Home Η Μηχανή του Χρόνου Η Μηχανή του Χρόνου: Η Ναυτική Εβδομάδα του χθες και του σήμερα

Η Μηχανή του Χρόνου: Η Ναυτική Εβδομάδα του χθες και του σήμερα

1345
2

Μετά από αρκετά χρόνια, αναβίωσε ξανά μια παραδοσιακή εκδήλωση που γινόταν κάθε χρόνο στο Πλωμάρι, η “Ναυτική Εβδομάδα”. Ψάχνοντας στο αρχείο μας, βρήκαμε δυο φωτογραφίες από αγώνες κολύμβησης που κατά πάσα πιθανότητα χρονολογούνται στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η τελευταία εκδήλωση Ναυτικής Εβδομάδας κατά πάσα πιθανότητα είχε πραγματοποιηθεί επί Δημαρχίας Δημήτρη Βαρβαγιάννη την τετραετία 2006-2010

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται ο αείμνηστος Δήμαρχος Πλωμαρίου, Χρύσανθος Γαλέτσας, στέκεται μπροστά από το στεφάνι που μόλις κατέθεσε στη μνήμη όσων ναυτικών έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Όποιος αναγνώστης/αναγνώστρια έχει φωτογραφίες από το παρελθόν με θέμα την ναυτική εβδομάδα μπορεί να μας τις στείλει στο e-mail: info@plomarinews.gr

Οι δυο πρώτες φωτογραφίες, τραβηγμένες περίπου από το ίδιο σημείο

nautiki-evdomada-palia

 

nautiki-evdomada-2015-10

nautiki-evdomada-palia2

nautiki-evdomada-2015-11

nautiki-evdomada-2015-12

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Κατάθεση στεφάνου είναι σε όλους τους ναυτικούς που έχασαν την ζωή τους στο υγρό στοιχείο.Δεν επιθεωρεί.Και δεν είναι παραδοσιακή εκδήλωση.Είναι εκδήλωση που διοργάνωνε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με τους Δήμους για να τιμήσει την ναυτοσύνη αυτής της χώρας.

  2. Όταν κάτι γίνεται από τη δεκαετία του 1930 πλέον θεωρείται ότι είναι κομμάτι της παράδοσης μας πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here