Home ouzo festival Φωτογραφίες από την Γιορτή Του Ούζου

Φωτογραφίες από την Γιορτή Του Ούζου

818
0

Με αρκετό κέφι και χορό ολοκληρώθηκε χτες Κυριακή 25 Ιουλίου, η Γιορτή Του Ούζου, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του ούζου Ματαρέλη, που από ότι ακούστηκε είναι θυγατρικό του ούζου Ισιδώρου Αρβανίτη. Από τις Πλωμαρίτικες ποτοποιίες το παρόν έδωσαν το ούζο Βαρβαγιάννη, το ούζο Γιαννατσή και το ούζο Ισιδώρου Αρβανίτη.

Από τους τυποποιητές ελαιολάδου συμμετείχε μόνο το Aegean Gold, ενώ υπήρχε και το περίπτερό της Φωτογραφικής Ομάδας με την συμμετοχή του Φωτογραφείου “Φλασάκι” του Μανώλη Λαγουράρη.

Στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων εγίνε συναυλία με μουσική από το τοπικό συγκρότημα «Αιγεάτες» και χορό από συγκρότημα του Ευεργέτουλα. Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων μουσική έπαιξε το συγκρότημα «Ντουζένι» και χόρεψε το τοπικό μας συγκρότημα “Βενιαμίν Ο Λέσβιος” παρουσιάζοντας τους παραδοσιακούς μας χορούς.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα της γιορτής στο πρόγραμμα ήταν να εμφανιστεί η Στέλλα Κονιτοπούλου με την ορχήστρα της. Το ποσό που απαιτούταν ήταν 18.000€, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πλωμαρίου, θέλοντας να μη προκαλέσει, μιας και διανύουμε μια περίεργη και δύσκολη εποχή, ακύρωσε την εμφάνιση της. Τελικά επιλέχτηκε το αξιόλογο τοπικό συγκρότημα της Γιώτας Μιχαλέλη, με τη συμμετοχή και μουσικών από την Αθήνα.

Σε γενικές γραμμές φέτος η γιορτή ήταν καλή απλά έλειπε το μεγάλο όνομα καλλιτέχνη που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν με τραγουδιστές όπως ο Πέτρος Γαϊτανός, η Μαριώ, η Κατερίνα Κούκα, ο Δημήτρης Μπάσης ο οποίος είχε έρθει με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τα Παιδιά από την Πάτρα που είχαν εμφανιστεί πέρυσι.

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profile Σας Στο Facebook

Ένα από τα λίγα αρνητικά ήταν ο πυκνός καπνός που προερχόταν από τις ψησταριές που έψηναν τα σουβλάκια, όπου και τις τρεις μέρες για αρκετή ώρα στην αρχή μέχρι ενός σημείου ήταν ενοχλητικός ακόμα και για τις ορχήστρες. Άλλο ένα αρνητικό ήταν τα σκουπίδια που άφηναν μερικοί στο λιμάνι τρώγοντας σουβλάκια και πίνοντας αναψυκτικά και ποτά.

Μένει τώρα να δούμε το επόμενο καλοκαίρι με τον νέο Καλλικρατικό Δήμο, αν θα γίνει γιορτή του ούζου και πόσο αξιοπρεπής θα είναι.

Και του χρόνου.

Slide Show με φωτογραφίες


Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here