Home Άρθρα «Πράσινο φως» στο Μουτζούρη

«Πράσινο φως» στο Μουτζούρη

698
3

Γράφει ο Μπαλάσκας Στρατής από την Εφημερίδα Εμπρός. Το «δακτυλίδι» της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας σε υποψήφιο δήμαρχο της Λέσβου φαίνεται να καταλήγει στον πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστα Μουτζούρη. Κι αυτό μετά από μια πραγματική «επανάσταση» των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο, που όλοι μαζί έστειλαν στην Αθήνα μήνυμα,

το οποίο ξεκαθάριζε πως «μόνη επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί αν είναι παρά η στήριξη νίκης στον αυτοδιοικητικό συνδυασμό, που θα έχει χαρακτηριστικά τεχνοκρατικά και αυτόνομα και θα είναι ο συνδυασμός του καθηγητή Κώστα Μουτζούρη».

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του γιατρού δημάρχου της Γέρας, Σωτήρη Ζαμτράκη, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ευεργέτουλα, Μιχάλη Πολυπαθέλλη. Εκεί ο κ. Ζαμτράκης ξεκαθάρισε πως δε θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου και κακώς ενεπλάκη το όνομά του. Μετά τούτο, ο κ. Πολυπαθέλλης εξουσιοδοτήθηκε να επικοινωνήσει με τον κ. Μουτζούρη και να έχει μια κατ’ αρχήν τουλάχιστον αποδοχή από μέρους του της προοπτικής συμμετοχής του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου. «Αν το συζητάμε τουλάχιστον», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Κάτι τέτοιο ο κ. Μουτζούρης το αποδέχθηκε, οπότε μεταφέρθηκε στο γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, η απόφαση και του ζητήθηκε να ξεκινήσει τη διαδικασία.

«Σε αναμμένα κάρβουνα…»
Η υποψφιότητα Μουτζούρη φαίνεται, όμως, πως ενοχλεί κατεστημένες καταστάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταστάσεις που συστηματικά αντιμάχονται την υποψηφιότητα του πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ως τέτοια την υπονομεύουν. Αυτήν τη φορά προσπάθησαν να την περάσουν σα «λύση ανάγκης», κάτι που έκανε τον κ. Μουτζούρη να ξεκαθαρίσει με γραπτή δήλωσή του προς όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι «η Νέα Δημοκρατία, παρασυρόμενη από ατυχήσαντες πρώην και εν ενεργεία τοπικούς παράγοντές της, διαπράττει νέο σφάλμα στρατηγικής, θεωρώντας ότι θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε αυτοδιοικητική λύση ανάγκης». Τι λέει με λίγα λόγια ο κ. Μουτζούρης σε «ατυχήσαντες πρώην αλλά και εν ενεργεία τοπικούς παράγοντες»; Πολύ απλά ότι δεν είναι «σκεύος ευκαιρίας» και ότι δημιουργεί αυτόνομη αυτοδιοικητική πρόταση για το δήμο Λέσβου.

Συνάντηση
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της δήλωσης Μουτζούρη αργά το βράδυ της Τετάρτης – η οποία ασφαλώς απαντούσε και στα σχετικά ρεπορτάζ που είχαν δει το φως της δημοσιότητας – και χθες ο Σωτήρης Ζαμτράκης συναντήθηκε με τον υπεύθυνο Αυτοδιοικητικού της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Μιχαλολιάκο, στην Αθήνα. Εκεί ξεκαθαρίστηκε το πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι όποιες παρεξηγήσεις υπήρξαν προκειμένου να δρομολογηθεί η υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία με τον πρύτανη, ο οποίος εξέφρασε και την ενόχλησή του απ’ τους μέχρι τώρα χειρισμούς, αλλά συγχρόνως και τη διάθεσή του να είναι υποψήφιος. Η συμφωνία κλείστηκε και ο κ. Μουτζούρης «απήλθε» για ολιγοήμερες διακοπές. Τις μέρες της Παναγιάς θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη για τα περαιτέρω.

Πηγή: www.emprosnet.gr

Comments Closed

3 COMMENTS

  1. EFHMERIDA EMPROS
    Γράμματα Αναγνωστών – Ιστορίες για αγρίους
    Γράφει: Δημήτρης Γ. Καζάζης
    31/07/2010
    Κύριε Διευθυντά,
    Όλα τα είχε ο «Καλλικράτης», από εισηγήσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαβουλεύσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων, μέχρι διαβεβαιώσεις περί αξιολόγησης και σεβασμού των προτάσεων. Επί μήνες, για να κερδίσει χρόνο ο αρμόδιος υπουργός έριχνε στάχτη στα μάτια μας. Και όταν κατακάθισε ο κουρνιαχτός, διαπιστώσαμε οι αφελείς ότι όλες οι ωραίες διακηρύξεις ήταν φούμαρα. Με τη διαδικασία τού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μάς κατέστησε με το ζόρι δημότες ενός πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά, τεράστιου, υδροκεφαλικού δήμου.
    Η επιβολή του συγκεκριμένου παράλογου και προκλητικά άδικου χωροταξικού σχεδιασμού (η Κρήτη 25 δήμοι, η Λέσβος 1 δήμος) καταδεικνύει ότι τα περί ανάπτυξης ήταν μπούρδες. Αποκλειστική τους επιδίωξη ήταν τα αναμενόμενα κομματικά οφέλη. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τερατούργημα θα οδηγήσει σε αφανισμό την ούτως ή άλλως παραμελημένη Λέσβο αποτελεί για τους εμπνευστές του «Καλλικράτη» ασήμαντη λεπτομέρεια. Τα περί ορεινών δήμων και το ευφυολόγημα «κάθε νησί και δήμος» αποτελούν προσχήματα που προσβάλλουν και μικρού παιδιού τη νοημοσύνη. Τι Λέσβος, τι Πάρος, τι Αντίπαρος.
    Καμαρώσαμε την κυβερνητική πλειοψηφία που υπερψήφισε ανενδοίαστα το καλλικράτειο κατασκεύασμα. Η μοναδική αντίδραση από τον πρόεδρο της Βουλής (γιατί στην Καστοριά με το μισό πληθυσμό της Λέσβου δημιούργησαν μόνο… τρεις δήμους) είχε καθαρά προσωπικά κίνητρα. Για το σφαγιασμό της Λέσβου δεν ακούστηκε άχνα.
    Από το χώρο της αντιπολίτευσης το μόνο που είδαμε ήταν η καταψήφιση ύστερα από μια χλιαρή αντίδραση. Θαυμάσαμε, όμως, τις προτάσεις προβεβλημένων τοπικών παραγόντων της. Μέχρι τη δημιουργία νέου δήμου με πρωτεύουσα το… Ντίπι ακούσαμε και κουφαθήκαμε.
    Πριν από 12 χρόνια μάς επέβαλαν το «καποδιστριακό» σύστημα και κατάφεραν να ενισχύσουν τον κομματικό έλεγχο πάνω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όμως δεν τους αρκούσε αυτό. Έπρεπε ο κομματικός έλεγχος να είναι απόλυτος. Έτσι επινόησαν το βελτιωμένο «καλλικράτειο» σύστημα.
    Όσον αφορά στο θεσμό της Περιφέρειας, ας μη γίνεται λόγος. Θα μας βάλουν να ψηφίσουμε καθαρά κομματικούς υποψηφίους, που ενδεχομένως ούτε έχουμε δει ούτε έχουμε ακούσει ποτέ μας.
    Ο «αυτοδιοικητικός» Νοέμβριος πλησιάζει και θα κληθούμε με την ψήφο μας να επισημοποιήσουμε τον ενταφιασμό μας. Φυσικά, ποσώς του ενδιαφέρει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να προκύψουν χρωματισμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Θα μας πιάσουν, άραγε, για άλλη μια φορά κορόιδα;

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Δημήτρης Γ. Καζάζης

  2. eprepe na balei yperkomatikos tora Δεν γινετε να τον ψηφισω θα μου κοπουν τα χερια.ετυχε να γενηθω κεντρωος

  3. ΑΠΟ ΤΟ lesvosnews.gr
    Οριστικό τέλος στο σήριαλ της καθόδου του Πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη, στις επερχόμενες εκλογές, για τη διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου στο Δήμο Λέσβου.
    Ο κ. Μουτζούρης είχε μέχρι αργά χθες το βράδυ πολύωρη συνάντηση με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι τον πίεζαν ασφυκτικά να αναθεωρήσει την απόφασή του και να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου, που θα στήριζε το κόμμα.
    Μάταια όμως επέμεναν.
    Ο κ. Μουτζούρης ήταν ανένδοτος και τους είπε ορθά κοφτά, ένα «ΟΧΙ».
    Το lesvosnews μίλησε με τον κ. Μουτζούρη.
    «Ήρθα στη Μυτιλήνη για να τους πω και από κοντά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω την απόφαση μου. Τους ευχαριστώ όλους, αλλά δυστυχώς η φιλοσοφία της πολιτικής έτσι όπως την θεωρούν κάποιοι, δεν ταιριάζει στη δική μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να διαταράξω την οικογενειακή μου γαλήνη, για κανενός τη χάρη… Κακώς που ανακατεύθηκα… Ήταν λάθος μου…Ξέρω ότι στεναχωρώ κάποιους φίλους που πίστεψαν σε μένα, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλοιώς.»
    Εμφανώς ο κ. Μουτζούρης είναι χολωμένος με το πολιτικό παρασκήνιο που παίχτηκε όλο αυτό το καιρό εις βάρος του κι έτσι πήρε την οριστική απόφαση, να μείνει οριστικά και αμετάκλητα εκτός του πολιτικού στίβου.

Comments are closed.