Home Εκδηλώσεις Βενιαμίνια 2015 στο Μεγαλοχώρι Πλωμαρίου Κυριακή 23 Αυγούστου

Βενιαμίνια 2015 στο Μεγαλοχώρι Πλωμαρίου Κυριακή 23 Αυγούστου

777
4

Την Κυριακή 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τα “Βενιαμίνια” στο Μεγαλοχώρι. Το πρόγραμμα αναλυτικά: Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης και στη συνέχεια θα γίνουν παραδοσιακές εκδηλώσεις και χοροί. Το βράδυ θα γίνει το λαϊκό γλέντι.

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Λαϊκό γλέντι!!!!
    Σε αυτό ξεπέσανε τα Βενιαμίνια!!!
    Σουβλάκι, χάβρα και γλέντι!!! Ευτυχώς που γίνεται και μία Θεία Λειτουργία . Λίγοι χοροί από χορευτικό,μια κατάθεση στεφάνου να πούμε πως κάναμε το χρέος μας, να φάμε, να πιούμε, να μοστραριστούμε και να πούμε εις υγείαν των κορόιδων…
    Ντροπής καμώματα πλέον που δε νομίζω να ταιριάζουν και να έχουν καμιά σχέση με τον Σοφό Διδάσκαλο , Γέροντα και Φιλικό Βενιαμίν.
    Καμιά εκδήλωση ή δράση πνευματικότητας που να αφορά στον Σοφό Βενιαμίν το δάσκαλο του Γένους δε γίνεται χρόνια τώρα. Καθαρή πρόκληση και προσβολή λοιπόν αυτές οι ψευτοεκδηλώσεις στο όνομα του Βενιαμίν του Λεσβίου.

  2. Kai eγω απορω γιατι δεν ονομαζουν εκδηλωση αχλαδιου πατατας,φασολιου,τυριου παρα να προσβαλουν το δασκαλο.

  3. H “Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος”, πρότεινε επίσημα δια του προέδρου της, να πάρουν ουσιαστική διάσταση τα “Βενιαμίνεια”, με διοργάνωση κάθε δύο ή τρία χρόνια θεματικής ημερίδας, που να αναδεικνύει τις σπουδαίες ιδιότητες του σοφού δασκάλου , ως φυσικού, μαθηματικού, φιλόσοφου, εκπαιδευτικού, πολιτικού, νομοθέτη. Η ημερίδα να διοργανώνεται από την ΛΕΣΧΗ, σε συνεργασία με τον Δήμο και την μετάκληση, κάθε φορά, ειδικών που θα αναλύουν και θα εξειδικεύουν τα θέματα, στα πρότυπα του Συνεδρίου του 2009, “Ελληνικός διαφωτισμός. Η περίπτωση του Βενιαμίν Λεσβίου”.
    Κάποιοι όμως τοπικοί παράγοντες προτιμούν τα πανηγυράκια, που δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να πιει και να χορέψει, όχι όμως και να μάθει. Ότι ο Βενιαμίν υπήρξε ένας πνευματικό κεφάλαιο της χώρας, κι όχι ένας απλός ρασοφόρος, που εξυπηρετεί όσους δεν επιθυμούν τη γνώση, αλλά απλώς το επίχρισμα.

  4. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΛΕΙΠΕΙ Ή ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΝΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here