Home Δελτία Τύπου Διάκριση μαθητών του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου σε διαγωνισμό εργασιών-εικαστικών εκφράσεων και εκθέσεων

Διάκριση μαθητών του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου σε διαγωνισμό εργασιών-εικαστικών εκφράσεων και εκθέσεων

639
1

Δυο μαθητές και μια μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου, διακρίθηκαν σε διαγωνισμό εργασιών-εικαστικών εκφράσεων και γραπτών εκθέσεων που είχε προκηρύξει το Ίδρυμα «Νικόλαος Παπαδημητρίου».Οι δυο μαθητές διακρίθηκαν στο διαγωνισμό με θεματολογία την  “Ζωή και το έργο του Γεωργίου Ιακωβίδη” και “Το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης” και η μαθήτρια διακρίθηκε σε  γραπτό διαγωνισμό και συμμετείχε σε ομάδα 24 μαθητών που επισκέφτηκαν το Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Το δελτίο τύπου του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου:

Το Ίδρυμα «Νικόλαος Παπαδημητρίου» κατά το σχ. έτος 2014-15 προκήρυξε διαγωνισμό εργασιών-εικαστικών εκφράσεων και γραπτών εκθέσεων, που απευθύνονταν σε μαθητές των σχολείων της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου για το καθένα από τα παρακάτω θέματα:

• Η ζωή και το έργο του Γεωργίου Ιακωβίδη
• Το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Τα προβλεπόμενα έπαθλα για τους νικητές κάθε κατηγορίας ήταν χρηματικά. Το σχολείο μας πήρε μέρος στον παραπάνω διαγωνισμό με τους μαθητές Θεοδωρίδη Θάνο και Σάββα Θέμη. Και οι δύο μαθητές μας απέσπασαν το πρώτο βραβείο της κατηγορίας στην οποία συμμετείχαν και συγκεκριμένα:
Η καλύτερη εργασία-εικαστική έκφραση, με θέμα: «Η ζωή και το έργο του Γεωργίου Ιακωβίδη» ήταν του μαθητή Θεοδωρίδη Θάνου της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Πλωμαρίου Λέσβου (απεικόνιση έργου του Ιακωβίδη με σύγχρονη τεχνική stencil) και
Η καλύτερη εργασία-εικαστική έκφραση, με θέμα: «Το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης» ήταν του μαθητή Σάββα Θέμη της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Πλωμαρίου Λέσβου που βραβεύτηκε για την πρωτοτυπία της παρουσίασης (τρισδιάστατη απεικόνιση του Αρχαίου Θεάτρου).

Επίσης η μαθήτρια της Β’ τάξης του σχολείου μας Ζυμβραγουδάκη Ευαγγελία συμμετείχε στο διαγωνισμό Euroscola , μέσω του οποίου θα γινόταν επιλογή 24 μαθητών Λυκείου από το Βόρειο Αιγαίο, προκειμένου να επισκεφτούν την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η μαθήτρια του σχολείου μας κατέκτησε την 3η θέση στο Β. Αιγαίο στο γραπτό διαγωνισμό και μαζί με τους υπόλοιπους επιλεγέντες μαθητές επισκέφτηκε το Στρασβούργο την Λαμπροβδομάδα.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος καθηγητών του ΓΕΛ Πλωμαρίου συγχαίρουν τους μαθητές για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους.

O Δ/ΝΤΗΣ

Καλδέλης Γρηγόριος

arxaio-theatro-mytilinis

iakovidis-theodoridis

mathitria-gel

Facebook comments:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here