Home Πολιτικά ΌΧΙ από Ι. Ζερδελή και Α. Κυρίτση – ΝΑΙ ο Χ. Αθανασίου...

ΌΧΙ από Ι. Ζερδελή και Α. Κυρίτση – ΝΑΙ ο Χ. Αθανασίου – ΌΧΙ ο Σ. Τάσος

843
13

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας για το “νέο μνημόνιο”. Όσον αφορά τους βουλευτές του Νομού Λέσβου, o Γιάννης Ζερδελής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΌΧΙ, o Χαράλαμπος Αθάνασίου της ΝΔ ψήφισε ΝΑΙ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσος, ψήφισε ΌΧΙ.

Η Αγλαΐα Κυρίτση που εκλέχτηκε από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε ΌΧΙ και ο καταγόμενος από την Λέσβο Βουλευτής Πειραιώς της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, ψήφισε ΝΑΙ.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Με 229 «Ναι», 64 «Όχι» και 6 «παρών» υπερψηφίστηκαν τα μέτρα για το νέο μνημόνιο.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά 32 βουλευτές ψήφισαν «Όχι» και έξι βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Facebook comments:

13 COMMENTS

  1. Αλέξη, τελικά υπάρχουν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ με αξιοπρέπεια. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να πρωτοτυπήσουν και να μείνουν πιστοί στις δεσμεύσεις τους προς το λαό.

  2. Η αξιοπρέπεια θα φάνη όταν παραδοθούν η βουλευτικές έδρες διαφορετικά δεν είναι αξιοπρέπεια.Όπως εκανε η κυρια Βαλαβάνη.Και το ψωμί ολάκερο και τον σκύλο χορτάτο δεν γίνετε. διαφορετικα να φορέσουν ένα φουστανι και να κυκλοφορούν.

  3. Ενας βολευτής δυό πράγματα δεν μπορεί νά παραδώσει την έδρα του και μαθήματα ηθικής

  4. Παραιτήθηκε από υπουργός, όχι από βουλευτής. Δεν μπορεί να παραιτηθεί κάποιος ο οποίος μένει πιστός στις δεσμεύσεις του στους ψηφοφόρους του, για τις οποίες και πήρε την ψήφο μας. Αν ο λαός ήθελε να φτάσουμε στο σημείο να υπογράφουμε βάρβαρα μνημόνια, θα είχε ψηφίσει ΝΔ τον Ιανουάριο και ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Ας το σκεφτούν αυτό οι ξεφτίλες που λέγανε ότι θα πρωτοτυπήσουν και θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Τώρα ας κυβερνούν με τις ψήφους των Γερμανοτσολιάδων. Βέβαια ο Τσίπρας θα παραιτηθεί όχι όμως πριν ολοκληρώσει την προδοσία, με την ψήφιση του 2ου πακέτου μέτρων στις 24 Ιουλίου και του 3ου μνημονίου το Σεπτέμβριο. Και μετά θα έχει την τύχη που είχαν και οι προηγούμενοι κατά σειρά ριψάσπιδες (Παπανδρέου, Καρατζαφέρης, Βενιζέλος, Κουβέλης, Σαμαράς). Τη λήθη του λαού.

  5. Η ιστορία του ΚΚΕ είναι γεμάτη από κατηγορίες ακόμα και καταδίκες ηγετικών του στελεχών ως πρακτόρων διαφόρων ξένων υπηρεσιών και εχθρικών δυνάμεων.
    Όσοι λοιπόν πανηγυρίζετε για την αρνητική ψήφο των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της κυβέρνησης-όσο κακή, κάκιστη κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να μας πείτε ΤΩΡΑ πως θα κινηθεί η χώρα. Θα γίνει κυβέρνηση των βουνών απ’ τους 39, θα κηρυχθεί λαϊκή δημοκρατία, θα επιβληθεί σοσιαλιστικό καθεστώς; Τι ακριβώς;
    Θα χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου, θα πάρουμε τις καραμπίνες και θα βγούμε στα βουνά;
    Πως ακριβώς τη θέλουμε τη χώρα από σήμερα και μετά;
    Ας μας το λύσουν αυτό και μετά να μιλήσουμε για προδότες και πουλημένους

  6. Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, εεε συγνώμη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν ανέφερε πουθενά να πάρουμε ούτε τα βουνά ούτε τα όπλα. Το πρόγραμμα αυτό ήταν το Σχέδιο Α(Plan A). Σχέδιο Β υπήρχε(Το λεγόμενο Plan B) ή πήγαν με τη λογική ότι βρέξει ας κατεβάσει; Γιατί δήλωνε το κόμμα αντιμνημονιακό; Γιατί μας έταζε λαγούς με πετραχήλια; Γιατί δεν μας προετοίμασε; Γιατί δε μας είπε την αλήθεια; Μας παρουσίασε απλώς ένα πρόγραμμα με παροχές για να μπορέσει να πάρει την πλειοψηφία και να γίνει κυβέρνηση; Και μετά τι;
    Στη συνέχεια μας ανακοινώνει το δημοψήφισμα και κατόπιν δε σεβάστηκε το αποτέλεσμα. Γιατί 6 μήνες δεν προετοίμασε το έδαφος για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη; Δε λέω ότι είναι εύκολο ή ότι σε 5-6 μήνες μπορούσε να γίνει κάτι. Και διακρίνω το ότι πάει να μετατραπεί σε “Προεδρικό” κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα γυρίζουν γύρω από το πρόσωπο του Τσίπρα ο οποίος έχει πλέον και την εύνοια των μ.μ.ε. Μάλλον θα επιβεβαιωθεί και ο τίτλος “Το Νέο ΠΑΣΟΚ”. Εσείς κύριε Μαυραγάνη πλησιάζετε τα 80 αν δεν κάνω λάθος, γερός να είστε με υγεία και να ξεπεράσετε και τα 100, αλλά σκεφτείτε τη νεολαία που ήδη έχει φύγει και τα παιδιά που θα αναγκαστούν να φύγουν τώρα. Τι να κάτσουν να κάνουν εδώ; Να δουλεύουν 12ωρα για 300-400 ευρώ χωρίς ένσημα; Η Ελπίδα δεν ήρθε τελικά. Όσο για τους πράκτορες των ξένων δυνάμεων, εγώ δε μπορώ να γνωρίζω, ίσως εσείς που είστε από παλιά στο χώρο, να ξέρετε καλύτερα, αλλά αποκλείεται να συμβαίνει το αντίστροφο;

  7. Α! Και να προσθέσω κάτι, κακώς οι οργανώσεις ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ Πήραν τα βουνά στις αρχές της δεκαετίας του 40′, έπρεπε να μείνουν στις πόλεις να καταταχθούν στα τάγματα ασφαλείας. Πλέον ο πόλεμος δε γίνεται με όπλα και άρματα από τα βουνά και τα λαγκάδια, είναι οικονομικός, δεν είπε κανείς ότι θα πάνε στα βουνά. Ψυχή Βαθιά!

  8. Αγαπητέ Μαχμούντ,
    επειδή ακριβώς πλησιάζω τα 80 και επειδή ολόκληρη τη ζωή μου, από τα 15, την έζησα μέσα σ’ αυτό που λέγεται ή ήθελε να λέγεται ανανεωτική και τέλος επειδή έζησα όλους τους κλυδωνισμούς της, τουλάχιστον από το 1960, συνενώσεις, διασπάσεις, ανοιχτούς εσωτερικούς πολέμους, ΠΙΣΤΕΥΑ και ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η Αριστερά στην οποία πιστεύαμε και θέλαμε να έρθει στα πράγματα της χώρας, έπρεπε να αποδέχεται κατ’ αρχήν την ένταξη της χώρας, στους χώρους και τις συμπράξεις, που επέλεξαν άλλοι-ΚΑΚΩΣ- πριν από μας. Αν δεν το αποδέχεσαι αυτό, δεν καταλαμβάνεις την αρχή με εκλογές αστικοδημοκρατικού τύπου, αλλά με ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    Εγώ είμαι προσωπικά μ’ αυτήν ,αλλά η πραγματοποίησή της είναι μεγάλη και τεράστια ιστορία.
    Μην μπερδεύετε την παρούσα κατάσταση με εκείνη της γερμανικής κατοχής ή με εκείνη της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ζήστε την πραγματικότητα και τις σημερινές συνθήκες.
    Η κυβέρνηση πράγματι υποσχέθηκε πράγματα που δεν ήταν βέβαιη ότι μπορούσε να κάνει. (Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ). Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε να διαπραγματευθεί. Φαίνεται πια ότι δεν μπορούσε (κάποιοι λένε δεν άντεχε) να φθάσει στη ρήξη. Προσωπικά ήμουνα υπέρ αυτής. Δεν μπορώ παρά να πεισθώ, στη διαβεβαίωση τόσων ανθρώπων, ότι οι κίνδυνοι της ρήξης και της επιστροφής στη δραχμή- χωρίς βέβαια καμιά προετοιμασία και κυρίως προϊδεασμό του λαού- ήταν τεράστιοι που δεν μπορούσαν να αντιμετωπισθούν.
    Σ’ αυτή λοιπόν την φάση των γεγονότων, δεν χωρούν ανταρσίες και επαναστατικές διαδικασίες. Χρειάζεται σύνεση, συνεννόηση και ψυχραιμία. Και κυρίως ανταλλαγή απόψεων, για την αντιμετώπιση των κινδύνων που μας απειλούν, δηλαδή της ακραίας φτώχιας και της απαξίωσης που μας απειλούν.
    Κι εγώ κύριε Μαχμούντ, έχω παιδιά και κυρίως εγγόνια και πολλά μάλιστα, για την τύχη των οποίων αγωνιώ. Γι αυτό και εξακολουθώ να παλεύω, όσο μπορώ, και να λέω τη γνώμη μου. Κι ας με αποκαλούν κάποιοι ειρωνικά “Κυρ Μαυραγάνη”. Και εξακολουθώ να μαζεύω ελιές τους χειμώνες. Σε αντίθεση με πάρα πολλούς, πολύ νεώτερους από εμένα, που λιώνουν τις πολυθρόνες των καφετεριών. Γιατί ακριβώς ο πόλεμος είναι οικονομικός. Κι αν δεν δουλέψουμε κι αν δεν παράξουμε, αν δεν τρώμε ελληνικά κρεμμύδια και λεμόνια, δε πρόκειται ποτέ όχι να νικήσουμε, αλλά ούτε καν να συνέλθουμε. Εκεί χρειαζόμαστε “ψυχή βαθιά”.
    Εγώ την Τρίτη, θα είμαι στο Αθανασιάδειο στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξω αυτές τις απόψεις. Ελπίζω να είστε όλοι όσοι διαφωνείτε με τους κυβερνητικούς χειρισμούς και να με αντικρούσετε. Πρόσωπο με πρόσωπο και επιχειρήματα.
    Και κάτι τελευταίο. Σ’ όλη μου τη ζωή δούλεψα. Όχι στο δημόσιο αλλά στον ιδιωτικό τομέα. Μακάρι να είχαν κάνει το ίδιο, όλοι όσοι σήμερα πρεσβεύουν την Επανάσταση.

  9. Πώς τους έλεγαν παλαιότερα τους αριστερούς που άλλαζαν ιδεολογία ή με μεθόδους βασανιστηρίων τούς ανάγκαζαν σε δηλώσεις μετανοίας; Ανανήψαντες.

    Ο Τσίπρας λοιπόν και οι βουλευτές του κόμματός του πληρούν το συγκεκριμένο όρο. Δέν νομίζω ότι χωράει καμία αμφιβολία πως όποιος κυβερνά και ψηφίζει ως νόμους του κράτους τα συγκεκριμένα μέτρα, μόνο κομμουνιστής δεν μπορεί να λογίζεται.

    Μεταξύ τους φυσικά μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται και να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν: σύντροφε, επαναστάτη κτλ. Άλλωστε εδώ ακόμη στο ΠΑΣΟΚ ως σύντροφοι αλληλοπροσφονούνται.

    Παρακολουθούμε λοιπόν μία μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ –που προέκυψε ως ατύχημα, αλλά δεν αλλάζει το αποτέλεσμα– σε κόμμα σοσιαλδημοκρατίας με κατεύθυνση και νομοθετική δράση φιλελευθερισμού.

    Μη νομίζετε πως ζηλεύω ή δυσαρεστούμαι επειδή αυτοί οι νεόκοποι ανανήψαντες επαναστάτες αντί να καταλύσουν τη Βαστίλη, τώρα καταλαμβάνουν το δικό μας ιδεολογικό χώρο.

    Δεν είναι και τόσο εύκολο να έχεις μεταρρυθμιστικό πνεύμα – και λίγα δεν ακούσαμε εμείς που ζητούσαμε αξιολόγηση στο δημόσιο, απελευθέρωση επαγγελμάτων και ιδιωτικοποιήσεις. Τσολάκογλου μας ανέβαζαν, γερμανοτσολιάδες μας κατέβαζαν, ενώ χαρακτηρισμοί όπως: προδότες, ξεπουλητές της δημόσιας περιουσίας, Μερκελιστές, ραγιάδες κ.λπ. ήταν στην ημερήσια ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αφήνοντας κατά μέρος την πικρία, μπορούμε με ψυχραιμία να βγάλουμε ένα γενικό συμπέρασμα για τα μέτρα που είναι το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό πακέτο των τελευταίων 50 ετών.

    Είναι σκληρά γιατί αυξάνουν τους έμμεσους φόρους, αν και προσωπική μου άποψη ολόσωστο που επιβάλλει μεγαλύτερο ΦΠΑ στα νησιά, στα ξενοδοχεία και στην εστίαση. Ποτέ μου δέν κατάλαβα την εμμονή στις ανταγωνιστικές τιμές στον τουρισμό. Δηλαδή ποιος από εμάς δέν θα φύγει ταξίδι στην Ισπανία, αλλά θα προτιμήσει την Πορτογαλία γιατί έχουν διαφορά 4% στο ΦΠΑ; Θα μου πείτε, ο πελάτης κοιτά συνολικά το πακέτο τιμών. Ε, λοιπόν, αυτό είναι αμφισβητούμενο. Στην Ιταλία επιβάλλουν σε έκαστο τουρίστα 60 ευρώ φόρο διαμονής (εκτός άλλων φόρων) αλλά κανέναν δέν τον ενδιαφέρει και δείξτε μου κάποιον που ακύρωσε την εκδρομή του γιατί οι Ιταλοί βάζουν αυτό τό φόρο. Επιπλέον 20 εκ. τουρίστες έρχονται στη χώρα μας και καταλύουν στα νησιά μας, σκεφτείτε τους φόρους από τον αυξημένο ΦΠΑ – που βεβαίως θα πληρώσουμε στη δύσκολη συγκυρία και εμείς, αλλά θα εισπράξουμε και ζωντανά χρήματα από το εξωτερικό.

    Οι επόμενοι που πλήττουν τα μέτρα είναι οι αγρότες, αλλά αυτός ο κλάδος μέχρι στιγμής δεν έχει πληγεί από την κρίση –αν δεν βγήκε ωφελημένος– και γιατί ο αγρότης επιχειρηματίας να φορολογείται με το μισό συντελεστή από τους άλλους επαγγελματίες; Επειδή επί δεκαετίες δέν πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές, αλλά λάμβανε σύνταξη ΟΓΑ μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και παιδιά δηλωμένους δήθεν αγρότες από κοινοτάρχες και δημάρχους και επειδή έμαθαν να είναι οι καλομαθημένοι και χαριστικά επιδοτούμενοι;

    Βεβαίως και στο πακέτο των μέτρων υπάρχει σκληρότητα και αδικία, όπως η προκαταβολή φόρου 100% των επιχειρήσεων, εισφορές αλληλεγγύης (τι ευφάνταστος τίτλος για ένα χαράτσι), φόροι πολυτελείας, τεκμήρια, ΕΝΦΙΑ κ.ά.

    Όμως, όταν ανακάμψουμε, αυτά διορθώνονται και εύκολα γίνεται επεξεργασία του φορολογικού και μείωση του ΦΠΑ.

    Αλλά η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η αξιολόγηση στο δημόσιο, η εξίσωση των μισθών των υπαλλήλων με το εννιαίο μισθολόγιο, οι αποκρατικοποιήσεις, η εκμετάλευση της δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και η μετατροπή τους σε φόρους υπέρ όλων, η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τις 400 στρεβλώσεις, η κατάργηση της παγκόσμιας ντροπής να βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη 45άρηδες, είναι μεταρρυθμίσεις ενάντια σε ρουσφέτια και προνόμια, που το πελατειακό κράτος δόμησε επί 50 χρόνια και φτάσαμε σε ελάχιστες ημέρες να γκρεμίσουμε.

    Με το ρυθμό που έκανε μεταρρυθμίσεις στα κλειστά επαγγέλματα και αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα χρειαζόμασταν έναν αιώνα για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. (Αλήθεια, εκείνος ο κομμουνιστής ο Σαμαράς, που έτρεμε το φυλλοκάρδι του μην έχει πολιτικό κόστος και δυσαρεστήσει την πελατεία του στερώντας προνόμια, πού εξαφανίστηκε);

    Τολμώ να πάρω θέση και να προφητεύσω πως η εφαρμογή αυτών των μέτρων και η τήρηση των δεσμεύσεων στο μεταρρυθμιστικό δρόμο θα μας οδηγήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2016 στις αγορές, που θα δείξουν εμπιστοσύνη και θα αγοράσουν τα ομόλογα που θα εκδώσουμε, βγάζοντάς μας από την κρίση δανεισμού και ολοκληρωτικά από τα μνημόνια.

    Αν πραγματικά εφαρμόσουμε όσα ψηφίσουμε, ούτε καν θα χρειαστούμε ολόκληρο το ποσό του νέου δανεισμού. Προσδιορίζω πως μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους θα σταθούμε στα πόδια μας και θα γυρίσουμε σελίδα, ενώ τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της οικονομίας θα δώσουν δυνατότητα να μειώσουμε την ανεργία και να προχωρήσουμε με ανάπτυξη.

    Αυτό το τέρας που έθρεψαν οι δεξιές και κεντρώες κυβερνήσεις και στα δύσκολα αντιστάθηκαν σθεναρά να μη διορθώσουν, δημιουργώντας στην οικονομία και την κοινωνία προνομιούχες τάξεις με πρώτη τη δημοσιοϋπαλληλική ελίτ, αλλά και ιδιώτες επαγγελματίες που τους πρόσφεραν ξεδιάντροπα προνόμια και ολιγοπώλια, ήρθε λοιπόν μία αριστερή κυβέρνηση να ανατρέψει.

    Μπορεί να συμβαίνει εξ ανάγκης, από ατύχημα, από καραμπόλα, γιατί ο Τσίπρας αγάπησε την καρέκλα του και το γυρνάει σοσιαλδημοκρατικά για να παραμείνει, γιατί φοβήθηκε το βάρος της ευθύνης της καταστροφής, μπορεί γιατί ο Βαρουφάκης έχει διαταραχή προσωπικότητας, πήγε να μας κάνει κακό αλλά στο τέλος γυρνάνε τα γεγονότα υπέρ μας, μπορεί γιατί οι Ευρωπαίοι μάς στρίμωξαν και βρήκαν ευκαιρία να τα βάλουν όλα σε ένα πακέτο, μπορεί, μπορεί, μπορεί…

    Είναι όμως η πραγματικότητα και μία μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε, που εμφανίζεται μία φορά σε 50 χρόνια.

    Έχουν το θάρρος αυτοί οι ανανήψαντες αριστεροί να τα βάλουν με δεκάδες προνομιούχες τάξεις που κάποτε τους είχαν ακροατήριο και ψηφοφόρους και να ανατρέψουν τους καλομαθημένους βολεμένους πελάτες τους στο όνομα της ελεύθερης οικονομίας;

    Ας τους ενθαρρύνουμε, ας τους δώσουμε κουράγιο με τα λόγια του καταραμένου Σλοβένου στρουκτουραλιστή και αριστερού φιλόσοφου Σλαβόι Ζίζεκ, που παραφράζοντας τα λόγια της Αγίας Γραφής, διαβαίνω τις κοιλάδες του σκότους και δεν φοβάμαι γιατί έχω τον Κύριό μου, είπε: «Εμείς οι αριστεροί διαβαίνουμε τις κοιλάδες του σκότους και δεν φοβόμαστε γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε περισσότερο ΚΑΚΟΙ από τους δαίμονες που μας παραμονεύουν και μας επιβουλεύονται».

    Η αριστερά πάντα επικαλείται το καλό αλλά πράττει αντίθετα, αυτή τη φορά όμως η μοίρα φωνάζει από την άλλη μεριά, κι εμείς περιμένουμε τα αποτελέσματα.

  10. Να πώς απαντά στον κ. Τσίπρα η ύπατη αρμοστεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

    Πώς χαρακτήριζε ανέκαθεν ο ελληνικός λαός έναν πρωθυπουργό που προδίσει την εμπιστοσύνη του και καταπατά τα δικαίωματα και την κυριαρχία της χώρας;

    Το τι οφείλει να κάνει ένας Πρωθυπουργός που σέβεται τη δέσμευσή του απέναντι στο λαό που τον ψήφισε και τη χώρα του, ιδίως όταν δέχεται τελεσίγραφα, το περιγράφουν οι επιτετραμένοι της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Διαβάστε:

    “Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να παραιτηθεί από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς εκείνους που τον εξέλεξαν με σαφή εντολή να διαπραγματευτεί μια δίκαιη λύση που δεν θα διαλύσει την ελληνική δημοκρατία και δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Η συνθηκολόγηση στο τελεσίγραφο για την επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας στον Ελληνικό πληθυσμό θα ήταν ασύμβατη με τη δημοκρατική εμπιστοσύνη προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό από το εκλογικό σώμα. Εκ φύσεως, κάθε κράτος έχει την ευθύνη να προστατεύει την ευημερία όλων των ατόμων που ζουν υπό τη δικαιοδοσία του. Αυτό περιλαμβάνει φορολογική και δημοσιονομική κυριαρχία και ρυθμιστικό χώρο που δεν μπορεί να χαλκευτεί από εξωτερικούς παράγοντες, είτε είναι κράτη, διακυβερνητικές οργανώσεις, είτε πιστωτές.

    Το άρθρο 103 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ορίζει ότι οι διατάξεις του Χάρτη κατισχύουν όλων των άλλων συνθηκών, ως εκ τούτου, καμία συνθήκη, ή συμφωνία δανείου δεν μπορεί να υποχρεώσει μια χώρα να παραβιάσει τα πολιτικά, πολιτιστικά, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιωμάτα του πληθυσμού της, ούτε μπορεί μια σύμβαση δανείου να ακυρώσει την κυριαρχία ενός κράτους. Οποιαδήποτε συμφωνία που θα απαιτούσε μια τέτοια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς εθιμικού δικαίου είναι contra bonos mores (αντίθετη με τα χρηστά ήθη) και συνεπώς άκυρη, σύμφωνα με το άρθ. 53 της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών.

    Μια δημοκρατική και δίκαιη διεθνής τάξης απαιτεί ένα εμπορικό και οικονομικό καθεστώς που θα διευκολύνει την υλοποίηση του συνόλου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι διακυβερνητικές οργανώσεις πρέπει να προωθούν και σε καμία περίπτωση να εμποδίζουν την επίτευξη της πληρότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το εξωτερικό χρέος δεν αποτελεί δικαιολογία για να παρεκκλίνουν, ή να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ή για να προκαλέσουν οπισθοδρόμηση κατά παράβαση των άρθρων 2 και 5 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα.” – Δείτε περισσότερα στο: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=16170&LangID=E#sthash.Jvo54L3F.dpuf

    Εσείς πώς θα χαρακτηρίζατε έναν πρωθυπουργό που θα έλεγε ΝΑΙ στα τελεσίγραφα; Οι παππούδες μας που πολέμησαν για την τιμή και την υπόληψη της πατρίδας, λέγοντας ΟΧΙ με το αίμα και τη ζωή τους στα τελεσίγραφα, θα τον αποκαλούσαν δοσίλογο και θα τον εκτελούσαν στην πρώτη ευκαιρία. Εμείς έχουμε τόσο πολύ μεταλλαχθεί σε γραικύλους;
    Αναρτήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ στις 12:23 μ.μ.

  11. Λογια, λογια,πολλα λογια,καμια ουσια..απολυτη διχονοια μεταξυ μας…..

  12. Δεν είναι θέμα διχόνοιας. Ή είσαι με την Ελλάδα ή είσαι με τους άλλους. Αυτό ίσχυε και στην κατοχή.

  13. Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Ακούμε από αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ την άποψη ότι τα όσα συμβαίνουν αποτελούν πραξικόπημα.

    Είναι σωστό. Αλλά είναι νομίζω η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που μας προτείνει κάποιος, ως απάντηση στο πραξικόπημα, να το εκτελέσουμε οι ίδιοι!

    Είναι όντως πραξικόπημα. Είναι πραξικόπημα οργανωμένο στο εξωτερικό, παρακολουθούμενο και στις τελευταίες του λεπτομέρειες από το εξωτερικό και αποσκοπεί στην ανατροπή της βούλησης του ελληνικού λαού , όπως εκφράστηκε στις 5 Ιουλίου.

    Τα δημοψηφίσματα δεν είναι παιδικές εκδρομές, ούτε δημοσκοπήσεις. Δεν ανατρέπονται ούτε με αποφάσεις κυβερνήσεων, ούτε καν της Βουλής. Ανατρέπονται μόνο με άλλο δημοψήφισμα. Αντίθετες αποφάσεις των πολιτειακών οργάνων είναι εκ προοιμίου αντισυνταγματικές, άκυρες και ανυπόστατες.

    Κάναμε τέσσερα δημοψηφίσματα στον 20ό αιώνα για τη βασιλεία. Το δημοψήφισμα του 1925 που άλλαξε με το δημοψήφισμα του 1935 και μετά με το δημοψήφισμα του 1974. Δεν θα μπορούσαν όχι 251, ούτε και 451 βουλευτές της Βουλής να αλλάξουν αυτό το αποτέλεσμα, επαναφέροντας τη Βασιλεία.

    Εξάλλου καμμιά ουσιαστική μεταβολή στις πραγματικές συνθήκες δεν σημειώθηκε μετά τις 5 Ιουλίου, που να δικαιολογεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας, που ζήτησε να ψηφιστεί το ‘Όχι, ενεργεί ωσάν το Ναι να είχε κερδίσει, από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες. Και το ότι χρησιμοποιεί μαζικά όλα τα επιχειρήματα του Ναι για να κατατρομάξει τον ελληνικό λαό και να τον πείσει ότι το θάρρος που του ζήτησε η ίδια να επιδείξει, είναι άτοπο!

    Οι βουλευτές, και της αριστεράς και της δεξιάς, έχουν ορκιστεί να τηρούν το σύνταγμα, όχι την κομματική τους πειθαρχία! Η εντολή που πήραν οι βουλευτές της αριστεράς και των Αν.Ελλ. από τους εκλογείς τους, από τις οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν, από τον ελληνικό λαό στις 25 του Γενάρη, δεν είναι εντολή να συνεχίσουν αυτή την πολιτική, αλλά να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να την σταματήσουν. Είναι βουλευτές και υπουργοί γιατί μια χώρα καταστρέφεται, γιατί ένας λαός ταπεινώνεται. Δεν είναι για να προδώσουν για τρίτη φορά σε πέντε χρόνια τον ελληνικό λαό, μετατρεπόμενοι, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και μετά τη ΝΔ, σε πειθήνια όργανα των Δανειστών και των Ξένων. Οι έδρες τους δεν ανήκουν ούτε στους ίδιους, ούτε στο κόμμα τους. Ανήκουν στον ελληνικό λαό που τους έστειλε εκεί που είναι για να τον εκπροσωπήσουν, και όχι να προδώσουν τη θέλησή του.

    Επιπλέον, δεν υπάρχει καμιά απόφαση των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, που να επιτρέπει την μετατροπή αυτού του κόμματος από αντιμνημονιακή σε μνημονιακή δύναμη. Μέσα σε γεγονότα ιστορικής σημασίας, που θα επέβαλαν προ πολλού την σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου του Κόμματος, δεν έχει καν συνεδριάσει η Κεντρική του Επιτροπή.

    Είναι λοιπόν όχι ένα, αλλά πολλά πραξικοπήματα που συμβαίνουν μετά τις 5 Ιουλίου. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε συνθηκολόγηση το αποτέλεσμα, επιδεικνύοντας τουλάχιστο κάποιο αυτοσεβασμό και ειλικρίνεια. Θα το υποστηρίξω όμως, είπε, για να αποφύγω τον εμφύλιο πόλεμο!

    Κάνει λάθος. Η επιβληθείσα από την Αγγλία συμφωνία της Βάρκιζας του 1945, που μοιάζει σε βασικά σημεία της με τη συμφωνία Τσίπρα-δανειστών που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στην ΕΕ, δεν απέτρεψε, διευκόλυνε τον εμφύλιο πόλεμο, όπως συχνά κάνει μια άδικη και άνιση συμφωνία.

    Πολύ φοβόμαστε ότι το Τρίτο Μνημόνιο δεν συνιστά μόνο συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής των δύο προηγουμένων, αλλά κινδυνευει να αποδειχθεί και η έναρξη μιας επικίνδυνης περιόδου πολιτικής αστάθειας και κραυγαλέας συνταγματικής εκτροπής. Ας βάλει ο Θεός, αλλά και ο Λαός της Ελλάδας το χέρι του.

    Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

    Μισό αιώνα ακριβώς από το πραξικόπημα του Βασιλιά, με τη συνδρομή των αποστατών, εναντίον της βούλησης του ελληνικού λαού, πραξικόπημα που οδήγησε στη δικτατορία και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here