Home Ενημερώσεις Πυρκαγιά σε αποθήκη άχυρου κοντά στο Λύκειο-Γυμνάσιο Πλωμαρίου

Πυρκαγιά σε αποθήκη άχυρου κοντά στο Λύκειο-Γυμνάσιο Πλωμαρίου

1540
7

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ Κυριακής 24 Μαΐου 2015, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική Πλωμαρίου για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη άχυρου που βρίσκεται κοντά στο Λύκειο-Γυμνάσιο Πλωμαρίου.

Στην πυρόσβεση έσπευσαν άμεσα πολίτες με λάστιχα και στη συνέχεια ήρθαν άντρες της πυροσβεστικής με οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες και πυροσβέστες ευρισκόμενοι εκτός υπηρεσίας.

Λόγω του άχυρου η κατάσβεση γίνεται δύσκολη. Μέχρι αυτή την ώρα 11:00 το βράδυ, στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται και να επιχειρούν όλες οι δυνάμεις που αναφέραμε.

Πυκνός καπνός γέμισε τον ουρανό και την ατμόσφαιρα πάνω από το Πλωμάρι και αναστάτωσε προς στιγμήν τους πολίτες.

Δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες βράδυ (Κυριακή ώρα 21:25) σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή η οποία χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος (αχυρωνας) στον προφήτη Ηλία Πλωμαρίου από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια. Από την πυρκαγιά κάηκαν πεντακόσια (500) δεμάτια απο άχυρο εντός της οικοδομής χωρίς να προκληθεί άλλη ζημιά.

Στο συμβάν πήραν μέρος δυο (2) οχήματα του Π.Κ. Πλωμαρίου με πέντε (5) άνδρες, καθώς και εθελοντές από τον εθελοντικό σταθμό Πλωμαρίου. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της.

Βίντεο και εικόνες από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά

fotia-axironas1

fotia-axironas-004

fotia-axironas2

Facebook comments:

7 COMMENTS

  1. Οι ευγνωμων ανθρωποι που κινδυνεψαν οι περιουσιες τους λενε ευχαριστω δημοσια στους πυροσβεστες που βοηθησαν στην κατασβεση της φωτιαςοι απεξω τους κρινουν τοσα ξερουν κ αυτα γραφουν
    Καποιοι απο αυτους για να τρεξουν οσο πιο γρηγορα ενω ηταν εκτος υπηρεσιας πηγαν να βοηθησουν χωρις καν να βαλουν τις στολες τους κ τον εξοπλισμο τους. Μπραβο σε ολους μονιμους εποχικους κ εθελοντες

  2. Eνα μεγαλο μπραβο στους εθελωντες πυροσβεστες που καθε φορα περνουν ολη τη δουλεια και την ευθηνη επανω τους σε σχεση με τους μονιμους που δεν μπορουν να δικαιολογισουν τους ετησιους παχυλους μισθους τους.ο σκυλος εκει που τρωει εκει γαυγιζει κυριε επιφανεις και κορυφεε μας σχολιαστη.κρατα τη γνωμη σου και την ανατροφη σου για τα παιδια σου.την επομενη φορα να εισαστε ποιο τυπικοι και ποιο σωστη στη δουλεια σας και να μη παινεβετε μονο το σπιτι σας.σας φιλω εγω και η ορθογραφια μου

  3. Διαβάζοντας τα σχόλια, δεν μπορώ να μην απαντήσω………… Είναι πολύ εύκολο όλοι να καθόμαστε στους καναπέδες μας και τα γραφεία μας και να σβήνουμε νοερά πυρκαγιές!!! Θέλω λοιπόν να πω σαν οδηγός πυροσβεστικού οχήματος, ότι η επέμβαση της πυροσβεστικής και των εθελοντών ήταν άμεση με τέσαιρα οχήματα εκ των οποίων κάποια από αυτά οδηγήθηκαν από συνάδελφους εθελοντικά καθώς ήταν εκτός υπηρεσίας και μάλιστα με πολιτικά ρούχα χωρίς να βάλουν καν την στολή τους ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση, εγώ προσωπικά ειδοποιήθηκα και μπήκα στην υπηρεσία και παρέλαβα όχημα μέσα σε είκοσι λεπτά από τον Παλαιόκηπο της Γέρας που διαμένω με κίνδυνο να σκοτωθώ με τη μηχανή μου ώστε να φτάσω γρήγορα και να προσφέρω στο συνάνθρωπο και την περιουσία του, όλη νύχτα και μέχρι τις οκτώ και μισή το πρωί ήμουν εκεί κλείνοντας 48 ώρες άυπνος έσβηνα χωρίς να διαμαρτυρηθώ, το ίδιο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που είμασταν εκεί καθώς και έναν εθελοντή που ο άνθρωπος ήταν και μεγάλης ηλικίας και ακούραστος μας βοηθούσε και ήταν εκεί από την αρχή που εκδηλώθηκε το συμβάν, ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά καθώς είχε πάρα πολλές μπάλες χόρτα τα οποία ήταν στοιβαγμένα και έπεσαν εκεί μέσα εκατοντάδες τόνοι νερό μέχρι το πρωί χάρη στο δίκτυο του δήμου που είχε κοντά δυο υδροστόμια και μας παρείχε πολύ νερό ώστε να κάνουμε κατάσβεση ασταμάτητα!!!
    Τέλος θα ήθελα να πω σε όλους τους πικρόχολους καρεκλάκηδες να σταματήσουν να κατηγορούν τους υπόλοιπους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους σαν ενεργοί πολίτες και να αναλογιστούν για το τι άλλο πρόσφεραν εκείνοι εκτός από το να κάνουν πικρόχολα σχόλια και να κατηγορούν όλους και όλα!!!!

  4. Δηλαδη ζητας να κρατας την θεση σου και το μισθο σου ετησιος μη χασεις και την καρεκλιτσα σου κι οταν χρειαστεις καπου μια με δυο φορες το χρονο να σε κανει μαγκα ο πολιτης? Σκευτεσαι να ρχεσε στη δουλεια η θες να σου στελνουν τα μισθα σου στο χωριο σου?

  5. Τρία πουλάκια κάθονταν χαχαχαχαχα
    Αν θέλεις να μιλάς και έχεις την τόλμη μην γράφεις ανώνυμα αλλά επώνυμα να σε σε σεβαστούμε όλοι…….

  6. Η Κ. Μονικα τα λεει ολα κινδυνεψε η περιουσια τησ κ χαρη στην αμεση επεμβαση οπωσ γραφει αποφυγαμε τα χειροτερα
    Αυτο τα λεει ολα. Και δεν ειναι κ μονο αυτο το περιστατικο που ειχε αισιο τελοσ ασ θυμηθουμε λιγο καιρο πριν με την οικια στο πολυκεντρο απεναντι που χαρη στην αμεση επεμβαση αποφυγαμε χειροτερα κ που εκει παλι γειτονασ κ συγγενεισ εστειλε ευχαριστηρια επιστολη για τουσ πυροσβεστεσ που συμμετειχαν τυχαιο οχι δα? Αντε λοιπον κλειστε τα στοματα σασ κ καντε κ κανεναν σταυρο που δεν εκλεισε το κλιμακειο οπωσ θελανε γιατι θα θρηνουσαμε πολλα περισσοτερα σαν δεν ντρεπομαστε λιγακι

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here