Home Πολιτικά Τι ψήφισαν οι τρεις βουλευτές Λέσβου και η Αγλαΐα Κυρίτση – Επιστολές...

Τι ψήφισαν οι τρεις βουλευτές Λέσβου και η Αγλαΐα Κυρίτση – Επιστολές και Δηλώσεις

774
15

Με αρκετές απώλειες για το κυβερνητικό σχήμα, πέρασε η πρόταση που θα προωθηθεί για διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας. Η Βουλή έδωσε την έγκρισή της στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 251 και κατά 32. “Παρών” ψήφισαν οκτώ. Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”παρών”- “παρούσα” ψήφισαν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων , Δημήτρης Στρατούλης, η Αγλαΐα Κυρίτση, ο Θανάσης Σκούμας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Παναγιώτης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας. Οχι ψήφισε η Ιωάννα Γαϊτάνη, η Ελένη Ψαρέα. Απουσίασαν ο Γιάνης Βαρουφάκης, η Ελένη Αυλωνίτου, η Ραχήλ Μακρή, η Ελένη Σωτηρίου, ο Δημήτρης Κοδέλας, ο Βασίλης Κυριακάκης κι o Βασίλης Χατζηλάμπρου από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ψήφισαν οι βουλευτές Λέσβου

Σχετικά με τους τρεις βουλευτές της Λέσβου, ο Γιάννης Ζερδελής ψήφισε ΝΑΙ στην πρόταση, αλλά υπογράφει μια επιστολή μαζί με ακόμα 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ναι μεν ψήφισαν θετικά, αλλά το έκαναν για να μη χαθεί η δεδηλωμένη και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μη ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στη βουλή στη συνέχεια. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου της ΝΔ ψήφισε επίσης ΝΑΙ, σε αντίθεση με τον βουλευτή του ΚΚΕ στη Λέσβο, Σταύρο Τάσο, που ψήφισε ΌΧΙ. Η Αγλαΐα Κυρίτση που εκλέχτηκε από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι περιφερειακή σύμβουλος βορείου Αιγαίου, ψήφισε Παρούσα(Παρόν). Ακολουθούν η επιστολή που συνυπογράφει ο Γιάννης Ζερδελής και η δήλωση της Αγλαΐας Κυρίτση για την επιλογή της να ψηφίσει “Παρούσα”.

Η επιστολή των 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υπογράφει και ο Γιάννης Ζερδελής.

zerdelis-plomari«Οι κάτωθι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόταση προς τους “Θεσμούς”, στη βάση της οποίας η κυβέρνηση μας ζητάει να δώσουμε με τη ψήφο μας εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.

Αυτή η πρόταση στην ουσία συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και θα επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην οικονομία και θα καταστήσει ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον της χώρας.

Για αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο προτάσεις – πρόταση – προς τους “Θεσμούς” και υπογραμμίζουμε ότι η ίδια αυτή τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές μας πολιτικές πεποιθήσεις.

Όλοι/ες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφισθεί από την Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτήν την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση.

Το δικό μας “ναι” που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως “ναι” στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό- λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα.

Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους.

Οι υπογράφοντες/ουσες βουλευτές: Αμμανατίδου Λίτσα, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Ζάννας Ζήσης, Ζερδελής Γιάννης, Ήσυχος Κώστας, Ιωαννίδης Ηλίας, Καματερός Ηλίας, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Κώτσιας Θωμάς, Ουζουνίδου Ευγενία, Πετράκος Θανάσης, Σαμοΐλης Στέφανος, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Χουντής Νίκος»

Η επιστολή της Αγλαΐας Κυρίτση: Δηλώνω παρούσα στους αγώνες και τις μάχες που έρχονται για μια άλλη πορεία της χώρας με πρωταγωνιστή και κυρίαρχο το λαό.

kyritsi-limnos3Η πρόταση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και η διαδικασία που ακολουθήθηκε, μέσα σε ένα πλαίσιο ωμών εκβιασμών και τετελεσμένων από τους δανειστές μας, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της χώρας και κυρίως με το γενναίο ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Ο λαός μάς δέσμευσε και όρισε μια νοητή αλλά ξεκάθαρη γραμμή. Μια λαϊκή κόκκινη γραμμή από την οποία δεν μας επιτρέπεται να πάμε πιο πίσω. Δεν μας επιτρέπεται να την παραλλάξουμε, να την ερμηνεύσουμε λάθος, να τη χρησιμοποιήσουμε, να την ξεχάσουμε ή να την παραδώσουμε κάτω από πιέσεις και κυνικές απειλές σε όσους στραγγαλίζουν συστηματικά τη χώρα.
Μπορούμε να παραβλέψουμε ή να διαπραγματευτούμε πολλές κόκκινες γραμμές, αλλά την κόκκινη γραμμή που έβαλε ο λαός με τη γενναία στάση του δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.
Αυτό που κληθήκαμε να υπερψηφίσουμε έκανε τον καθένα από μας να αναμετρηθεί με τη συνείδηση και τις αρχές του. Και είναι μια αναμέτρηση εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά μέσα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
Η ψήφος μου δεν είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησης. Είναι μια ψήφος δύσκολη, που υπακούει στη συνείδησή μου και κυρίως στο «όχι» που με γενναιότητα διατράνωσε ο ελληνικός λαός.
Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει ο λαός δεν μας επιτρέπει να προτείνουμε και πολύ περισσότερο να υλοποιήσουμε μνημόνια υποτέλειας.
Η αριστερά πρέπει να απελευθερώνει και να ανοίγει νέους δρόμους, υπηρετώντας την εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
Δηλώνω παρούσα στους αγώνες και τις μάχες που έρχονται για μια άλλη πορεία της χώρας με πρωταγωνιστή και κυρίαρχο το λαό.

==============================
Με πληροφορίες από το site Koutipandoras.gr

Facebook comments:

15 COMMENTS

  1. Με ολόφρεσκο το ΟΧΙ του 61% του λαού, το 83% της βουλής ψηφισε ΝΑΙ!!!
    Πώς γίνεται;;;
    This is ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ( ή αλλιώς ΕΜΜΕΣΗ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
    Δοξάστε την !

  2. Ο Τσίπρας έχασε τη δεδηλωμένη. Από τους 162 βουλευτές της κυβέρνησης οι 145 ψήφισαν ΝΑΙ και από αυτούς οι 15 το έκαναν, σύμφωνα με δήλωσή τους, μόνο και μόνο για να μην πέσει η κυβέρνηση. Άρα η κυβέρνηση έχει 130. Μόνη λύση πιστεύω ότι είναι η παραίτηση Τσίπρα από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ανάληψη της πρωθυπουργίας από τη Ζωή. Η ομιλία της στη Βουλή ήταν συγκλονιστική. Απέδειξε ότι έχει άντερα και κυρίως είναι πιστή στις ιδέες της και στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος, για τις οποίες και εκλέχτηκε. Ο Τσίπρας ήταν θλιβερός. Μου θύμισε το Σαμαρά του 2012 και το περίφημο “ουδείς αναμάρτητος”. Κρίμα, γιατί οι Έλληνες τον εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν ότι ήταν η ελπίδα της Ελλάδας, αλλά τους πρόδωσε.

  3. (Απόσπασμα από άρθρο του Δ.Καζάκη) Η Βουλή προχωρά σε ανοιχτό πραξικόπημα ψηφίζοντας το χειρότερο μνημόνιο όλων.
    Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή θα μείνει στην ιστορία. Είναι η πρώτη φορά που τόσο ανοιχτά η Βουλή βρίσκεται σε τόσο κατάφωρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα και την εκφρασμένη θέληση του λαού. Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα που έδωσε ένα συντριπτικό 61,3% κατά οποιασδήποτε συμφωνίας σε βάρος του λαού και της πατρίδας, 251 βουλευτές ψηφίζουν την χειρότερη συμφωνία που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την αρχή των μνημονίων.

    Πρόκειται για ένα τόσο κατάφωρο πραξικόπημα, που κανείς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Η Βουλή, όπως και η κυβέρνηση, στερούνται πλέον λαϊκής εντολής και σφετερίζονται ανοιχτά την εξουσία που τους δίνει το Σύνταγμα. Καταπατούν την λαϊκή κυριαρχία και αντιστρατεύονται την λαική θέληση, ιδίως όταν αυτή είναι τόσο νωπά και έκδηλα εκφρασμένη. Το κοινοβουλευτικό αυτό πραξικόπημα προσιδιάζει με εκείνα της περιόδου του εμφυλίου, αλλά και κατόπιν από τις δοτές κυβερνήσεις με τις πλάτες ξένων δυνάμεων.

    Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί. Αν η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το περήφανο ΟΧΙ της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ούτε να ανταποκριθεί σ’ αυτό, όφειλε να παραιτηθεί και να διευκολύνει την προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να διαμορφωθούν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί αντίστοιχοι της λαικής θέλησης. Δεν το έκανε. Αντίθετα προτίμησε το πραξικόπημα με τη συνέργεια των δυνάμεων του δοσιλογισμού, προκειμένου να υποταχθεί η χώρα στους δανειστές.

    Είχαμε όμως κι ορισμένα καινούργια δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά ψηφίζεται μνημόνιο και μάλιστα το χειρότερο δυνατό με τις λιγότερες διαφοροποιήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Μόνο δυο βουλευτίνες του κυβερνητικού συνασπισμού είχαν την αξιοπρέπεια να καταψηφίσουν κι έτσι να διασώσουν τιμή και αξιοπρέπεια.

    Για το πραξικόπημα αυτό και για ότι ακολουθήσει, ο Τσίπρας και η αριστερά του, όπως και οι πατριώτες της τσέπης και του θώκου του Καμμένου, φέρουν ακέραια την ευθύνη και οφείλουν να λογοδοτήσουν όχι μόνο πολιτικά στον λαό, αλλά και στην ποινική δικαιοσύνη για πράξεις σφετερισμού της εξουσίας και εσχάτης προδοσίας. Κι αν νομίζουν οι εν λόγω κυρίες και κύριοι ότι όλα αυτά θα ξεχαστούν, γελιούνται.

  4. Γύρω στο 85 ο Κατσιφάρας είχε πει σε δελφίνους του Ανδρέα καθίστε καλά γιατί αν δεν ήταν ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός τής πολυκατοικίας μας. ΑΚΟΥΤΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΤΣΗ. Αν δέν ήταν ο Τσίπρας ούτε εσάς θά σάς ήξερε κανείς.

  5. Η Αγλαϊα

    Μεταξύ των άλλων και η Αγλαϊα. Που ο ΣΥΡΙΖΑ την βρήκε μετρίου βεληνεκούς παρουσιάστρια-δημοσιογράφο της ΕΡΤ και παραλίγο να την κάνει περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, παραγκωνίζοντας τοπικές προσωπικότητες με ιστορία και αγώνες, την έκανε βουλευτή Επικρατείας φέρνοντάς την στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Και που δεν παραιτήθηκε από την πρωτοκαθεδρία του συνδυασμού, όταν εκλέχθηκε βουλευτής, επιμένοντας να μετέχει στην ρύθμιση των ζωτικών θεμάτων του Αιγαίου, που πριν από την ανάδειξή της σε όλα αυτά τα αξιώματα, το ήξερε μόνο από φωτογραφίες.

    Η Αγλαϊα Κυρίτση λοιπόν, που αν γνωρίζω καλά, δεν είναι καν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε παρούσα, σε μια επίδειξη άκρας επαναστικότητας, απορρίπτοντας την έκκληση Τσίπρα, να μην τραυματίσουν οι βουλευτές το κυβερνών κόμμα. Μπράβο μας, μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, που δεν είχε, προφανώς επαρκή γνώση της ανθρωπογεωγραφίας, όταν σχεδίαζε την ανάληψη της (διαχείρισης) της εξουσίας.

  6. Το δικό μας “ναι” που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως “ναι” …χαχαχα. Είναι ένα ΟΧΙ αλλα__ ΝΑΙ μι χάσουμε και το βουλευτιλίκι ρε σεις μην αγωνίζεστε πια τόσο και μάλιστα από μέσα άντε παρετιθητε γιατί εδώ κάτι τέτoιους στο χωριο μας τους λέμε κουλουμπρ…….κύρης

  7. Ακούω μερικούς όψιμους υποστηρικτές και πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να ρωτούν, μα τι θέλει επιτέλους ο ελληνικός λαός, την καταστροφή της Ελλάδας; Κύριοι, αν θέλαμε να φτάσει η κατάσταση εδώ (παράδοση και υπογραφή άνευ όρων), δεν θα ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ στις 15/1/15, αλλά Σαμαρά, δεν θα ψηφίζαμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αλλά ΝΑΙ. Απεμπολήσατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, για τις οποίες και ψηφιστήκατε.,Όσο για την Κυρίτση κ. Μαυραγάνη, για την οποία χύνετε χολή, είναι μία από τους 32 βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν και πολύ καλά έκαναν, μένοντας πιστοί στις ιδέες τους, τη συνείδησή τους και τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και όχι απεμπολώντας όλα αυτά όπως οι καιροσκόποι πολιτικοί καριερίστες που έχουν μαζευτεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Από πότε η ηθική, η αγωνιστικότητα, η πίστη στις ιδέες μας είναι κατακριτέες;
    Ο Τσίπρας αυτοκτόνησε πολιτικά ακολουθώντας την τακτική Σαμαρά το 2012 και είμαι 100% σίγουρος ότι μόλις περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού(και όχι των βουλευτών του) θα παραιτηθεί. Όμως τότε θα είναι πολύ αργά για την Ελλάδα. Γι’ αυτό θα πρέπει οι 32 που στέκονται ακόμα όρθιοι στο ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύω ότι είναι πολύ περισσότεροι, με επικεφαλής τη Ζωή, να κινηθούν τώρα για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Έχετε τη στήριξη του 60% του ελληνικού λαού, μην δειλιάσετε τώρα. Είστε η ελπίδα που μας απέμεινε. Βάλτε κ. Μαυραγάνη να ακούσετε την ομιλία της Ζωής στη Βουλή, αν δεν μπορούσατε να μείνετε ξύπνιος για να την ακούσετε ζωντανή στις 3 τα μεσάνυχτα. Με την ομιλία της εξέφρασε όλους τους Έλληνες, που ελπίζουν και μάχονται για το αύριο της Ελλάδας, μη υποκύπτοντας στις ύαινες, τους λύκους και τα ερπετά που μας εκβιάζουν.

  8. Υπάρχει βέβαια μία τελευταία ελπίδα. Ο Σόιμπλε! Τι παράδοξο! Όμως από τις πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι ο μόνος που δεν θέλει τη συμφωνία. Αυτά που ζητάει μόνο από προδότες της Ελλάδας θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά. Δίνει 2 εναλλακτικές: 1. επιπλέον μέτρα με ταυτόχρονη δημιουργία από την Ελλάδα ταμείου εγγυήσεων στο οποίο θα μπουν περιουσιακά μας στοιχεία ύψους 50δις, τα οποία θα πάνε στους δανειστές αν αποτύχει το πρόγραμμα. 2. πενταετή έξοδο από το ευρώ με αναδιάρθρωση του χρέους και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.
    Τώρα είναι η ώρα Αλέξη να σώσεις την τιμή σου λέγοντας ένα μεγαλοπρεπές fuck you στο Σόιμπλε. Το οποίο σίγουρα θα του το έλεγε ο Βαρουφάκης, αν τον έπαιρνες μαζί σου και δεν έκανες άλλο ένα από τα μοιραία λάθη σου να τον αποπέμψεις.

  9. Ενώ συντελείται πραξικόπημα παραχάραξης της λαίκής βούλησης,ο κυρ Μαυραγάνης ο διακεκριμένος νομικός,ο…δημοκράτης,την πέφτει στην Αγλαϊτσα που ψέλησε παρόν.Λίγη τσίπα δεν έμεινε?

  10. Φαίνεται ότι οι “επαναστάτες” περίσσεψαν στο Πλωμάρι. Δεν ξέρω ποιος είναι ο Τζιμ, ο θαυμαστής της Ζωής, αλλά έχω την εντύπωση, πως αγνοεί ορισμένα βασικά πράγματα:
    1ον Ότι στον ΣΥΡ. υπάρχουν πολλοί περισσότεροι αγωνιστές απ’ αυτόν, που έχουν δώσει κομμάτια από τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Κυριαρχίας.
    2ον Ότι ο ΣΥΡ. δεν πήρε την διαχείριση της εξουσίας κι όχι την ίδια την εξουσία, με εκλογές ενός αστιδημοκρατικού καθεστώτος και ΟΧΙ με επανάσταση.
    3ον Ότι ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος ως κυβέρνηση να λειτουργήσει μέσα σ’ αυτούς τους κανόνες και όχι με επαναστατικούς.
    4ον Η άλλη λύση ήταν (τώρα πια δεν είναι) η έξοδος από την ευρωζώνη και το ευρώ. Με την οποία προσωπικά ήμουνα και υποστηρίζω. Αλλά η ιστορία αυτή χρειάζεται οργάνωση, προετοιμασία, σχέδιο και απόφαση γρήγορη και χωρίς πολλές συζητήσεις και αμφισημίες. Και κυρίως την σύμφωνη γνώμη του λαού, με κατάλληλη προετοιμασία. Προϋποθέσεις, που όπως προκύπτει δεν τις είχε ο ΣΥΡ , ίσως δεν τις είχε καν σκεφθεί.
    Είχαμε λοιπόν από τη μια την κυβέρνηση να προσπαθεί να διαπραγματευθεί, με τον σωστό στις αντιλήψεις και στις απόψεις Βαρουφάκη κι από την άλλη ένα μέρος του κόμματος να αντιδρά, σ’ αυτές και να διαδηλώνει με το σύνθημα “Ούτε ένα βήμα πίσω”, με ταυτόχρονες ενέργειες της προέδρου της Βουλής, που συγκροτούσαν την αρχή ενός πολέμου.
    Και όχι μόνο την Ζωή, αλλά και τον Στρατούλη, ένα παράδειγμα λέω, να αφρίζει λέγοντας “Δεν υπάρχει μνημόνιο, ο λαός το έχει καταργήσει”. Χωρίς να είναι καθόλου σίγουρος, αφού ο λαός με τον πρώτο κλυδωνισμό, έκανε ουρές μπροστά στις τράπεζες και στα σούπερ- μάρκετ.
    Όταν λοιπόν οι πάσης φύσεως επαναστάτες τα μελετήσουν αυτά και ρίξουν μια ματιά στο παρελθόν, δηλαδή τις καταστάσεις που ζήσαμε ως λαός από το 1946 και μετά, θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τις επαναστατικές τους ιδέες. Κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι πονάμε, για την κατάληξη αυτών των “διαπραγματεύσεων”, αλλά δεν μπορούμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις, αγνοώντας την σκληρή πραγματικότητα. Απέχουμε πολύ από το να είμαστε Κούβα, αλλά κι αυτή συνθηκολόγησε στο τέλος.
    Μη σας στενοχωρεί η κριτική για τη στάση της κυρίας Κυρίτση. Πολύ γρήγορα θα διαφοροποιήσει τη στάση της, έχοντας μάλιστα διασφαλίσει και την θέση της στην ΕΡΤ την οποία απλώς διατηρεί σε αναστολή.
    Τη στάση του Γιάννη Ζερδελή να βλέπετε που κι αυτός πονάει, που κι αυτός έχει τις ενστάσεις του, αλλά δεν απέχει και δεν αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση με τη ψήφο του. Γιατί να ξέρετε, αν αποσταθεροποιηθεί αυτή η κυβέρνηση, αν ανατραπεί όπως επιδιώκει ο Σόϊμπλε και οι άλλοι, αυτοί που θα έρθουν θα είναι απείρως χειρότεροι.
    Όλοι πικραινόμαστε για ό,τι συνέβη. Είναι προτιμότερο όμως να διαχειριστεί την κατάσταση μια κυβέρνηση στην οποία υπάρχουν ακόμα ψήγματα ευαισθησίας, παρά να φέρουμε μια άλλη που θα τα συντρίψει.

  11. Πολύ ωραία. Μόλις ζορίσουν λίγο τα πράγματα απεμπολούμε τις ιδέες μας, τις δεσμεύσεις μας, την ηθική μας υπόσταση. Τέτοιους επαναστάτες της δεκάρας δεν έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι έχετε να πείτε για το πραξικόπημα του Σαββάτου στη Βουλή, όπου το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος μετατράπηκε σε ΝΑΙ από 251 βουλευτές; Όσο για τον κ. Ζερδελή, όπως και πολλούς άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταψηφίσουν τα μέτρα, γιατί η ηθική τους υπόσταση ως αριστερών αλλά προπάντων ως ανθρώπων το επιβάλλει. Το επιβάλλει και το 60% των Ελλήνων που ελπίζει σε αυτούς. Τώρα αν ορισμένοι αποφάσισαν να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο Σόιμπλε ας πρόσεχαν. Και μόνο τα συγχαρητήρια στον Τσίπρα από κάτι υποκείμενα τύπου Άδωνη, Μεϊμαράκη και σία αρκούν για να καταλάβουμε ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ανατροπή Τσίπρα σήμερα και εκλογές με Ζωή επικεφαλής των υγειών δυνάμεων που έχουν απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ, πριν ψηφιστούν τα μέτρα από τους επίορκους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού που καραδοκούν σαν τις ύαινες για να ξεσκίσουν τις σάρκες μας. Και όπως έλεγε και ο Τσίπρας πριν γίνει Σαμαράς στη θέση του Σαμαρά: Ο χειρότερος φόβος είναι ο ίδιος ο φόβος και παλιότερα θα πρωτοτυπήσουμε και θα είμαστε η μοναδική κυβέρνηση που θα τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

  12. Θα είχαν αξία όλα αυτά αν μας τα γνωστοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές. Δηλαδή να μας πει ότι εγώ αν πάρω λαϊκή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, θα γίνω διαχειριστής μιας κατάστασης η οποία είναι αναπόφευκτη, με νέο μνημόνιο και νέα λιτότητα και με νέα υφεσιακά μέτρα. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαία του το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, με τα περίφημα μέτρα όπως κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, βασικό μισθό στα 751 ευρώ και πολλά άλλα. Το είχαν κοστολογήσει στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Τελικά όμως φέρνει ένα Νέο Μνημόνιο της τάξης των 12 δις ευρώ με περικοπές και υφεσιακά μέτρα.

    Ένα αναπάντητο ερώτημα είναι το γιατί μας ξεσήκωσε και μας έβγαλε στους δρόμους προκηρύσσοντας δημοψήφισμα που κοστίζει και αρκετά εκατομμύρια ευρώ η όλη διαδικασία για το κράτος που εμείς πληρώνουμε και καλώντας τον λαό να ψηφίσει ΌΧΙ και στην συνέχεια εφόσον το 62% των όσων ψήφισαν υπό συνθήκες τρομοκρατίας από τράπεζες και Μ.Μ.Ε. ψήφισε ΌΧΙ σε νέα μνημόνια, εκείνος δεν το σεβάστηκε;

    Γιατί τόσα χρόνια από το 2009-2010 αντιπολιτευόταν τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά λέγοντας ότι τα Μνημόνια και η εξαθλίωση δεν είναι μονόδρομος και ότι μας κυβερνάν δωσίλογοι που υπηρετούν τους τοκογλύφους; Γιατί δε πήγε μαζί τους να συγκυβερνήσει; Να μη μπαίνουμε και εμείς στη διαδικασία να εκτεθούμε σε μια κοινωνία δύσκολη πολιτικά όπως το Πλωμάρι; Παρά τις δυσκολίες ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα από το 2012 μέχρι σήμερα στο Πλωμάρι.

    Όσο για την Αγλαΐα Κυρίτση η οποία ψήφισε παρόν, ελπίζω να μη στηρίξει τα νέα μέτρα που θα έρθουν στη βουλή και να ψηφίσει όχι. Ναι ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να την κατεβάσει υποψήφια περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, εγώ την στήριξα μπαίνοντας υποψήφιος, κάποιοι όμως δεν την στήριξαν όσο θα έπρεπε σε έναν άνισο αγώνα με Καλογήρου και Γιακαλή. Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτησε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος. Δε σημαίνει όμως ότι όταν ένα κόμμα σε επιλέγει εσύ πρέπει να απολέσεις τη συνείδηση σου. Καλώς ή κακώς οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση, οπότε δημοκρατικό δικαίωμα της είναι, εκείνη τουλάχιστον υπάρχει πιθανότητα να μείνει σταθερή στις απόψεις της ακόμα και αν έχει καβατζωμένη τη θέση της στη ΕΡΤ όπως αναφέρατε.

    Εγώ εκφράζομαι δημοκρατικά και δεν με βρίσκουν σύμφωνο οι εξελίξεις. Με ποιους θα συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής; Θα πατάξει τη διαφθορά; Θα εξετάσεις τη λίστα Λαγκαρτ και τις άλλες λίστες; Θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας τουλάχιστον; Θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το πώς έφτασε η χώρα στην κατάσταση αυτή; Θα πάνε φυλακή οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος; Θα στείλει φυλακή τους εμπλεκόμενους στα γνωστά σκάνδαλα; Θα πληρώσουν οι εκδότες και οι καναλάρχες αυτά που χρωστάνε; Θα γίνουν όπως πρέπει οι διαγωνισμοί στις τις συχνότητες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών; Θα διεκδικήσουμε σοβαρά τις Γερμανικές αποζημιώσεις, επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, πού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία υπερβαίνει το χρέος της χώρας αυτή τη στιγμή;;;

    Εγώ πλέον δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ. Οπότε, ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις πλατείες και στους δρόμους, μέχρι να μας πάνε για γδάρσιμο στα γουναράδικα…

    Το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή που θα έπρεπε να ακολουθήσει η όποια κυβέρνηση το θέλει πραγματικά περιγράφεται σε εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου από το info-war.gr εδώ: http://info-war.gr/2015/07/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE/

  13. Το πραξικόπημα ενάντια στη βούληση του Ελληνικού λαού έγινε πρώτα μέσα στην κυβέρνηση απο την κλίκα των ”ενωτικών ευρωπαιστών”,όταν το μεγάλο όχι έγινε ναί.Ολοι οι βουλευτές του Συριζα πρέπει να καταψηφίσουν αυτή τη συμφωνία μήπως και διασωθεί η χώρα και ο λαός της.Οχι μέχρι τέλους.

  14. ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν

    Οι μικροαστικοί λεονταρισμοί οδηγούν πάντα σε αυτό-εξευτελισμούς: του πολύ θορύβου για το τίποτα…

    Πού κατέληξαν οι λεονταρισμοί της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των θανατηφόρων τοκογλυφικών προτάσεων, των τελεσιγράφων του 4ου Ράιχ, οι λεονταρισμοί του δημοψηφίσματος και του «ΟΧΙ»;

    Κατέληξαν στη μετατροπή το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ» και στην υιοθέτηση προτάσεων ακόμα χειρότερων και δεσμευτικότερων από τις θανατηφόρες εκείνες προτάσεις εναντίον των οποίων έγινε το δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός τις καταδίκασε με ένα συγκλονιστικό ΟΧΙ (62%), ιστορικών διαστάσεων…

    Φυσικά δεν είχαμε ΠΟΤΕ και ΚΑΜΙΑ αυταπάτη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το μικροαστικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης και τη συνακόλουθη μικροαστική της αχρειότητα, η οποία συνοψίζεται: Στην τακτική των λεονταρισμών και ηχηρών τελετουργικών κροτίδων για τη συγκάλυψη της στρατηγικής της ΥΠΟΤΑΓΗΣ στους ληστές και δημίους μας…

    Ήδη από το πρώτο βράδυ του σαρωτικού λαϊκού «ΟΧΙ» υπογραμμίζαμε στο άρθρο:
    Ο Τσίπρας γελοιοποιεί το δημοψήφισμα και πουλάει το «ΟΧΙ»!

    «Ο Τσίπρας, τρομοκρατημένος ο ίδιος από το ισχυρό ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, από το πρώτο βράδυ πουλάει την ιστορική αυτήν ετυμηγορία του ελληνικού λαού: Καλεί σε «εθνική συνεννόηση» τους άσπονδους εχθρούς του ελληνικού λαού, τους βασανιστές του, εκείνους, εναντίον των οποίων όρθωσε το ανάστημά του με το βροντερό του ΟΧΙ…
    Επιχειρεί πανικόβλητος ο Τσίπρας (τόσο πολύ τρόμαξε τους πάντες το ΟΧΙ), όχι απλώς να νοθεύσει το λαϊκό «ΟΧΙ», αλλά να το ακυρώσει κυριολεκτικά…».

    Το κείμενο (μαζί με άλλα σχετικά κείμενα) θα τα βρείτε εδώ:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9750

    ΤΩΡΑ έχουμε την κατάληξη του μικροαστικού παραλογισμού, στην ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ολοκληρωτικής υποταγής της κυβέρνησης στο δωσίλογο «ΝΑΙ», στην ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ολοκληρωτικής ΥΠΟΤΑΓΗΣ στους νέους αποικιοκράτες, στην ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ανάστασης των δωσίλογων πτωμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι»).

    Μόνο που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον σε θέση να αντιληφτεί ότι, με το να προδίδει τόσο βάναυσα και ξετσίπωτα το ελληνικό λαϊκό «ΟΧΙ» που αυτή προκάλεσε, έχει η ίδια θέσει τον εαυτό της στο στρατόπεδο των δωσίλογων, μαζί με τα άλλα «εθνικά» πτώματα των γερμανοτσολιάδων…

    Η «αριστερή» κυβέρνηση άνοιξε η ίδια το λάκκο της…

    Υπέγραψε η ίδια την ταύτισή της με τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ και τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου της…

    Διότι μπορεί να μετέτρεψε το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», αλλά αυτή η πράξη της είναι μια πλαστογραφική κακοήθεια, μια πραγματικότητα εικονική…

    Το «ΟΧΙ», ως ιστορική λαϊκή πράξη, ΥΠΑΡΧΕΙ, συντάραξε τα ΠΑΝΤΑ και δεν μπορεί να σβήσει…

    Αντίθετα αυτό το «ΟΧΙ» της οργής εναντίον των αποικιοκρατών στρέφεται πλέον με μεγαλύτερη ΟΡΓΗ εναντίον των στραγγαλιστών και πλαστογράφων: Εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που τον ΠΡΟΔΩΣΕ με τέτοια πώρωση αυθάδειας…

    Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τα όπλα στον αντίπαλο, περιφρονώντας βάναυσα και αποτρόπαια τη λαϊκή ΕΝΤΟΛΗ.

    Η εκδίκηση της Ιστορίας θα είναι αμείλικτη…

    Αμείλικτη θα είναι και για τους αριστερούς που «φωνάζουν», αλλά συνεχίζουν να παραμένουν στους κόλπους αυτής της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, παρέχοντας το δόλιο άλλοθί της…

    Σήμερα ΟΥΔΕΙΣ πλέον μπορεί να παίξει σε δύο ταμπλό…

    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9757

  15. Αλέξη, τελικά υπάρχουν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ με αξιοπρέπεια. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να πρωτοτυπήσουν και να μείνουν πιστοί στις δεσμεύσεις τους προς το λαό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here