10αρια που γίνονταν στις γύρω περιοχές..πριν περίπου 2-3 μίνες άκουσα για τον Μαραθώνιο και είπα να ξεπεράσω τα όρια μου, προπονήθηκα καταλλήλως αυτούς τους 2-3 μήνες και είχα και σαν προετοιμασία και τα χιλιόμετρα που είχα γράψει από πέρσι τον Ιούνιο μέχρι εκείνη την μέρα και σήμερα πήρα την τελική απόφαση να συμμετάσχω και κατάφερα να τερματίσω κιόλας. Η εμπειρία αυτή ήταν μια από τις καλύτερες τις ζωής μου αν όχι η καλύτερη. Κορυφαία στιγμή πάντως ήταν όταν είδα το Παναθηναϊκό Στάδιο και τότε ξέχασα όλη μου την κούραση και γκάζωσα για να τερματίσω.

Ο Γιώργος Χριστέλης στο Παναθηναϊκό Στάδιο

christelis-photo2

Πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα: www.athensauthenticmarathon.gr

*Για τους υπόλοιπους Λέσβιους Μαραθονοδρόμους του φετινού Μαραθωνίου μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο του SportLesvos.gr πατώντας εδώ.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here