Home Η Μηχανή του Χρόνου Λεσβιακός Αύγουστος, η ταινία που γυρίστηκε στο Πλωμάρι το 1974 – Η...

Λεσβιακός Αύγουστος, η ταινία που γυρίστηκε στο Πλωμάρι το 1974 – Η Μηχανή του Χρόνου

16727
1

Η Μηχανή του Χρόνου φέρνει την ταινία “Λεσβιακός Αύγουστος”, γνωστή και με τον τίτλο “Οι Λύκαινες”, γυρισμένη στο Πλωμάρι το 1974. Παραγωγός της ήταν ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας γεννημένος στη Βατούσα Λέσβου, Τζέιμς Πάρις(πραγματικό όνομα: Δημήτρης Παρασχάκης) και σκηνοθέτης ο Ερρίκος Ανδρέου.

Μεταξύ άλλων στην ταινία παίζουν οι γνωστοί και με σπουδαία καριέρα ηθοποιοί, Κάτια Δανδουλάκη και Γιώργος Χριστοδούλου και ο Λέσβιος Μπάμπης Αλλατζάς, επίσης γνωστός και επιτυχημένος, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Στο casting επίσης αναφέρεται και το όνομα Κλεάνθης Πιτσιλαδής που πιθανόν να είναι κάποιος τότε κάτοικος Πλωμαρίου, με μικρό ρόλο ή ρόλο κομπάρσου στην ταινία. Στους κομπάρσους σίγουρα θα αναγνωρίσετε και άλλους Πλωμαρίτες και Πλωμαρίτισσες.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ταινία η οποία είναι ερωτική και ακατάλληλη για ανηλίκους. Ένα ταξίδι στο παρελθόν στο Πλωμάρι του 1974

Τα γυρίσματα στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας έγιναν στο Πλωμάρι και κάποια από αυτά έγιναν σε ξενοδοχείο του Μόλυβου και στις θερμές πηγές κατά πάσα πιθανότητα στη Λουτρόπολη της Θερμής ή της Γέρας.

Το βίντεο

Στοιχεία και σενάριο

Εταιρία παραγωγής: Αρτ Φιλμ , Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου

Σενάριο: Αντώνης Μεταξάς , Πέτρος Αναγνωστόπουλος

Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις

Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης

Ηθοποιοί: Κάτια Δανδουλάκη (Αγγελική) , Γιώργος Χριστοδούλου (Κώστας) , Ρένα Κοσμίδου (Χριστίνα, κόρη Αλέξη) , Τζοάννα Παππά (Έλενα, γυναίκα Αλέξη) , Γιάννης Παπαθανάσης (I) (Νίκος) , Μπάμπης Αλατζάς , Σταύρος Φαρμάκης (Αλέξης, ζωγράφος) , Κλεάνθης Πιτσιλαδής , Σταύρος Χατζηλάμπρος

Σχόλια/Πλοκή: Ένας ζωγράφος (Σταύρος Φαρμάκης), παραθερίζει σ’ ένα ελληνικό νησί με τη νεαρή δεύτερη γυναίκα του Έλενα (Τζοάννα Παππά) και την κόρη του, από τον πρώτο του γάμο, Χριστίνα (Ρένα Κοσμίδου). Η ερωτική σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες, δεν εμποδίζει τη Χριστίνα να στραφεί και στον Κώστα (Γιώργος Χριστοδούλου), έναν παντρεμένο ψαρά, που εγκαταλείπει, για χάρη της, τη γυναίκα του Αγγελική (Κάτια Δανδουλάκη). Ο ζωγράφος που αντιλαμβάνεται τη σχέση των δύο γυναικών, δηλητηριάζεται από την Έλενα, αλλά πριν πεθάνει γράφει το όνομα της δολοφόνου στον τελευταίο του πίνακα. Ο Κώστας βρίσκει τον πίνακα, αλλά μαχαιρώνεται από τη Χριστίνα, με προτροπή της μητριάς της. Θανάσιμα τραυματισμένος, εμφανίζεται στην αστυνομία και αποκαλύπτει την αλήθεια.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1974-1975 και έκοψε 56.973 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 47 ταινίες.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Ο Κλέανθης Πιτσιλαδής ειναι πλωμαρίτης μέλος γνωστής οικογένειας, που διαμένει στη Αθήνα, σε νεαρή ηλικία έκανε βήματα στον κινηματογράφο, αλλά τελικά δεν σταδιοδρόμησε ως ηθοποιός.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here