Home Άρθρα Γίνονται καταγγελίες αλλά οι πολίτες δεν έχουν το θάρρος να τις κάνουν...

Γίνονται καταγγελίες αλλά οι πολίτες δεν έχουν το θάρρος να τις κάνουν δημόσια & επώνυμα

488
0

Στα 6 χρόνια λειτουργίας του blog Plomarinews.gr και γενικά όσα χρόνια ο διαχειριστής ασχολείται με την τοπική ενημέρωση, έχουμε δεχτεί αρκετές καταγγελίες για περιστατικά διαφθοράς και απάτης. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι πολίτες μας αναφέρουν το πρόβλημα τους και ζητάνε να γράψουμε ένα σχετικό άρθρο για κάποιο περιστατικό, αλλά δεν θέλουν να φανούν καθόλου βάζοντας την υπογραφή και το όνομα τους.

Πρόσφατα για παράδειγμα, είχαμε δεχτεί ένα τηλεφώνημα από μια κυρία η οποία μας είπε ότι έπεσε θύμα απάτης και συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, ένα δημόσιο πρόσωπο είχε πλαστογραφισει την υπογραφή της. Εκείνη ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία της, λέγοντας μας όμως να γράψουμε ένα κείμενο και να το δημοσιεύσουμε, για να ερευνηθεί το θέμα από τους αρμόδιους και να μη σκεπαστεί και αν χρειαζόταν να καταθέσει να το έπραττε στη συνέχεια.

Εμείς εξηγήσαμε, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εφόσον η ίδια θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της και μόνο αν την καλέσουν να καταθέσει θα φανερωθεί και τη συμβουλέψαμε να κάνει καταγγελία στους αρμόδιους επώνυμα.

Κρατάμε και κάποιες επιφυλάξεις, διότι εύκολα κάποιος μπορεί να θελήσει να μας στήσει παγίδες και οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί ως blog, διότι επειδή θίγουμε εδώ και χρόνια τα κακώς κείμενα, έχουμε μπει στο στόχαστρο πολλών απατεώνων και λαμογιών της πολιτικής και όχι μόνο.

Άλλωστε, δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από το εξώδικό που μας έστειλε δικηγόρος του Πλωμαρίου εκπροσωπώντας εταιρία, με αφορμή την δημοσίευση επιστολής πολιτών που είχαμε κάνει για την υπόθεση της Κουρνέλας. Τότε είχαμε και παράλληλες απειλές για αγωγή που αν δεν συμμορφωνόμαστε θα γινόταν και θα μας ζητούσε 20 χιλιάδες ευρώ.

Χωρίς υποστήριξη δεν μπορούμε να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα. Για να στρώσει αυτός ο τόπος όπως και αν λέγεται, Πλωμάρι, Λέσβος ή Ελλάδα πρέπει να γίνουν παντού ριζικές αλλαγές και τομές.

Εμείς δεν θα υποκαταστήσουμε ούτε την αστυνομία ούτε τα δικαστήρια.

Έστω και έτσι θα θέλαμε να ενημερώσουμε τις αναγνώστριες μας και τους αναγνώστες μας για τις καταστάσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here